Erdinç Yumrukaya

Erdinç Yumrukaya

e.yumrukaya@hotmail.com

Tüm Yazıları

Ankara’da AK Parti Genel Kurul Toplantısı’nda liste nasıl oluşacak? İşte bu derin meselenin Ankara’dan 81 vilayete olduğu gibi, bütün illerden de Ankara’ya doğru farklı bir bakış açısı, yorumu veya yansıması var. Ben Manisa’yla ilgili kısmını ele alacağım.
Bu listede kimler bulunacak veya bulunmayacak? İki olasılığın da doğuracağı ayrı sonuçlar var.
1- Listede olan kişiye başka bir yerde görev verilmeyecek. Yani Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı gibi bir görev daha olamayacak.
2- Listede olmuyorsa Genel Başkan bu kişiye Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak veya bakan olarak görmek istiyor gibi bir anlam çıkıyor.
Madalyonun öbür yüzünde ise listeye Manisa’dan kim ya da kimlerin girebileceği konusu var. Ben şahsen AK Parti Manisa milletvekilleri Selçuk Özdağ Muzaffer Yurttaş ve Uğur Aydemir’in de bu listede yer alacağını düşünüyorum.
Her iki isim de seçildikleri günden buyana, Manisa’yı karış karış tarıyor. Düğün, cenaze, toplantı ve açılışlarda en çok görünen vekiller onlar. Neden MKYK’da olmasınlar? Son derece faydalı olurlar.
AK Parti MYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi ve Recai Berber’in daha farklı yerlerde görev alacaklarını tahmin ediyorum. Bakanlık gibi.
Recai Berber Başbakan’la İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde bir zamanlar mesai yapmış. Kişiliğini göz önünde bulunduracak olursak, çözüm odaklı bir vekil. Genel müdürlüğünü yaptığı Ereğli Demir Çelik Fabrikası’ndaki başarısını başka yerlere taşıyacağını düşünüyorum.
Hüseyin Tanrıverdi AK Parti Genel Merkezi’nde iki dönemdir Yerel Yönetimler Başkanlığı görevini başarıyla sürdürüyor. AK Parti Genel Merkezi’nde iki dönem genel başkan yardımcılığı yapmış kaç tane isim var bilmiyorum, ama bildiğim şu var ki Sayın Tanrıverdi artık bakanlık görevine hazır. Sayın Tanrıverdi için rivayetler çok fazla. Ona bakanlık yakıştıranlar da var, Büyükşehir Belediye Başkanlığı yakıştıranlar da var. Tabi ki en önemlisi Başbakan’ın vereceği karar.
Tabi bu düşüncelerim zaman zaman AK Partililerle konuştuğum an değişmiyor değil, ama genel olarak bu görüşlerin Manisa’da yaygın olduğu kolaylıkla söylenebilir.
Manisa’da çok farklı senaryolar var. Merkez Karar listesi AK Parti için çok önemli.
Gündem her ne kadar bu olsa da Manisa için atlanmaması gereken bir konu daha var. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç. Sayın Arınç’ın Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra başbakanlık koltuğuna oturacağı, sadece Manisa’da değil, Ankara’da da en çok konuşulan konular arasında. Ama gündem tamamen 30 Eylül üzerine kurulu ve Manisa’nın gözü kulağı Ankara’da. Bakalım kimlerin tahminleri doğru çıkacak...

Haberin Devamı

HAFTANIN SÖZÜ
Herkesin benzer düşündüğü yerde, kimse fazla düşünmüyor demektir.

Haberin Devamı

Tapuda işler tıkır tıkır

Geçen hafta Tapu Sicil Müdürlüğü’ne uğradım. İşlerin seri bir şekilde yürüdüğünü görünce mutlu olduğumu söylemek istiyorum. Kamu Hizmetleri Standardı’nın uygulandığı bir kurum olmuş.
* Daha önce yorgun ve bıkkın görünümlü personeli bu kez dinamik, kibar ve güler yüzlü olarak gördüm.
* Alıcıya ve satıcıya verilen saatte işlem başlıyor ve bitiyor.
* Bir gün içinde alım-satım işlemlerinizi gerçekleştirebiliyorsunuz.
* Tabii ki bu işler tıkır tıkır yürüdüğünde daire içinde yoğunluk olmuyor.
Bunlar beni mutlu eden görüntüler. Ben Tapu Sicil Müdürünü ve personelini kutluyorum. Diğer daire ve müdürlüklerinde aynı sistemle çalışmalarını son derece arzu ediyorum.
Biliyorum ki nezaket ve kibarlığın sermayesi yoktur.

Haberin Devamı

Baro seçimleri için geri sayım

13-14 Ekim 2012 tarihlerinde yapılacak Manisa Barosu seçimleri için iki aday var. Bana göre ise baro seçiminden çok başkanın Manisa Merkez’den mi, yoksa ilçelerden mi olacağı gündem konusu. İki Aday var. Avukat Zeynel Balkız ve Avukat Fadıl Ünal.
Fadıl Ünal, iki dönem üst üste Manisa Baro başkanlığına seçildi. Kendisi Akhisar’dan.
Zeynel Balkız ise Manisa’nın tanınmış isimlerinden. Hem il merkezinde, hem de ilçelerde belli bir ağırlığı olan ve her kesimin sevdiği, saygı gösterdiği bir özelliğe sahip. Siyasi yaşamını noktaladı ve mesleki yaşamında çok önemli mesafeler aldı. Geçen hafta da baro başkanlığına aday olduğunu ve listesini ilan etti. Listede Turgutlu, Akhisar, Soma, Alaşehir ve Salihli’den isimler yer alıyor. Yani bu liste için il genelini kucaklıyor yorumu yapılabilir.
Adaylık açıklamasını düzenlediği toplantıda farklı siyasi görüşlerin sembolü niteliğindeki önemli pek çok ismi gördüm.
Hatta avukat olmadığı halde destek vermek için gelmiş olanlar vardı. Alevi Bektaşi Vakfı Başkanı ve CHP Milletvekili Adayı Bektaş Kılınç, CHP Merkez İlçe eski Başkanı Hamza Kopal, sol kesimin tanınmış politikalarından Eğitimci Semih Balaban, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Kemal Esenkaya, OSB’yi temsilen Nihat Akyol, Mimarlar Odası Başkanı Atilla Efendioğlu, DYP Merkez İlçe eski Başkanı İsmail Şahin ve Manisa esnaf odaları temsilcileri toplantıya katılarak destek verdiler.
Avukatlardan Emin Uz, Nihat İksir, Eski Baro Başkanı Remzi Demirkol, Sezai Ege, Belediye eski Başkanı Bülent Kar ve daha tanınmış avukatların niceleri oradaydı.
Sağ ve solun buluştuğu, bir arada olabildiği bir toplantı yapıldı. Hepsi de aynı masalarda ve yan yana oturdular. Zaten Balkız da yaptığı açıklamada ideolojik yaklaşımdan çok mesleki konuların öncelikli olacağı bir çizgi izleyeceğini deklare etti. Sloganı “Değişim ve yenilikçilik!” Hukuk sigortası ve konuşan baro gibi kavramlar da konuşma metninde altını çizerek vurguladığı satır başlıklarıydı.
Baro Başkanlığı seçiminde toplam 690 avukat oy kullanacak. Bunlardan 300’ü Manisa Merkez’den. Nasıl bir sonuç çıkacak merak ediyorum. Hadi bakalım hayırlısı.