Engin Uğur Ağır

Engin Uğur Ağır

enginuguragir@gmail.com

Tüm Yazıları

31 Temmuz 1977 yılında Menemen’de dünyaya gelen, Selanik göçmeni bir ailenin iki evladından biri olan Aydın Pehlivan, Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nü bitirdi. 1997’de askerlik görevini yerine getirdi, aynı yıl Menemen Belediyesi’nde işe başladı. Ancak, bir süre sonra haksız bir şekilde kovuldu. Hayata tutunması için bir iş yapması gerekiyordu Pehlivan’ın, zaman içinde bir güvenlik firmasının kurucuları arasına girmeyi başardı. 

***

İşten çıkarıldığı belediyeye bir gün başkan olarak geri dönme düşüncesini hiç kaybetmeyen Pehlivan, 14 Ocak 2021’de başkan vekili olarak göreve başladı. Büyük bir heyecan ve gayretle gece-gündüz demeden koşturan, yaptığı projelerle ve açılışını hayata geçirdiği sosyal tesislerle partili partisiz herkesin sevgilisi oldu bir anda. 

Haberin Devamı

***

Kendi deyimiyle Pehlivan, “Menemen’de doğdum, Menemen’de büyüdüm. Mutluluğum, sevincim, hayallerim, hüzünlerim ve planlarımın hepsi Menemen odaklı oldu. Bir kente yönetici olabilmek için o kentte evlat, baba, eş, vatandaş kısacası her şey olmak orada yaşamak gerekir. Menemenliler için Aydın Pehlivan isminin anlamının tam olarak böyle olduğunu düşünüyorum’’ dedi. 

***

2021’den bugüne kadar hayata geçirdiği projelerle tüm dikkatleri üzerine çeken Pehlivan, bu sürede kentin merkezini trafikte rahatlatacak 460 metre uzunluğundaki battı-çıktıyı 4 ay gibi sürede bitirdi, hizmete açtı. Araç filosu eskiyen belediyenin neredeyse tüm ekipmanlarını değiştirdi, 151 yeni araç satın aldı. Ege’nin en büyük iki kütüphanesini, ülkenin en büyük tematik çocuk oyun köyünü hizmete açan, bir milyon metrekare yolu yenileyen Pehlivan, eğitime de büyük destek sağladı. İlkokuldan liseye tüm öğrencilere 1000’er lira, üniversiteyi kazanan ve yeni mezun öğrencilere de beşer bin lira yardımda bulundu. 

***

Yaptıkları bunlarla sınırlı kalmadı. Dört kapalı pazaryeri açan, İzmir’in en modern ve donanımlı geçici hayvan bakımevini can dostların hizmetine sunan Menemen Belediye Başkanı, ikisi bu yıl tamamlanacak, dört yarı olimpik yüzme havuzu da gençlere hediye edecek. 

Haberin Devamı

***

Spora ayrı bir kapı açan Pehlivan, tam 30 halı sahayı çocuk ve gençlere armağan etti. İlçesinden binlerce kadını dört farklı kente götürdü, tarihimizle tanıştırdı. Kültür-sanatı da önemseyen Pehlivan, kent merkezine 1400 kişilik amfi tiyatronun yapım çalışmasının başladığını, Asarlık Mahallesi’ne içinde yarı olimpik yüzme havuzu bulunan gençlik merkezi, taziye evleri, tarımda buğday eleme makinesi alımını yaptı, ayrıca üreticiye fide ve gübre desteği sağladı. 

***

İcradan satışa çıkarılan zeytinyağı fabrikasını halkına kazandıran, kentin giriş ve çıkışlarına Menemen’in simgesi çömlek, incir ve üzümün yer aldığı taklar yapan, tüm bu projelerinin dışında peyzaj çalışmasıyla da ilçesinin gecesine ve gündüzüne güzellikler katan Aydın Pehlivan, 31 Mart yerel seçimlerinde iddialı olduğunu, daha hayata geçireceği birçok projesi olduğunu belirtti, “Menemen halkıma güveniyorum. Onların bana olan sevgi ve desteklerini görüyorum. Beni yeniden seçeceklerine de gönülden inanıyorum. 2021’den bugüne yaptıklarımız, tasarladıklarımızın yarısı bile değil. Önümüzdeki süreçte Menemen sadece İzmir’in değil, tüm ülkenin gözbebeği olacak” dedi. 

Haberin Devamı

***

Geçtiğimiz günlerde, Menemen şehir merkezindeki otogarın da bulunduğu alanda açılan battı çıktının açılış etkinliğine katıldım. Çiseleyen yağmura rağmen binlerce kişi Pehlivan’ı yalnız bırakmamıştı. Yıkılan gar ve dükkanların bulunduğu alana da bir AVM yapılacağına kulak misafiri oldum. Çok katlı değil, yatay mimari tercih edilecekmiş. Bir deprem bölgesi olan İzmir’de gökdelen yerine, dört-beş katlı binaları öneriyorum ki, vatandaşımız hayatını kaybetmesin, canlarımız yanmasın.

***

Bir hafta sonra yapılacak yerel seçimde, Pehlivan ve diğer adaylara başarı diliyorum. Hep şunu söylüyorum. Kim haklıysa, kim çalışacaksa, kim vatandaşının yanında olacaksa, o kişi kazansın. Seçim öncesi verdiği vaatleri yerine getirsin ki, Menemenli mutlu olsun…