Geri Dön
Uzmanpara Altın fiyatları ne kadar oldu?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Geçtiğimiz haftayı yükselişle tamamlayan altın fiyatlarında yeni haftanın ilk işlem gününde de yukarı yönlü seyir dikkat çekti. Özellikle ABD Merkez Bankası’nın (Fed) mart ayında faiz indirimine gidebileceğine yönelik beklentilerin kuvvetlenmesi altına destek verdi. Peki bugün piyasada son durum ne? İşte detaylar...

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Altın fiyatlarında yönü ABD’den gelen ekonomik gelişmeler belirlemeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta perşembe günü ABD’de aralık ayı enflasyon rakamlarının beklentilerin üzerinde artmasının ardından gözler cuma günü açıklanan üretici fiyat endeksi (ÜFE) verisindeydi. 

Haberin Devamı

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

ABD’de üretici fiyatlarının beklentilerin üzerinde düşüş göstermesinin ardından Fed’in mart ayında faiz indirimine gidebileceğine yönelik beklentiler kuvvetlendi. Özellikle üretici fiyatlarının düşüş göstermesi enflasyonun ilerleyen dönemde gevşeyebileceğine yönelik beklentileri kuvvetlendirdi. Bu gelişmenin etkisiyle birlikte altın fiyatları cuma günü sert yükseliş gösterdi. 

ALTIN HAFTAYA NASIL BAŞLADI? 

Cuma günü 2062 dolara kadar yükseldikten sonra haftayı 2047 dolardan tamamlayan ons altın yeni haftaya 2048 dolardan başladı. Ons altın dün 2058 doları gördükten sonra günü 2056 dolardan kapattı. 

BUGÜN PİYASADA SON DURUM NE? 

Haftanın ikinci işlem gününe 2055 dolardan başlayan ons altın şu dakikalarda gerileyerek 2038 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 2031 dolar, en yüksek ise 2055 dolar seviyeleri görüldü. 

Haberin Devamı

Güne 1988 liradan başlayan gram altın şu dakikalarda gerileyerek 1973 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 1966 lira, en yüksek ise 1997 lira seviyeleri test edildi.