Begüm Yaraş

Begüm Yaraş

begum.yaras@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bilmiyorum yazılarını takip ediyor musunuz; fakat, Türkiye’nin sıra dışı köşe yazarlarından. Girmediği, araştırmadığı konu kalmayan benim de bir çok yazdığı konuda fikir sahibi olduğum Ayşe Arman da petshop mağduru olmuş ve bu konuya da dikkat çekmeye karar vermiş.
Açıkçası başına gelenin çok kötü bir şey olmasına ve kızı Alya’yı da etkilemiş olmasına rağmen en azından benim sürekli olarak anlatmaya çalıştığım, birçok hayvan severinde dikkat çekmeye çalıştığı konuyu kendisi yaşadığından olayın ciddiyetini kavramış ve bu konu üzerinde daha bir çok çalışma yapmaya karar vermiş.
Almak istediği cins köpek cavalier king charles. Bu aralar inanılmaz popüler. Bir 15 yıl önce nasıl ki golden retrieverlerı bulmak zordu, yetiştiren çiftlikler falan yoktu ve bir o kadar da popülerdi, işte cavalierlerde aynı durumda şu anda.
Yeterince araştırma yapmamıştır demek istemiyorum ama belli ki yapmamış. Halbuki bu kadar iyi ve araştırmacı bir gazeteci için şaşırtıcı bir olay bu. İstediği cins maalesef genetik rahatsızlıkları olan bir cins. Özellikle de kalp sorunu olan bir cins. Sırf bu yüzden sadece anne babası değil anneannesi, babaannesi, dedelerinde bile genetik rahatsızlık olmayan bir yavru edinilmeli. Bunun için de bir üretim çiftliğinden alınmalı. Türkiye’de yok mu; var... En azından İzmir’de var bu şekilde bir üretim çiftliği ve bu cinsi üreten.
Ayşe Hanım yurt dışı bağlantıları olan bir kişi. Yurt dışından da şecereli bir yavru alabilirdi. Umarım bir dahaki seçimini sağlıklı bir dosttan yana kullanır. Kendisine ve ailesine yaşadığı dramdan ötürü geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

Haberin Devamı

Çakıl’a özel kür

Geçen hafta bayram tatilimizi beraber geçirdiğimden bahsetmiştim. Kışa girdiğimiz şu günlerde fark ettim ki Çakıl’ın tüyleri bayağı uzamış olmasına rağmen hayli zayıf duruyor. Bu yüzden Barneytoy’u bu iki hafta Maya’nın yanına tatile gönderdim ve Çakıl’ı evin tek köpeği yaptım. Kendisini şişmanlatacak özel bir menü de hazırladım. İştahı yerinde maşallah.
Bazı geceler şimşek ve gökgürültüsünden korksa da evde mutlu olduğunu düşünüyorum. Umarım şu iki haftada benim istediğim kiloya kavuşur da, Efe’yle yaramazlıklarına devam ederler.