Barış Yengiloğlu

Barış Yengiloğlu

egespor@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Bank Asya 1. Lig’den Süper Lig’e çıkacak üçüncü takım, Play-Off maçlarının sonunda belirlenecek. Altay ya da Karşıyaka‘nın bu bileti alması en büyük arzumuz...
İzmir’i temsil eden iki takım, önceki gün İstanbul’da, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda karşılaştı, yenişemedi. Diğer maçta ise Konya, Adana‘yı geçti. Şimdi herkes hesap-kitap yapıyor, ikinci maçlarda ne olacak falan filan...
Bense işin ‘temsil’ kısmında takıldım. Çünkü İzmir derbisi başlamadan 10 dakika önce çirkin olaylar yaşandı. Altaylı taraftarların yer aldığı kapalı tribünün üzerindeki localarda, Karşıyakalı birinin yeşil-kırmızı kaşkol açması gerginlik yaratmış. Aman Allah’ım ne yanlış bir hareket!
KSK’nin eski başkanlarından Ünal Kamalı, Karşıyaka Futbol Adamları Derneği Başkanı Dr. Bülent Zeren‘in yanı sıra yeşil-kırmızılı bazı yöneticilerin de bulunduğu bölüme, Altaylı bazı taraftarlar saldırmış. Yanlışı düzeltmeye gitmişler!
Tekme ve yumrukların konuştuğu olaylar sırasında, KSK’li yönetici Aygün Cicibaş, eline geçirdiği bir koltuğu siyah-beyazlı taraftarların üzerine atmış. Burada da yönetici, yanlışı düzeltmeye gelenlere elinden geldiğince yardımcı olmuş!
Güvenlik güçleri olaya müdahale edip locadakileri başka yere götürmüş. Güvenlik zaafiyeti varmış, onlar da sonradan gördüğü yanlışı düzeltmiş. Ne bilsin adamlar aynı şehirden gelmişler birbirlerini tanıyorlardır, kelli-felli insanlar, kavga etmezler diye düşünmüşler!
Bitmedi...
Maç sonrası, İzmir’e dönmek üzere havalimanına gelen Altay kongre üyesi bir uzman doktora KSK’li holiganlar saldırıp, burnunu kırmış. Altay taraftarı olan bir banka müdürü darp edilmiş.
Biliyorum “Yanlış” kelimesini bir kez daha yazarsam küt diye düşüp bayılacaksınız. Ama öyle.
Takım rengi, kişi ayırt etmeden söylüyorum: Olaylara isteyerek ya da istemeyerek karışan herkesi tebrik ediyorum!
Bir şehir ancak bu kadar güzel temsil edilebilirdi, elbirliğiyle başarıldı!
Türkiye,şimdi Play-Off’a damga vuran sizleri konuşuyor!