Barış Yengiloğlu

Barış Yengiloğlu

egespor@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Bu köşeyi takip edenler bilir. Burada ilginç söylemleri ve eylemleriyle kulüp başkanları arasında baş köşeyi Göztepe Başkanı İnan Altınbaş alır. Konuğum en çok o olmuştur. Kendisi bu aralar ortalıkta gözükmediğinden, böyle enteresan bir insanı kaybettiğim için çok üzgünüm.
Ortaya kim çıkacak diye kara kara düşünürken, Karşıyaka’nın çiçeği burnunda Başkanı Hüseyin Çalışkan, ‘Şarkı söylemeyi bilmeyen ama medyatik olayım, arkası nasılsa gelir’ diyen pop şarkıcısı gibi attı kendini sahneye. İnan Altınbaş’ın yokluğunu hissettirmedi. İlk cümlesi, “Şampiyon takım kuracağız” oldu. Ardından kulüpten gelen açıklama ise şöyleydi: Karşıyaka’da Teknik Direktör Erdoğan Arıca’nın transfer listesi, yönetimin elini yaktı. Arıca’nın istediği ve çoğunluğu Süper Lig’de forma giyen isimlerin, kapıyı 800 bin TL’den açması, yönetimin canını sıktı!
Ben, tam, ‘Demeçleriyle sahnemin yeni yıldızını buldum’ derken, gerilerden gelen ve Altay Başkanlığı koltuğuna oturan Ahmet Taşpınar, vakit kaybetmeden “Assolist benim” dedi.
Asıl işi mermercilik olan ama yıllarca Altay’da kulüp yöneticiliği ve başkanlık yaparak, futbolu mesleği kadar iyi öğrenen Taşpınar, futbol litaratürüne kazandırdığı en yenisinden söylemiyle bizleri dumura uğrattı. Huzurlarınızda Ahmet Taşpınar ve gün yüzü görmemiş özlü sözü: “Hedefimiz gizli şampiyon adayı olmak...”
Breh breh breh... Anlayan varsa beri gelsin.
Genel kurul sonrası yorgunluktan olsa gerek, Taşpınar’ın ağzından bu garabet çıkmış olabilir. Ya da, “Paramız yok, küçük bütçeli bir takım kuracağız ve bunun başarılı olacağına inanıyoruz...” Veya, heyecanlı taraftara, “Bu yıl büyük söylemler ve iddialı laflarla ortaya çıkacak durumda değiliz. Borçumuz çok. Kulübün derlenip toparlanması lazım” diyemediğinden, çareyi bu söylemde buldu.
Neticede Taşpınar, kaptan pilot olarak, biraz sendeleyerekde olsa uçağı kaldırdı.
Kalkış anonsundan bir şey anlamasakta havalanına mı, ovaya mı inecek, dağa mı çakılacak sezon sonu göreceğiz. Başlangıçtaki lafı güzaf aklıma geldikçe, “Uçağı tek parça yere indirsin yeter” diye düşünmüyor da değilim...