Barış Yengiloğlu

Barış Yengiloğlu

egespor@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Sporun sıcak gündemi elbette Altay ve Karşıyaka... Bugün, “Kaza oduktan sonra yol gösteren çok olur” ya da “Düşene vurulmaz” şeklindeki sevilen atasözleri biz spor yazanlar için geçerli değil. Çünkü daha önce de defalarca yazdık, söyledik... Hele Altay ve Karşıyaka için hepsinden çok yazdık.
Bugün kaleme aldıklarımız ise ancak ‘tekrar’ oluyor. Bu tekrarlar, 16 yıldır Süper Lig’e hasret Karşıyaka’ya, yedi yıldır Bank Asya’ya temel atmış (ki bunun son dördünde Plaf-Off kapılarından gözyaşlarıyla döndü) Altay’a ne kadar faydalı oldu acaba? Onlar için söylenebilecek en uygun söz şu: Tarih tekerrürden ibarettir. Tekerrürden ders alınsaydı, tarih tekerrür etmezdi.
Kendi yaşadıklarından, yazılanlardan, önlerindeki Akhisar, Bucaspor örneklerinden ders almayan, koca camiaların kulüpleri ne yazık ki her geçen gün biraz daha küçülüyor. Hatta yok olmaya doğru yol alıyor. Şimdi, iki lafı bir araya getiremeyen futbolcuların maç sonu uzatılan mikrofonlara “Kaybettik, önümüzdeki maça bakıyoruz” gibi sıradan ve boş söylemlerinden farklı konuşmanın, daha da önemlisi yapmanın zamanı geldi.
Kulüpler önlerini bırakıp, önce arkalarını temizlemeliler. Taşınamaz borçlarla (Altay ortalama 20 milyon TL, KSK 14 milyon TL) yok olan altyapılarıyla, kopan, tek yürek olamayan camiaların toplanma zamanı... Çünkü toparlanmazlarsa sonrasında onları kimse toplayamaz.
Çok değil iki seneye kalmaz (Tahminen 2012’de 3.Lig kalkacak) amatör kümeye düşerler. Tıpkı geçmişte Göztepe’nin yaşadığı gibi... Ellerinde altyapıları, tesisleri olmadan düşerler. Şimdi bu örnek de görmezden gelinebilir ama ben yine de yazayım. Çünkü çok yakında elimde onlara eş gelen başka bir örnek kalmayacak ne yazık ki...