Erdinç Yumrukaya

Erdinç Yumrukaya

e.yumrukaya@hotmail.com

Tüm Yazıları

Manisa’daki tek gündem maddesi bu... Büyükşehir Belediye Başkanı kim olacak?
Siyasi partiler, şimdiden aday arayışı içerisinde...
AK Parti, 3 dönem seçilenlerin bir daha aday olmama sorununa çözüm getiriyor.
30 Eylül’deki kongrede yapılacak tüzük değişikliğiyle “3 dönem” şartına takılanlar için yeni bir sayfa açılacak. Açıkçası bazı kişiler yer değişecek. Milletvekilleri belediye başkanı, belediye başkanları da milletvekili adayı olabilecekler. Bu durumda olanlar da yavaş yavaş saflarını belli etmeye başlayacaklar.
Bu arada, merkezde kaç ilçe belediyesi olacağı da belli değil. Bu nedenle yazımda, sadece Büyükşehir’e yer verdim. En kısa zamanda ilçe belediyelerini de yazacağım.
Manisa’da yaptığım anket ve partililerden aldığım bilgiler doğrultusunda şablon aşağıdaki gibi çıktı.

Haberin Devamı

HAFTANIN SÖZÜ
Nereye gittiğini bilen adama bütün dünya yol verir.

AK PARTİ

l Hüseyin Tanrıverdi: Kesin gözüyle bakılıyor. Bulunduğu makamı iki dönemdir koruyor. Kendisi sessizliğini korusa da ismi ön planda.
l Recai Berber: Başbakan’a çok yakın bir isim. Tecrübeli bir isim. Başka bir görev verilmezse, pekala belediye başkanı olabilir.
l Mehmet Çerçi: Mütevazı bir kişiliği var. Kendisi istemez ama talimat gelirse ‘hayır’ demez.
l Serhat Orhan: İki dönemdir Turgutlu Belediye Başkanı. Tuttuğunu koparan bir özelliği var. Kendisine aday olup olmayacağını sordum. ‘Büyüklerim uygun görürse adayım’ dedi.
l Orkun Şıktaşlı: Daha önceki belediye başkanlık adaylığında çok oy almıştı. İnanıyorum, kesin aday. Genç ve aynı zamanda inşaat mühendisi olması avantaj.
l Hayrullah Solmaz: İki dönemdir görev bekliyor. Kesin aday. Şu an için İl Genel Meclisi Başkanı...
l Abdurrahim Arslan: Uzun süre İl başkanlığı yaptı. Milletvekilliği sıralamasında İl başkanı olarak haksızlığa uğradığını düşünüyorum. Abdurrahim Bey de kesin aday.
l Murat Baybatur: İl başkanları, bu makama aday olurlarsa şaşırmayalım.
l Ömer Faruk Çelik: Gündemde bir isim. Ama ben Ömer’i tanıyorum. Kesinlikle Büyükşehir değil ilçe belediyeye aday olabilir. Olmalıdır da.

Haberin Devamı

CHP

l Özgür Özel: CHP’de konuşulan tek isim. Ama milletvekilliğini bırakıp, belediye başkanlığı koltuğuna oturur mu derseniz. Bence uygun.
l Hüseyin Erkenci: Yıllarını bu partiye vermiş bir isim. Deneyim var ama... CHP’de hiçbir şey kolay olmuyor.
l Cahit Kaplan: Deneyimli ve Manisa’yı tanıyan bir il başkanı. Aday olması gerekir.

MHP

l Cengiz Ergün: Tek aday ve şansı yüksek. Yaptığı hizmetler Manisalılar tarafından takdir görürse neden olmasın.
l Mesut Bayram Laçalar: İl başkanlığı ve belediye başkan yardımcılığından sonra geleceği yer belediye başkanlığı makamı. Partililerden aldığım duyumlar böyle.
l Mustafa Enöz: Sempatik kişiliğiyle Manisalıların çok sevdiği bir isim. Gözü Ankara’da ama belediye başkanlığında ismi geçenler arasında.

Her hafta görünen tek milletvekili

“Sezar’ın hakkını Sezar’a verelim” tabiri, bu yazım için tam uyuyor. Diğer milletvekillerimizin bana kırılacağını düşünüyorum ancak yıllarca Manisa’da defterdarlık görevini yapan, tayini Balıkesir’e çıkmasına rağmen Manisa’dan hiç kopmayan ve sonra MHP’den milletvekili olan Erkan Akçay’dan bahsetmek istiyorum.
Yılın Milletvekili Erkan Akçay...
TIME dergisinin hazırlamış olduğu ankette, yılın milletvekili seçilmişti. Sayın Akçay’a ben de plaket yerine teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Nedeni ise milletvekili olması, onu hiç değiştirmedi. Mütevazılığının yanında dostlarını hiç ihmal etmedi. İnsanlar iyi ve kötü günlerinde mutlaka Erkan Akçay’ı yanlarında görürler.
Ben inanıyorum ki iki dönemdir muhalefet milletvekili olan Akçay, iktidar milletvekili de olsaydı yine aynı şeyleri yazardım.
Manisalılar adına teşekkürler Sayın Akçay...

Haberin Devamı

Ramazan ve iftar yemekleri

1999 yılında dönemin Valisi Muzaffer Ecemiş, tüm sivil toplum örgütlerine ve resmi kurumlara gönderdiği talimatnamede iftar yemeklerini yasaklamıştı. Tüm daire müdürleri, oda ve dernek başkanları derin bir oh çekmişti. Bir oda başkanı iftar yemeği verdiğinde diğer başkanlar da kendilerini bu görevin içinde buluyorlardı.
Ben de diyorum ki; bu gelenek kalkmalı. Bu yemekler için harcanacak para, ihtiyaç sahiplerine dağıtılmalı. Yardımlar doğru kişilere yapıldığında da ihtiyaç sahiplerinin de yüzü güler ve mutlu edilmiş olurlar.
Yukarıda kurduğum cümleler, kurum ve kuruluşlar içindir. Özel firmalar tabii ki iftar yemeklerini kimlerle yiyeceklerine kendileri karar verir.
Tekrar yazıyorum. Dönemin Valisi Sayın Muzaffer Ecemiş’in verdiği talimat, çok doğru bir karardı. 13 sene sonra onu örnek gösteriyoruz.
Not: Ramazan içinde gıda yardımı yapan kuruluşlar bu yardımları ilk haftada dağıtmalılar. Mümkünse erzak yardımı yerine maddi yardım yaparak ihtiyaç sahibini daha mutlu edeceklerini düşünüyorum.