Barış Yengiloğlu

Barış Yengiloğlu

egespor@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Geçen hafta; KSK Onursal Başkanı Selçuk Yaşar, Altay derbisinde alınan 2-0’lık yenilginin ardından Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener’e mektup yazıp, hakem Aytekin Durmaz’ın bir daha yeşil-kırmızılı ekibin maçlarına verilmemesini rica etti. Son üç sezonda Durmaz’ın yönettiği Karabük, Diyarbakır, Manisa, Eskişehir, Ordu ve Altay maçlarını kaybeden KSK’nin tepkisini dile getirdi.
Aynı hafta Göztepe de İskenderun maçında çileden çıktı. Futbol Direktörü Ali Gültiken, basın toplantısı düzenleyerek, Merkez Hakem Kurulu’na, “MHK’nin dürüstlüğünden şüphemiz yok. Ancak dışarıdan etkiler olabilir. Maçların sonucunun sahadaki futbolla belirlenmesini istiyoruz. Göztepe büyük kulüp. Maçlarımızı, bu büyüklüğü kaldırabilecek kalitede hakemlerin yönetmesini istiyoruz” mesajı gönderdi.
Bitmedi; yine aynı hafta içinde Karşıyaka kalecisi Necati’nin, 45+3’te kırmızı kart gördüğü, Teknik Direktör Kemal Kılıç’ın tribüne gönderildiği Kartalspor’la oynanan Ziraat Türkiye Kupası 3. Kademe maçını, yeşil kırmızılılar zor da olsa penaltılarla geçti. Hakem Ercan Hallaç’ın ‘olağanüstü’ kötü yönetimi ise büyük tepki gördü.
“Hakemler formsuz ve İzmir’deki maçlarda geçen hafta o yüzden bunlar yaşandı” denilebilir. Ama ben yine şeytanın avukatlığına soyunayım. Bu kadar tesadüfün, hem de arka arkaya, Karşıyaka ve Göztepe gibi etki alanı büyük iki kulübün başına gelmesi çok manidar. Merkez Hakem Komitesi Başkanı Oğuz Sarvan ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener’in İzmirli olması ve İzmirlinin dürüstlüklerinden zerre kadar şüphe etmeyerek kale gibi arkalarında durması birilerini rahatsız etmiş olabilir mi?
Hani çoğu zaman söylendiğinde, ‘Haydi canım” dediğimiz, “Gizli bir el düğmeye bastı” söylemi gibi, “ULU bir el, yanına aldığı GÜVENDİĞİ bir ER’le, Bizans oyunlarının startını vermiş olamaz mı acaba?” Umarız böyle değildir; ama yine de Özgener ve Sarvan, bu tesadüflerin ardından perdeyi aralayıp arkasına bir bakmalı bence.
Şeytanın avukatından sevgilerle...