Erdinç Yumrukaya

Erdinç Yumrukaya

e.yumrukaya@hotmail.com

Tüm Yazıları

6 yıl önce Sayın Bülent Arınç, yaptığım TV programımda 400 yataklı hastane yapılacak müjdesini vermişti. Bu haber o dönem günlerce manşetleri süsledi. Daha sonraki görüşmelerimizde de Sayın Arınç, belediyeye ait olan arsanın devir işlemlerinin geç yapıldığı için şikayetçi olmuştu. Sayın Arınç da son seçimlerde Bursa Milletvekili olunca Manisalılar da ‘Arınç, Manisa’da olsaydı bu iş biterdi. Şimdiyse ihalesi bile yapılmadı’ diyorlar.

400 yataklı hastane

400 yataklı hastane Manisa için çok büyük ihtiyaç. Sıkıntımız şu;
a) Bu hastane ne zaman ihaleye çıkacak.
b) Ne zaman temeli atılacak
c) Ne zaman hasta kabulüne başlayacak konularında birileri bizleri bilgilendirirse çok mutlu olacağız.
Bu hükümetin üzerinde en çok durduğu konu sağlık olunca bunu istemek hakkımız diye düşünüyorum.

Haberin Devamı

Manisa-İstanbul çevre yolu

İzmir ve Manisalıların hayalini kurduğu çevre yolu için çalışmalar, hızlı tempoda devam ederken bir anda durdu.
İzmir’den İstanbul’a 3.5 saatte gitme müjdesi veren Ulaştırma Bakanı Sayın Binali Yıldırım’a bu yolun aynı tempoda çalıştığını söyleyebilirler ama...
Sayın bakanı yakından takip ediyorum. Verdiği sözü yerine getiren ve takipçisi olan bir ekibi olduğunu biliyorum. O zaman da kendi soruma cevap bulamıyorum. Bu yoldaki çalışma niye durdu?

400 yataklı hastane


a) Eğer problem Gediz kavşağındaki Yonca’nın yapılmamasıysa
b) İstimlak problemi varsa
c) Bu yol için ayrılan tahsisatta mı problem var?
d) Karayolları bu yolu önemsemeyip çalışmalarını başka bir yollara mı kaydırdılar?
Geçen haftalarda karayolları ile valiliğin toplantı yaptıklarını biliyorum. Ama arıza ne olursa olsun. Sorun ya da sorunlar bir an önce çözülmeli ve çevre yolu hayata geçirilmeli.

Kentin ilk AVM’si Magnesia açılıyor

Yıllardır özlemi çekilen alışveriş merkezi yarın açılıyor. Ben de Manisalılar gibi bunun heyecanını yaşıyorum. 7 sinema salonu ve 60’a yakın profesyonel markanın Magnesia’da olması şu anlama geliyor.
a) Manisalılar İzmir’e gitmeyip ihtiyaçlarını burada görecekler.
b) Haftasonu ve tatil günlerinde Bornova’da oturanların çoğu Manisa’ya gelecek hem alışveriş yapacak hem de Manisa kebabı yiyecek.
c) Akhisar, Soma, Kırkağaç, Turgutlu gibi ilçelerimiz de buraya gelecek.
d) AVM’nin içindeki 10’dan fazla restaurant da yemek yeme fırsatı bulunacak.
Redevco’ya ait olan AVM akıllara başka bir olayı daha getirecek. Sümerbank arazisine bundan 5 yıl önce yine Redevco tarafından şuankinin 5 kat büyüğü yapılacak olan alışveriş merkezi engeller olmayıp hayata geçseydi her halde Manisa ekonomisi daha fazla ilerlerdi. Ama diyelim burası da Manisa.
Yıllar önce Manisa Organize Sanayi Bölgesi yapılmasın diye başka kişiler ön plana çıkmıştı. Ama başarılı olamamıştı. Bugün Türkiye’nin en büyük Organize Sanayi Bölgesi’nden birisiyiz. Yeni AVM Magnesia, ilimize hayırlı olsun.

Haberin Devamı

En büyük problem çöplük

Adil Aygül 10 yıl belediye başkanlığı, Bülent Kar 5 yıl, Cengiz Ergün ise belediye başkanlığında 3 yılı geride bıraktı. Bu dönemleri de içine alan tek bir olay var. Çöplük meselesi. Her dönemde belediye başkanları ve meclis üyeleri Avrupa’yı gezip geldiler. Konuşulan 5 konu varsa çöp ilk 3’e girer.

Haberin Devamı

400 yataklı hastane


Özet; Bugüne kadar herkes konuştu. Seçim propagandalarında bile yer aldı. Çöp Manisa’nın sırtında 30 yıldır bir kambur ve büyük bir tehlike.


Geçen hafta bir vesileyle konuştuğum Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e ‘sesin çok yorgun geliyor’ dediğimde Ergün, ‘sabaha kadar çöplükteydim, çöplüğümüz yanıyor’ dedi. Üzgün olduğu ses tonundan belliydi. Hafta başında CHP ve MHP milletvekilleri çöp üzerine konuşmalar yaptılar. Sonra gündem yine değişti. Ve çöp yine unutuldu demek istemiyorum ama bir sonraki patlama ya da yangına kadar rafa kalktı. Bu konuda suçlu aramıyor. Ama yapılması gereken işler var. En büyük görev de Sayın Cengiz Ergün’ün.


Ben belediye başkanı olsam Ankara’da 10 milletvekilinin de katılacağı bir toplantı düzenleyip kentin problemlerini anlatarak çözüm isterim. Tanık olarak da Manisa’daki yerel medyayı davet ederdim. Bu toplantıdan sonra da iktidar milletvekilleri çıkıp ‘bizden yardım istemediler, bize gelmediler’ diyemez. Hatta memnun bile olurlar diye düşünüyorum. Problem paylaşıldığı zaman çabuk çözülür. Çöp konusunda zamanla yarıştığımızı birkez daha söylemek istiyorum.