Can Şişman

Can Şişman

can.sisman@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Son dönemin en trend isimleri arasındaki KÖFN grubu ve Simge Sağın, Edis'in de söz-bestede katkı yaptığı 'Yakışıklı' ile güçlerini birleştiriyor. Şarkı, "Simge Sağın çok 'Yakışıklı', KÖFN zaten pek güzel" dedirtmeyi başarıyor.

Simge Sağın çok Yakışıklı, KÖFN zaten pek güzel

KÖFN grubu Salman Tin ve BKE yani Bilge Kağan Etil'den oluşuyor, artık biliyorsunuz. Simge desek, o daha kolay, Simge Sağın'dan oluşuyor. Son dönemin en heyecan veren pop hit'lerinden 'Yakışıklı' ise 1 adet yakışıklı Simge'den, 2 adet pek güzel KÖFN'den ibaret. Kafalar karıştı tabii. Güzel karışması, hasta eks olmayacak, o çok yaşayacak ve iyileşecek be aşkısı!

Haberin Devamı

'Popstar' da ters köşeliydi

Simge Sağın'ın epey gecikmeli tribün dostu 'Aşkın Olayım' sürecinden sonra çeşitli denemeler ve düetlerle yoluna devam etmesi, bu noktada farklı sound'ların peşine düşmesi gayet güzel tavırlar. Benzer bir farklılık noktasına 'Popstar'la KÖFN'de de rastlamıştık.

Sonuçta Tin ve Etil'den 'bebek gibi' bir 'Popstar' şarkısı beklememiştik, çok da güzel ters köşe oldu.

Simge Sağın çok Yakışıklı, KÖFN zaten pek güzel

"Valla ben ilgilenmiyorum kim ne yapmış" dedirtiyor

KÖFN, ara tonlarda muazzam hisler yaratıyor ve elbette yalnızca 'Bi' Tek Ben Anlarım'dan ibaret değiller. Keza Simge Sağın da 'Aşkın Olayım' ya da asıl başyapıtı 'Yankı'yla sınırlanabilecek bir isim değil. Simge çok iyi bir vokal, KÖFN'ün yakışıklıları ise epey heyecan verici bir perspektife sahip.

Şöyle doğulu-batılı. "Valla ben ilgilenmiyorum kim ne yapmış, hangi cümleyi hangisi söylemiş inan ilgilenmiyorum, ben bu şarkıyı baştan sona çok seviyorum" dedirtiyor.

Simge Sağın çok Yakışıklı, KÖFN zaten pek güzel

BKE'nin bitmek bilmeyen 'ek mesai'si

KÖFN ve Simge'nin güçlerini birleştirdiği 'Yakışıklı'ya bir de Edis'in söz ve bestede Salman Tin'le kafa kafaya vermesi eklenince ortaya gerçekten enteresan bir 'denge' çıkıyor. Doğudan, batıdan kopup gelen aranje "Bu çocuk neden videolarda var?" diye ona 'ek mesai' yaptırdığımız Bilge Kağan Etil'e ait. Öyle bir aranje ki bir başka ismin imzasını taşıyamazmış. O sizin ek mesai yaptırdığınız BKE sayesinde ara tonlarda keyifleniyor, hüzünleniyor ve birtakım başka yoryor'lar eşliğinde takılıyorsunuz yani.

Haberin Devamı

Tatlı ve sempatik

Akın Erdem Kadız miks ve mastering'te, Samet Eruzun & Ümit Şahin ikilisi ise video klibi yönetenler. Muazzam tatlı, sempatik ve kaliteli bir iş çıkmış. Şu an için 'yalnızca sempati' toplasa da uzun vadede muhakkak hatırlanacak bir iş. Özellikle üçlünün video klipteki sempatik halleri her birine ama en çok BKE'ye sempati kazandırıyor. Bu adamın 'ek mesai'si artık bitmeli ve KÖFN şarkılarının aranjörü olduğunu artık ezberlemeliyiz.

Simge Sağın çok Yakışıklı, KÖFN zaten pek güzel

'U' ve 'yum' heceleri birleşmiş

Peki Tin, Etil ve Sağın üçlüsünden ilk ikisini güzelleştiren, sonuncusunu yakışıklılaştıran şey ne? Çok basit, 2 hece: U-yum. 'U' ve 'yum' heceleri itinayla birleşmiş. Simge ve KÖFN öyle bir uyum yakalamışlar ki doğudan da batıdan da hangi kafadan olursanız olun bu şarkıda birleşebilirsiniz rahatlıkla. Ortamlarda cool da olabilirsiniz, nağmeli acıklı bir şekilde daha da arabeskleştirebilirsiniz de.

'Ben' yerine 'biz' diyorlar

Böylesine bir uyum da haliyle 'sen benoit, ben senoit, kim kimoit, dum dumoit' (sen benuğa, ben senuğa, kim kimuğa, dum dumuğa) gibi bir espri eşliğinde muhteşem bir giriftlik, iç içelik, içli dışlılık, samimiyet ve sempatiklik katıyor.

Haberin Devamı

'Yakışıklı' bir kombin ve tamamen bir KÖFN, Simge ve hatta Edis ortaklığı. Şarkı bir ortak ruha sahip. Ben yerine biz diyor, haliyle de övgüyü sonuna kadar hak ediyor.

Simge Sağın çok Yakışıklı, KÖFN zaten pek güzel

Tek eksiği sonunda

Şarkının tek eksiği, hatta geri kalan her şeyin artılığından ötürü kabak gibi göze çarpan tek eksisi o mükemmel nakarat sonrası melodisini yalnızca 1 (yazıyla bir) kez duymak. Halbuki o melodiyle bitseydi şöyle Morrissey 'Let Me Kiss You' gibi azalarak hani. Olabilirdi mesela bu da. Yine 2 dakika olurdu canım, niceliksel açıdan sıkıntı olmazdı, yok yok.

Bir de Edis eklense mesela?

Son dönemin en trend isimlerinden biri olan KÖFN grubu ve Simge Sağın'ı boş yere sevmiyoruz. Çünkü çalışkanlar, çünkü yetenekliler, çünkü stillerine eklemeler, ufak denemeler yaparken çatıyı yıkmadan hareket ediyorlar.

Simge Sağın çok 'Yakışıklı', KÖFN zaten pek güzel. İş bölümü müthiş, uyum misler içinde. Salman Tin ve Simge Sağın'ın vokal uyumu muazzam. 2024 yazına da belki Edis'li bir 3'lü mesela? Favorilere atalım ve bekleyelim.

 

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr