Vitrin 6’ncı Sürdürülebilirlik Raporu’nda ‘israfsız şirket’ vurgusu

6’ncı Sürdürülebilirlik Raporu’nda ‘israfsız şirket’ vurgusu

28.08.2023 - 20:44 | Son Güncellenme:

“İsrafsız Şirket” çalışma modelini tüm faaliyetlerinin odak noktasında tutan Yıldız Holding, 6’ncı Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayımladı. İlk defa bağımsız güvence beyanı bulunan raporda Yıldız Holding ve şirketlerinin gıda israfını önleme, atık yönetimi, karbonsuzlaşma, enerji ve su verimliliği alanlarındaki öncü çalışmalarının yanı sıra çalışanlardan değer zincirine, toplumsal faydadan inovatif iş modellerine ortaya koyduğu etkiye yer veriliyor.

6’ncı Sürdürülebilirlik Raporu’nda ‘israfsız şirket’ vurgusu

Sürdürülebilirlik raporunda; Holding şirketlerinin uygulamalarına ve iş birliklerine yer verildi. 2050 yılında tüm değer zinciri üzerinde net sıfır karbon emisyonu hedefleyen Holding, ilk olarak pladis’de hayata geçirilen ve Kerevitaş ile devam ettirilen karbonsuzlaşma inisiyatifini diğer şirketlerine de taşımayı planlıyor.

Haberin Devamı

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO’su Mehmet Tütüncü, holdingin gıda ve perakende sektörlerinde faaliyet gösteren şirketlerinde gıda israfının önlenmesi, atık yönetimi, karbonsuzlaşma, enerji ve su verimliliğini artırma konularında sorumluluk alarak döngüsel iş modelleri ve uygulamalarını hayata geçirdiklerini söyledi. Tütüncü, “Bir yandan bu konularda farkındalık oluşturmak için çalışırken, diğer yandan etki ettiğimiz geniş ekosistemde dönüştürücü bir role sahip olduğumuzun bilinciyle hasattan tüketime kadar her aşamada israfı azaltmaya yönelik etkili uygulamalar geliştiriyoruz” dedi.