Geri Dön
Uzmanpara Dolar ve euro bugün ne kadar oldu?

Dolar ve euro bugün ne kadar oldu?

Dolar/TL haftanın ikinci işlem gününe 32.02’nin üzerinde başladı.

Dolar ve euro bugün ne kadar oldu?

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) haziran ayında faiz indirimini fiyatlayan piyasalarda gelişmeler dikkat çekiyor. Geçtiğimiz hafta cuma günü ABD’de tarım dışı istihdam rakamlarının beklentilerin üzerinde artmasının ardından ABD 10 yıllık tahvil faizi ve dolar endeksi sert düşüş göstermişti. 

Haberin Devamı

ABD'DE YILLIK ENFLASYON BEKLENTİLERİ AŞTI

ABD’de şubat ayında enflasyon yıllık bazda beklentilerin üzerinde gerçekleşti. Buna göre ocakta yüzde 3.1 olan yıllık enflasyon şubatta yüzde 3.2’ye yükseldi. 

Aylık bazda ise enflasyon beklentilere paralel gerçekleşti. Ocakta yüzde 0.3 oranında artan tüketici fiyatları şubatta yüzde 0.4 oranında yukarı geldi.  

GÜNCEL DÖVİZ KURLARI İÇİN TIKLAYIN

Cuma günü 102.358’e kadar yükselen dolar endeksi yeni haftada toparlanma gösteriyor. 6 gelişmiş ülke para biriminin dolar karşısında hareketinin incelendiği dolar endeksi şu sıralarda 103.091 seviyesinden işlem görüyor. ABD 10 yıllık tahvil faizi yüzde 4.145 ile yükseliyor.

DOLAR/TL SAKİN SEYREDİYOR 

Dolar/TL haftanın ikinci işlem gününe 32.02’nin üzerinde başladı. Kur şu dakikalarda sakin seyrederek 32.05 liradan işlem görüyor. Dolar/TL’de gün içerisinde en düşük 31.99, en yüksek ise 32.06 seviyeleri test edildi. Euro ise aynı dakikalarda 35.02 lira ile primli seyrediyor.