Erdinç Yumrukaya

Erdinç Yumrukaya

e.yumrukaya@hotmail.com

Tüm Yazıları

477. Mesir Festivali,

4 gün önce sona erdi ama şehirde festival havası hala devam ediyor.

Pazar günü Manisa’nın nüfusunun 700 bini geçtiğini söyleyebilirim.

Tüm sokaklar caddeler hatta tüm alanlar tıklım tıklım doluydu.

Festivalde akşam gerçekleşen Cumhuriyet Meydanı’ndaki programı Vatan Şaşmaz sundu.

Ümit Besen, Cengiz Kurtoğlu, Coşkun Sabah, Muazzez Ersoy, Elif Kaya, Emre Altuğ, İntizar, Tan, Tuna Veli Başoğlu, Yeşim Salkım ve Zara şarkılarıyla, 40. sanat yılını kutlayan Ahmet Selçuk İlkan da şiirleriyle şehrimize renk kattı.

Haberin Devamı

***

Bu şenlikler halkımıza ilaç gibi geldi diyebilirim.

15 Temmuz’dan bu tarafa Manisa’nın üzerini kaplayan sis dalgasının kaybolduğunu düşünüyorum.

Turizm Derneği Başkanı ve üyeleri de 43 noktadan 6 ton mesiri halka dağıtarak alanda mesir kapma mücadelesi veren insanları mutlu ettiler.

Festivale gelen herkes mesir kaptı, Manisa’dan mutlu ayrıldı.

***

Yürüyüş kortejinde de halk coşku içinde protokolü alkışladı benim görebildiğim kadarıyla...

Başta Vali Mustafa Hakan Güvençer, yanında Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik...

Milletvekilleri AK Parti’den Murat Baybatur, Selçuk Özdağ; CHP’den Özgür Özel, Mazlum Nurlu, Yıldız Tur Biçer; MHP’den Erkan Akçay da oradaydı.

***

Bir önceki dönem MKYK üyesi Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi’nin yanında Tugay Komutanı Şefik Güvenç ve Daire Müdürleri bu alkışlara karşılık verdiler.

En güzel tablo ise referandum sonunda üç partinin milletvekillerinin bu kalabalığa birlik ve beraberlik mesajları vererek, mesir saçımı esnasında nezaketen birbirlerine mesir ikram etmeleri de takdire şayandı.

***

Seneye yapacağımız mesir festivali için şimdiden bazı notlar alarak hata oranımızı asgariye düşürmeliyiz.

Mesela Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali’nin yapılacağı tarihte Türkiye genelinde bir etkinlik var mı yok mu?

Bana göre bu festivale gölge düşüren en büyük olay aynı gün içinde Türkiye de olduğu gibi Manisa’da da açık öğretim sınavlarının 29-30 Nisan da yapılması oldu.

İki oturum halinde yapılan bu sınavlardaki adaylar için önemli etken önce trafik sıkıntısı daha sonra şehrin gürültüsüydü.

Haberin Devamı

Aylar öncesinde mesir kutlama komisyonu toplantılar yaparken bu tarih nasıl atlandı bilemem ama sınavda başarısız neticeler alan adayların ilk şikayetlerinin bunlar olacağı kesin.

***

Son sözüm şu:

En kötü konuşmak bile, hiç konuşmamaktan iyidir. Başarılı olmak için birbirimizle daha çok konuşup, istişarelerde bulunmalıyız.