Erdinç Yumrukaya

Erdinç Yumrukaya

e.yumrukaya@hotmail.com

Tüm Yazıları

Seçilen her milletvekilinin ilk demeci şöyledir.
l Halkım beni x partiden seçti ama bugünden itibaren ben bütün Manisalıların milletvekiliyim.
Belediye başkanları da koltuğa otururken şu cümleleri kurarlar.
l Şu anda parti rozetimi çıkarıyorum ve belediye başkanlığı rozetimi takıyorum. Bana oy veren ve vermeyen herkesin belediye başkanıyım. Manisa için ne yapılması gerekirse parti gözetmeksizin Manisa’ya hizmet etmeye çalışacağım.

Yıllardır süren bu konuşmalara da halk alkışlayarak karşılık verir ama durum hiç böyle olmamıştır.
Toplumsal mutabakat kurarak kent problemlerinde ortak çözüm için hareket etmeleri gerekirken parti çıkarlarını öne sürüp, olaylara politik yaklaşıp şehrimize hizmet gelmesini engelliyorlar.
Oysa bu şehrin problemlerinin çözümü için ortak akıl projelerinin faaliyete geçmesi gerekiyor. Örneğin AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, böyle bir projeyi başlattı. Fakat diğer siyasiler bu toplantının Hüseyin Tanrıverdi’nin lehine sonuç vereceği düşüncesiyle Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün dışında kimsenin katılmadığını gözlemledim.
Başlığımı hatırlatıyorum. İki tane biri alt alta koyarsanız iki yapıyor. Halbuki iki tane biri yan yana koyarsanız onbir yapıyor.

Önemli olan yan yana olabilmek, şehrin çıkarlarını ve menfaatlerini üst düzeye taşımaktır. Ortak akıl toplantısına katılan herkesi seçmen ayrı değerlendirecektir.
Ortak akıl platformunun 9 Ağustos’ta yapılacak toplantısına tüm parti yetkililerinin katılacağına, milletvekillerinin tamamının o toplantıda olacağına inanıyorum.
Bu toplantı, siyasi olmayan, buram buram Manisa kokan bir toplantı olmalı ve Manisa karlı çıkmalı...

Haberin Devamı

HAFTANIN SÖZÜ
Doğru yolda bile olsanız, eğer oturuyorsanız sizi ezip geçerler.

Orman Müdürlüğü ne işe yarar?

Manisa-İzmir Karayolu üzerindeki reklam panoları ve totemler için Karayolları, her yıl bedel belirler. Vergi Dairesi de bunu tahsil eder. 10 gün önce reklam tabelası olan kişilere 23. Şube Şefliği tarafından ihtarname gönderildi. Yazının özeti şöyle:

“2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 16. maddesi ve buna bağlı yönetmeliğe göre, levhanın aykırı dikildiği tespit edilmiştir. Şartları yerine getirmezseniz, tabelaları kaldıracağız. Masrafı da siz ödeyeceksiniz.”

Halbuki, bir ay önce Vergi Dairesi, Kkarayolları adına geçmiş yıllar ve 2012 yılı için vergi paralarını tahsil etmişti. Tabii ki panikleyen tabela ve totem sahipleri soluğu Karayolları’nda alıyorlar. 2-3 ay önce İzmir’den Manisa’ya ataması yapılan Karayolları Şube Şefi, “Muhatabınız Orman İşletme Müdürlüğü” diyerek kişilerin daha fazla konuşmasının önünü kesmiş.
Kişiler de oradan çıkıp Orman Müdürlüğü’ne gidince...

Arıza burada
Müdürün odasına girdiğinizde, kaşlarının altından sert bakışlarla “Buyurun ne istemiştiniz” diyen kişiye çok çabuk mağduriyetinizi anlatıyorsunuz ama müdürün cevabı hazır:
“Üst kattaki x hanıma gideceksiniz, evraklarınızı verin, o sizi bilgilendirecek.”
Sonra masasındaki evraklarla ilgilenmeye başlayınca mecburen dışarı çıkıyorsunuz. Çaycıya, odacıya sorarak hanımefendinin odasını buluyorsunuz.

Kibar bir hanımefendi sizi yönlendiriyor. Bu evrakları doldurun, bir harita mühendisine krokiyi çizdirin ve hazırladığınız tüm evraklarla Karşıyaka Orman İşletme Müdürlüğü’ne gidip müracaatınızı yapın. Sonra biz sizi çağıracağız.

Fıkra gibi
Özetlersek; Manisa hudutları içerisinde karayolları üzerindeki orman bölgesine reklam panonuzu koyabilmek için Karşıyaka’ya gideceksiniz. Orman İşletme Müdürlüğü’nü bulacaksınız. Dilekçenizi vereceksiniz. Eğer Karşıyaka “olur” verirse sizi tekrar Manisa Orman İşletme Müdürlüğü’ne çağıracaklar.

İzmir Orman Müdürlüğü ile Manisa Orman Müdürlüğü arasında insanların pinpon topu gibi Manisa-İzmir Karşıyaka’ya gidip gelmeleri ne kadar doğrudur?

Yukarıda anlattığım fıkra gibi olayı, AK Parti İl Başkanlığı’na sormak istiyorum.
a-Bu olay sizi rahatsız ediyor mu?

b-Atamalar yapılacağı zaman gelen kişilerin deneyimli olması, sizin için ne kadar önemli?
Sevdiğim il başkanından sorularımın cevabını bekliyorum.
Haftaya buluşmak üzere. Sağlıkla kalın.