Barış Yengiloğlu

Barış Yengiloğlu

egespor@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Bir hafta yazamadım, meydan boş kaldı. Köşe yazanların atladığı, bir satır yazı yazmadığı, demeçleriyle gündeme oturanlara bir bakalım. Hem gündem yaratan hem de hasarsız kalkan aktörler; bir işadamı, bir kulüp başkanı ve bir vali...
İlki işadamı... İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş... Açıklaması şöyle: Bucaspor’un isminin başına ‘İzmir’ konsun. Bucaspor Süper Lig’e çıkarsa İzmir’in takımı olduğu belli olsun. İzmir’in reklamı olsun...
İşadamı mantığıyla söylemiş. Kendisine katılan ehli akıllar da desteklemiş. Ancak buna işadamlığı zekası değil, ‘kurnazlığı’ derler ve sorarlar böyle düşünenlere; ne verdiniz ki Buca’ya, ne istiyorsunuz? “Yalnız, hakkını yemeyin. Ekrem Bey, İzmir’de TEB Bonus İzmirim Kart Projesi’yle kulüplere destek vermeye çalıştı” diyenler olabilir.
Yine de Bucaspor’un başına İzmir ekinin getirilmesi fikri ‘bir avuç leblebi’ karşılığında, tek başına başarıyı yakalamış, yıllardır yalnız bırakılmış, içinde fırtınalar kopan bir camiadan manevi olarak çok büyük bir istek. Ve tekrar söylüyorum, bu, işadamı kurnazlığına girer. Futbolda böyle bir durumda, hakem kasti faulu çalar, adamı direkt kırmızı kartla atar.
İkincisi kulüp başkanı. Aktörümüz, açıklama yaptıkça bana malzeme olan Göztepe Başkanı İnan Altınbaş...
Diyor ki; “Bu sezon 7 milyon lira harcadık. Para harcıyoruz ama başaramıyoruz. O yüzden profesyonel yardım aldık. Ali Gültiken‘i getirdik.”
Sayın Gültiken hoşgeldi, sefa geldi. Kendisine ayrıca bir ‘hoşgeldin yazısı’ yazmayı unutmam! Ama beni şimdi ilgilendiren konu, şu 7 milyon lira harcama işi... Adama, halkımın diliyle şöyle derler: Sayı saymayı mı bilmiyorsun, yoksa dayak mı yemedin? Ülkenin en büyük holdinglerinden birinin patronu, ya hesabı yanlış yapıyor, ya da birileri fena halde yanıltıyor. Gelen giden futbolcular ayrı bir hikaye, yazmaya yer yetmez. Göztepe’den üç yılda giden 100 oyuncunun 40’ının TFF listesinde adı çıkıyor. Onlar da ya boşta ya da Göztepe’den alt liglerde oynuyor. (Bakınız kaynak: Göztepeli meraklı bir taraftar arkadaşım, Hüseyin Akduman, yememiş, içmemiş araştırmış.)
Son aktörüm, devletimin valisi... Muğla Valiliği‘nden gelen açıklama şöyle: Muğla İl Spor Güvenlik Kurulu, pazar günü Atatürk Stadı’nda oynanacak Muğlaspor-Menemen Belediyespor maçına gelecek Menemenli taraftarların kente ve stada alınmamasını kararlaştırdı. Vali Yardımcısı Rıfat Ata başkanlığında gerçekleşen toplantıda, aynı gün yapılacak Yükseköğretime Giriş Sınavı’na (YGS) girecek öğrencilerin dikkatinin dağılmaması için böyle bir karar alındığı açıkladı.
Muğla Valisi Dr.Ahmet Altıparmak ve ona bağlı emniyet müdürlüğü, yalnız Muğla’da sınava girecek Muğlalı kardeşlerimin ve Muğlasporluların valisi ve emniyeti mi? Bu ülkenin değil mi? Menemenlilerin seyahet etmeye, takımını izlemeye ve Muğla emniyeti tarafından korunmaya hakkı yok mu?
Ne dersiniz sayın valim?