Barış Yengiloğlu

Barış Yengiloğlu

egespor@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Geçen hafta, Süper Lig ateşini Buca’dan yakan ‘Fırtına’nın, fedakar oyuncularını yazmıştım. Onları hayranlıkla izlemeye devam ederken, “Ne yazık ki sizin başarınızı köşeme taşımaktan ve sevincinizi paylaşmaktan fazlası elimden gelmiyor” demiş, şöyle devam etmiştim:
“Ancak İzmir’in önde gelenleri için elimden gelen birşey var. Beyler: Hantal, yerinden kıpırdamayan, isteksiz İzmir’i Süper Lig’e sürükleyen Fırtına’nın 11 maçı kaldı. Bugüne kadar bu kulübe bir desteğiniz olmadı ama Buca Arena Stadı şeref tribününde yerinizi hemen ayırtın. Sonra son hafta yaşanacak izdahama kurban gidersiniz. Son gün Fırtına kaşkolunu boynunuza takıp gazetelerde yayınlanacak ‘Buca Hatırası’ fotoğraflarına gireceğiz diye komik durumlara düşmeyin” demiştim.
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu okumuş olacak ki, pazar günkü Ordu maçında Buca Arena’nın şeref tribünündeki yerini almış. Aynı gün Alsancak Stadı’nda Altay’ı desteklemeye de Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan gitmiş.
Aman nazar değmesin!
Koca İzmir’de başından beri Süper Lig’e çıkılacağına inanan tek grup olan Bucalı futbolcuların yaptığı çok ayıp! Üzerine ölü toprağı serpilmiş kent, yakalanan başarıyla bu kadar tahrik edilmez ki...
Altaylı futbolculara ne demeli. Onlar da son dakikada başa bela oldu. Bu hafta Hacettepe’yi yenip sıralamada 3. sıraya oturdular, ‘Yarışta varız’ dediler.
Ya sıkıntıları saymakla bitmeyen Karşıyaka’lı futbolcular? Onlar, Bucalı ve Altaylı futbolculardan daha acımasız çıktı. Çalkantılı günler geçiren ancak sorunlara kulaklarını tıkayan yeşil kırmızılı futbolcular, gitti, Konya’da Konya’yı yendi. “Asıl onur mücadelesini biz veriyoruz. Bizim dertlerimiz Bucalı ve Altaylı arkadaşlarımızdan çok ama İzmirliler inancımızı sorgulamaya kalkmasın, hata ederler” mesajı verdiler.
Artık bu kadarını kaldıramıyoruz. Bu yük bu kente ağır gelir. İnançlı futbolcu ordusu, İzmir’de tam anlamıyla darbe yaptı. Uykuda yakaladılar. Bir anda marşlarla uyandırdılar. “Puan tablosuna bakın, ayılın” dediler.
Şimdi bugüne kadar yanlarında olmayanlar düşünsün.
“Bu takımların hangisinin maçına yetişip yanlarında olduğumuzu hissettireceğiz, nasıl kendimizi affettirip yaranacağız” diye...