Bihter Ayyıldız

Bihter Ayyıldız

tbkrxm@yahoo.fr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Yazın en kavurucu günlerini yaşadığımız ağustos ayı, moda dünyası için çoktan sonbahar - kış anlamına geliyor. Bu sezon erkek modası, renk, desen ve kalıplar konusunda sonsuz özgürlük sunan kadın koleksiyonlarından resmen rol çalıyor.
Türkiye’de erkek modası deyince ilk akla gelen isimlerden Niyazi Erdoğan’a 2016 - 17 sonbahar - kış koleksiyonlarını ve kendisinin modaya bakışını sordum.

1- 2016 - 17 sonbahar - kış erkek modasında öne çıkan trendler neler olacak?

Önümüzdeki kış sezonunda, erkekleri, farklı kültürlerin bir araya geldiği, eklektik bir tarz bekliyor. Çok uzun süredir kadın koleksiyonlarını da etkisi altına alan bu tarz, alışıldık renk kombinlerinin dışında, sadelikten uzak ve karmaşanın ahengini barındırıyor. Renk, doku ve stillerin karmaşası yanında fonksiyonlar da karışıyor. Çok klasik görünümlü kombinlerin içerisine alışkın olmadığımız sporcu pantolonları, militer detaylar gibi bizleri şaşırtan parçalar giriyor.

2- Hangi renk ve desenler ön plana çıkacak?

Bence önümüzdeki sezon erkeklerde en çok göze çarpacak olan renk, kan kırmızısı ve zümrüt yeşili olacak. Bu iki rengin siyahla yarattığı kontrast ve bu kontrastın bütünde oluşturduğu uyum sezonun en çarpıcı detayları.

Boncuk, pul işleme gibi alışılmışın dışında detaylar ürünlere ufak dokunuşlarla zenginlik katacak. Desenlerde ise Uzak Doğu etkisi ön planda olacak. Masal kahramanı Zümrüdü Anka Kuşu ya da vahşi bir kaplan çiçekler eşliğinde karşımıza çıkarken, militer desenlerin farklı renk kullanımlarıyla oluşturduğu yeni spor görünüm bu yumuşaklığı dengeliyor olacak.

3- Senin kişisel olarak tercih ettiğin tarz hangisi?

Ben her sezon netlikten yanayım. Koleksiyonlarımı hazırlarken genel trend eğilimlerinin aksine hissettiğim parçaları tasarlamayı seviyorum. Önümüzdeki sezon benim için daha net ve keskin hatlara sahip. Çok fazla kullanmasam da siyah ve beyazın uyumu ve kontrastı üzerine bir yorum getiriyorum. Gömlek patları renkli, ceketler ise fazla detaylardan arınmış bir sadelikte. Neredeyse düğmeleri bile görünmeyecek şekilde detaylandırılmış.

4- Sonbahar - kış alışverişi için erkeklere birkaç tüyo verir misin?

Bu kış için sahip olunması gereken çok önemli iki parça var. Birisi yanı çizgili spor pantolon, diğeri ise kol üzerinde farklı detayları olan bir bomber mont. Bu iki parça hem iş hayatınızda hem de gündelik yaşamınızda rahatça kullanabileceğiniz parçalar olacak.