Erdinç Yumrukaya

Erdinç Yumrukaya

e.yumrukaya@hotmail.com

Tüm Yazıları

Ankara’dan kimsenin katılmadığı Magnesia Alışveriş Merkezi’nin kurdelesini Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Rektör Prof. Mehmet Pakdemirli ve Redevko yöneticileri beraber kestiler.
Ama sonrası...
Burada anlatamayacağım kadar kalabalık ve izdiham vardı. Tüm Manisa halkı açılışa gelmiş gibiydi. Bir de Hadise’nin konser biletleri AVM içinde verilecek diye anons yapılınca işte kıyamet orada koptu...
Kiğılı damga vurdu
Kiğılı’nın 2. mağazası için Manisa’ya gelen Sayın Abdullah Kiğılı AVM’ye damgasını vurdu. Vali Bey, Belediye Başkanı ve Rektör ile yapılan sohbetten sonra Havuzlu Çarşı esnafı daha önceki gelişinde kendilerini ziyaret eden Kiğılı’ya teşekkür ve hoş geldiniz çiçeği verdi. Daha sonra MAGİAD üyeleri çıkardıkları ilk dergiyi de armağan etti.
Manisa Fenerbahçeliler Derneği yöneticileri de Kiğılı’ya çiçek verip uzun uzun Türk futbolu üzerine sohbet etme fırsatı buldu. AVM’deki mağazayı çok beğenen Kiğılı kendisine gösterilen ilgi ve alakadan duyduğu memnuniyeti canlı yayına katıldığı ETV’den Manisalılara teşekkür ederek gösterdi.
Cevap bekleyen sorular
AVM ile ilgili aklımdaki sorular şunlar:
1. Daha büyük bir alışveriş merkezinin yapılmasını engelleyen güçler bu AVM’yi gezerken nasıl bir düşünce içinde olacaklar?
2. Redevko, izdihamı gördükten sonra satmayı düşündükleri Magnesia’yı satmaktan vazgeçecekler mi?
3. AVM karşısındaki İzmir-Bursa sürat yolundan karşıya geçmeye çalışan yayalara kim dur diyecek? AVM’nin yanındaki yol genişletilecek mi?
4. AVM etrafında park eden araçların güvenliği konusunda bir çalışma var mı, yoksa eskiden olduğu gibi çakma otoparkçılara mı teslim olacağız?
İzmir’de ve Bornova’da oturan herkesi Manisa’ya davet ediyorum. Sadece AVM değil, Şehzadeler Şehri olan Manisa’da göreceğiniz ve gezeceğiniz çok yer var.
Sizleri Manisa’ya bekliyoruz...

Haberin Devamı

Eski garaj ve bedesten

Çarşı Mahallesi’ndeki dostlarımı ziyarete gideyim dedim. Kuyumcular Çarşısı’ndan yukarıya doğru yöneldiğimde dükkanlarının önünde oturan esnaf beni görür görmez çok mutlu oldu. Çayımı yudumlarken daha önce niye buraya gelmedim diye kendime kızdım. Çok dertli olan esnaf arkadaşlarımı daha önce dinlemeliydim. Eski garaj ve Perşembe Pazarı’nın kaldırılmasıyla çarşıya kimse uğramaz olmuş. Muzaffer Ecemiş’in vali olduğu dönemde Bedesten diye tabir edilen tarihi yerde Manisa markalı ürünler (el sanatları, Mesir’i tanıtmak, organik tahıl, yöresel takılar, Tarzan ve Spil Dağı maketleri, çinicilik, at arabası aksesuarları) gibi Manisa ile özleşmiş el işlemeleri yapılıp satılacaktı.

Haberin Devamı


Hesaplar böyle olunca çarşı esnafı da çok mutlu olmuştu. Ama Muzaffer Ecemiş Manisa’dan ayrıldı ve yerine Celalettin Güvenç vali olarak atandı. Bu çarşıyla kendisi de çok ilgiliydi fakat onunda tayini çıktı. Şimdi de Sn. Valimiz Halil İbrahim Daşöz aynı konu üzerinde çok duruyor. Duruyor da esnaf patlama noktasına gelmiş. Çünkü yapılan planın üzerinden 10 yılı aşkın süre geçti.


Şikayetler, koruma kurulu ve vakfa
Bürokrasideki gecikmelerden dolayı şikayetler koruma kurulu ve vakıflara yöneliyor. Aldığım bilgiye göre 26 özel mülk var ve Özel İdare’den katkı payı alan mülk sahipleri ağustos ayı sonunda kendi dükkanlarına girebilecekler. Fakat Bedesten içindeki dükkanlar vilayete ait olduğu için bunların bir an önce projelendirilip, çarşı haline getirmeliler ki çarşı hareketlensin.
İkinci konu ise eski garajın düzenlenmesi...

Haberin Devamı


Ve çevre sakinleri, Belediye Başkanı Cengiz Ergün’den eski garajın içerisine ticari alan istiyor ki insanlar alışveriş için buraya uğrayarak ticari hayatı canlandırsınlar. Park ve yeşil alan yapılması fikri esnaf ve mahalle sakinleri için hiç önem taşımıyor. Şu anda köy minibüsleri bile orayı bir parçada olsa hareketlendirmiş durumda.


Ben de bu çarşının Manisa için prestij olacağını düşünüyorum. Dışarıdan gelen insanlara Bedesten Çarşımızın İstanbul’un Kapalı Çarşısı, İzmir’in Kemeraltısı gibi hareketli bir bölge olduğunu ve muhakkak görülmesi gerektiğini söyleyebilmeliyiz. Bu projenin artık bir an önce hayata geçirilmesini diliyorum.

BİR AÇIKLAMA

Not: Geçen haftaki Manisa-İstanbul sürat yolu ile ilgili yazıma yanıt geldi:
1-Sayın Valimiz, Anemon Oteli ile Gediz Köprüsü arasındaki yolda sıkıntı olmadığını söyledi. Ancak Gediz Köprüsü’nün yanından İstanbul’a dönebilmek için bir kavşak veya yonca yapılması gerektiği ve bunu yapacak olan kurumun da Manisa Belediyesi’nin olduğu dile getirdi.
2- Belediye Başkanımız Cengiz Ergün ise “Bu konuda sorumluluk Karayolları’nda. Kavşağın veya yoncanın kamulaştırılması Karayolları’nca yapılmalı. Bu konu da kendimizi sorumlu hissettiğimiz için yonca ve kavşak etrafındaki arsalar imar planlaması içerisinde olduğu için arsa sahipleriyle görüşüyorum. 8-10 milyon TL’ye mal olacak kamulaştırma bedeli belediye için büyük rakamdır. Her şeye rağmen sayın Valimizle görüşerek, ortak bir çalışmayla oradaki sorunu 5-6 ay içinde çözerek yolu rahatlatacağız” dedi.