Ebru Omurcalı

Ebru Omurcalı

ebruomurcali@gmail.com

Tüm Yazıları

Bu aralar ev hanımları arasında en rağbet gören tarifler arasında cupcake yani fincan kekler yer alıyor. Ben fincana yakın ölçüde kalıplarda pişirildiği için fincan keki adını yakıştırdım. Kekler; renk renk kremaları ve bademlisinden, çikolatalısına, meyvelisinden kaymaklısına kadar pek çok çeşidiyle lezzete dönüşüyor. Üzerine süzme yoğurt, pudra şekeri, vanilyayla krema yapabilirsiniz, tereyağı ve labneyle de. Hatta marmelat ve yoğurt karışınca hem rengi hem de lezzeti daha hoş oluyor. Mevsim meyveleriyle süslemeler ekleyip, pasta dekorlarıyla güzelliğine güzellik katabilirsiniz.

Haberin Devamı

FİNCAN DOLUSU LEZZET CUPCAKE

ÇiKOLATA KAYMAK KEK

Malzemeler (12 kişilik)
1.5 su bardağı un
1 çay bardağı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 çay bardağı toz şeker
6 çorba kaşığı tereyağı
2 çay bardağı süt
1 adet yumurta Krema için
6 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı
1.5 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya


Hazırlanışı: Tereyağı, toz şeker ve yumurtayı krema kıvamını alıncaya kadar çırpın. Un, kakao, kabartma tozu, vanilya ve kalan tüm malzemeyi nazikçe karıştırarak birleştirin. Yağlanmış kalıplara ya da pişirme kağıdına hamuru paylaştırın. 170 derece ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.
Kremayı hazırlamak için: Tereyağının yarısı, vanilya ve pudra şekerini iyice çırpın. Kalan tereyağını ekleyerek çırpmaya devam edin. Krema sıkacağına koyduğunuz kremayı kekler soğuyunca, üzerlerine sıkarak servis edin.

FİNCAN DOLUSU LEZZET CUPCAKE

LiMON KREMLi FiNCAN KEK

Malzemeler (6 kişilik)
1 su bardağı un
6 çorba kaşığı tereyağı
6 çorba kaşığı toz şeker
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
1 çorba kaşığı limon suyu

Limon kremi için
6 adet limon
150 gr. tereyağı
6 adet yumurta
500 gr. toz şeker

Hazırlanışı: Un, tereyağı ve toz şekeri krema kıvamını alıncaya kadar çırpın. Kalan malzemeleri ekleyin. Yağlanmış kalıp ya da pişirme kağıtlarına hamuru paylaştırın. 180 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin. Kek soğuyunca ortasını yavaşça oyup limon kremiyle doldurun. Üzerini kestiğiniz kekle kapatın ve kremayla süsleyerek servis yapın.
Limon kremin hazırlanışı: Limonların kabuklarını rendeleyin, suyunu sıkın. Su dolu geniş bir tencerenin içine daha küçük boyda tencere yerleştirin. Tereyağı, toz şeker, limon suyu ve kabuklarını küçük tencereye koyun. Ayrı bir kasede yumurtaları çırpın.
Tereyağı eriyince ocağın altını kapatın ve çırpılmış yumurtaları karıştırarak karışıma yedirin. Ocağın altını açın ve koyulaşana kadar yaklaşık 10 dakika kadar pişrin. Dezenfekte edilmiş kavanoza koyun. Kek, pasta ve tatlılarınızla beraber servis edin.

Haberin Devamı

FİNCAN DOLUSU LEZZET CUPCAKE

DAMLA ÇiKOLATALI KEK

Malzemeler (12 kişilik)

3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı toz şeker
4 adet yumurta
10 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı damla çikolata

Hazırlanışı: Yumurta, tereyağı ve toz şekeri krema kıvamını alıncaya kadar çırpın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek tüm karışımı birleştirin. Yağlanmış kalıplara veya pişirme kağıtlarına hamuru paylaştırın. 175 derecede ısıtılmış fırında kabarana ve pembeleşene kadar pişirin.

Haberin Devamı

FİNCAN DOLUSU LEZZET CUPCAKE

BADEMLi FiNCAN KEK

Malzemeler (6 kişilik)
100 gr. badem unu
100 gr. pirinç unu
100 gr. un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı esmer toz şeker
2 adet yumurta
Yarım su bardağı tereyağı
1 çay bardağı süt
4 çorba kaşığı krema
1 çay bardağı badem içi

Hazırlanışı: Un karışımını, kabartma tozunu ve vanilyayı harmanlayın. Toz şeker, tereyağı, krema ve yumurtayı krema kıvamını alın-caya kadar çırpın. Tüm malzemeyi un karışımını da eleyerek birleştirin. Yağlanmış kalıplara ya da pişirme kağıdına hamuru paylaştırın. Üzerine badem serpin. 180 derece ısıtılmış fırında kabarıp, kızarana kadar pişirin.

FİNCAN DOLUSU LEZZET CUPCAKE

KADiFE KEK

Mazemeler (6 kişilik)

1 adet kırmızı pancar orta boy
2.5 su bardağı un
1 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı erimiş tereyağı n Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı nar ya da vişne n suyu azar azar eklenecek
3 çorba kaşığı krema
1 su bardağı tozşeker
3 adet yumurta
1 adet limon suyu
1 paket vanilya

Yoğurt kreması için:
1 su bardağı süzme yoğurt
Yarım su bardağı tereyağı oda sıcaklığında
1.5 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya

Hazırlanışı: Pancarı folyoya sarın ve 200 derece ısıtılmış fırında yumuşayıncaya kadar pişirin. Kabuklarını soyun ve püre haline getirin. Yumurta, toz şeker ve tereyağını krema kıvamını alıncaya kadar çırpın. Un, kakao ve vanilyayı eleyerek yumurtaya ekleyin. Kalan malzemeleri ve azar azar ekleyerek meyve suyunu koyun. Kek hamuru kıvamını alınca pişirme kağıtlarına ya da yağlanmış kalıplara paylaştırın. 175 derece ısıtılmış fırında kabarana kadar pişirin. Kremayı hazırlamak için tüm malzemeyi pürüzsüz olana kadar karıştırın. Krema sıkacağıyla keklerin üzerine koyup servis edin.