Geri Dön
Uzmanpara Altın fiyatlarında son durum ne?

Altın fiyatlarında son durum ne?

Son haftalarda rekor üstüne rekor kıran altın fiyatları için bugün kritik gün. Saat 15.30'da ABD’de şubat ayı enflasyon rakamları açıklandı. Peki enflasyon verisinin ardından piyasalarda son durum ne? İşte detaylar...

Altın fiyatlarında son durum ne?

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) haziran ayında faiz indirimini fiyatlayan piyasalarda olumlu hava dikkat çekiyor. Geçen hafta cuma günü ons altın 2195 dolar ile tüm zamanların rekorunu kırdı. 

Haberin Devamı

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Özellikle ons altındaki sert yükseliş ve dolar/TL’deki yukarı hareketin etkisiyle birlikte gram altın fiyatı rekor kırıyor. Gram altın fiyatı haftanın ilk işlem gününde 2253 TL seviyesine kadar yükselerek yeni bir rekora imza attı. 

ABD'DE YILLIK ENFLASYON BEKLENTİLERİ AŞTI

ABD’de şubat ayında enflasyon yıllık bazda beklentilerin üzerinde gerçekleşti. Buna göre ocakta yüzde 3.1 olan yıllık enflasyon şubatta yüzde 3.2’ye yükseldi. 

Aylık bazda ise enflasyon beklentilere paralel gerçekleşti. Ocakta yüzde 0.3 oranında artan tüketici fiyatları şubatta yüzde 0.4 oranında yukarı geldi.  

BUGÜN PİYASALARDA SON DURUM NE? 

Haftanın ikinci işlem gününe 2182 dolardan başlayan ons altın şu dakikalarda gerileyerek 2157 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 2152 dolar, en yüksek ise 2184 dolar seviyeleri görüldü. 

Haberin Devamı

Güne 2246 liradan başlayan gram altın şu sıralarda gerileyerek 2223 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 2218 lira, en yüksek ise 2251 lira seviyesi test edildi.