Begüm Yaraş

Begüm Yaraş

begum.yaras@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Kadıköy Belediyesinin Pet Shoplarda hayvan satışını yasaklamak için çalışmalara başladığını duymuşsunuzdur. Ayşe Arman‘ın başına Jimmyboy gelmeseydi belki de bunlar hiç yaşanmayacaktı. Yazılarıyla büyük kitlelere hitap edenlere bayılıyorum. İyi ki araştırmadan, etmeden petshoptan köpek almış da şimdi milyonlarcasını kurtarabilecek.
Asıl amacı hayvan malzemeleri satmak olan petshoplarda canlı satışının yasaklanacak olması sadece Kadıköy’de dahi olsa çok güzel sevindirici ve umut verici bir haber. Darısı İzmir’imin de başına diyorum.
7 köpek sahibi biri olarak pet malzemelerimi her zaman canlı satışı yapmayan petshoplardan almışımdır ama bunların da ürün yelpazesi biraz eksiktir. İçimin gitmediği ürünleri olan petshoplar yok desem yalan olur.
Sadece canlı satışı yaptıkları için nasıl ki Petshow Fuarı‘nı kendimce protesto ediyordum. Aynı şekilde işte bu tür petshopları da protesto halindeydim.
Petshoplarda hayvan satışının yasaklanmasıyla birlikte merdiven altı dedikleri üretimin, yani petshoptan çok daha sağlıksız olacak olan bir üretim şeklinin çoğalacağı söyleniyor ve petshopçular kendilerini bu şekilde kurtarabileceklerini düşünüyorlar.
Bu merdiven altı üretim zaten denetimsizlikten dolayı şu anda da var ve bu kişilerde ürettikleri canları petshoplara satıyor. Yani sadece yurt dışından sağlıksız koşullarda gelmiyor bu canlar. Aralarında merdiven altı üretim yavruları da var.
Petshoplar sadece bir aracı yani onlarda yasak başladığında bu kişilerde yavruları satacak yer bulamadıklarında bu üretimde azımsanmayacak şekilde küçülecek ve bir süre sonra yok olacak.
Dediğim gibi Kadıköy Belediyesi‘nin başlattığı bu hareket umuyorum ki Türkiye’nin her yerine yayılır ve en kısa zamanda İzmir’de de uygulanmaya başlar.
İyi pazarlar...