Barış Yengiloğlu

Barış Yengiloğlu

egespor@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Flaş... Flaş... Flaş...
-Geçen yıl ilk kez mücadele ettiği Bank Asya 1. Lig’den Süper Lig’e yükselerek tarih yazan Bucaspor’da, Başkan Mehmet Bektur şoku yaşanıyor. İzmir’in yedi yıllık hasretine son veren başarının mimarlarından Bektur’un, görevi bıraktığı öğrenilmiş!!!
-Büyükşehir Belediye Spor Kulubü, milli teakvondocuları gibi, başarılı güreşçilerini de gönderip kulübü iyice küçültecekmiş. Hatta Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yönetim eleştiriliyor diye kulübü kapatmayı düşünüyormuş!!!
-Karşıyaka Onursal Başkanı Selçuk Yaşar, “Bana birşey olursa Karşıyaka ne yapar” diye kara kara düşünürken, çözümü bulmuş. Yaşar Şirketler Grubu’nun yüzde 5 hissesini, vasiyetinde kulübe verecekmiş!!!
-Göztepe’de Başkan İnan Altınbaş’tan aldığı bütçenin yeterli olduğunu söyleyen Futbol Direktörü Ali Gültiken, aslında sıkıntılıymış. Bu sezon ortaya kendi ismini de koyan Gültiken, her an görevi bırakabilirmiş!!!
-Altay’da Ahmet Taşpınar ve ekibi, mali bütçeyi görünce şoka girmişler. Altay’ın bugüne kadar telaffuz edilenden çok daha büyük borcunun çıkması, Taşpınar’ı isyan ettirmiş. Kendisi yakın zamanda görevi ayrılabilirmiş!!!
-İzmirspor tesisleri satışa çıkmış. Hem de el altından... Kulübün, içinde bulunduğu durumun tek kurtuluşu olarak görülen tesisler, ucuza gidebilir. Alıcılar hemen satıcılarla temasa geçsin!!!
Nasıl, hepsi birbirinden heyecan verici değil mi?
Ortaokulda, eski boksör olduğu için lakabını ‘Bambam’ takdığımız coğrafya hocamız Uğurtan Kızılelma, iki kişiyi yan yana görünce, “Dedikodu ruhun gıdasıdır. Aferin evladım. Bol bol dedikodu yapın. Rahatlarsınız” derdi.
Şimdi de medyada özellikle sanal alemin haber portalı olarak ortaya çıkanlarında, dedikodular haber diyerek hızla yayınlanıyor. Kırk yıl düşünsem bu işlerin ve işleyiş şeklinin bu kadar mesleğimle iç içe anılanacağı aklıma gelmezdi. İnternet çıktı mertlik bozuldu. Gazeteler de duruma ayak uydurur hale düştü.
Ne diyeyim...
Bu tarz haberler, hele de transferlerle ilgili olanlar hoşunuza gidiyorsa bana yazın. En azından haftada bir kez ‘dedikodu köşesi’ yapayım sizler için. İpe-sapa gelmez şeyleri yazıp, ruhlarınızı arındırayım.
Belki zamanla bıkarsınız yalan okumaktan da ıslah olursunuz...
Yapanlar da, ‘Okunmuyor’ diyerek, yazmayı, yazmaya teşvik etmeyi bırakırlar belki...