Barış Yengiloğlu

Barış Yengiloğlu

egespor@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Futbol alanlarındaki temsilcilerimizden Bucaspor‘a 18 futbolcu geldi, 16 futbolcu ve 2 yönetici gitti. Başkan Mehmet Bektur da ‘veda’ için kongreyi bekliyor.
Karşıyaka ise geçen yılki kadrosundan yalnızca 7 oyuncuyu tuttu. 15 futbolcu gitti, 16 yeni isim geldi. Yönetimden ilk fire Selahattin Sakıpağa... Ve sezonun 2’nci maçından sonra dün gönderilen Teknik Direktör Erdoğan Arıca...
Altay‘a 16 geldi, 10 gitti, geçen yıldan kalan 12.
Denizlispor‘da 17 vardı; 10 alındı, 12 gönderildi.
Akhisar‘da 25 vardı, 8 yeni geldi. Giden yok!
2. Lig’de sezona şampiyonluk parolasıyla giren Göztepe, 14 aldı, 14 gönderdi.
Turgutlu 19 aldı....
Liste böyle uzayıp gidiyor.
Rakamlarda bir eksik, iki fazla varsa da kusura bakmayın. Benim başım döndü. Zaten bugün mesai saatine kadar transfer devam ediyor. Daha devir-daim olur!
Her yıl aynı terane. İzmir kulüplerinden onlarca, Ege’nin tamamında yüzlerce oyuncu gönderiliyor yerlerine başkaları getiriliyor.
Gazeteci olarak bizler, taraftarlar, teknik adamlar ve yöneticiler dahi; gelenlerin isimlerini, mevkilerini ezberleyinceye kadar ilk yarı bitiyor. Devre arasında değiş tonton! Gitsin eskiler, gelsin yeniler...
Bu kadar çok gidiş-gelişlerde ‘kimin suçu var’ diye sordun mu, kimseden ses yok. “Biri, ikisi uyum sağlayamadı gönderdik, yenisi alındı” dense bir derece.
Akhisar dışında sezona geçen yılki kadrosunu koruyarak giren yok. Komple değişiyor takımlar. Hatta bu yıl yöneticiler bile daha transfer sezonunda gitmeye başladı. Neden acaba?
Yalnız Ege’de değil, ülke genelinde yaşanan böylesine büyük çaplı bir sirkülasyon düşündürücü değil mi?
Futbolcu simsarlarından, eğer varsa(!) transfer ettiği futbolcudan yolunu bulan teknik adamlardan ve yöneticilerden başka kime yarıyor bu iş?
Futbolcu huzursuz. Taraftar rahatsız. Bu düzene kimse ‘dur’ demiyor, diyemiyor.
Göz göre göre kulüpler her sene daha çok borçlandırılıyor ve sadece birileri daha da zengin ediliyor.
Yazık ki ne yazık...