Erdinç Yumrukaya

Erdinç Yumrukaya

e.yumrukaya@hotmail.com

Tüm Yazıları

Bugünlerde MHP’nin il binasında hareketlilik eksik olmuyor. Sebebi ise 4 Kasım tarihinde gerçekleşecek olan büyük kongre öncesi genel başkan adaylarının ziyaretleri. Adaylardan İ. Hakkı Küpçü, Seyfi Şahin, Ahmet Çakar, Mesut Türker, Musavvat Dervişoğlu’ndan sonra geçtiğimiz Pazar günüde Koray Aydın Manisa’daydı.
29+3: 32 delegesi bulunan Manisa, bu yönüyle iller sıralamasında Türkiye’de 5. il. Bu nedenle de adayların önem verdiği ve ilgi gösterdiği bir il. Bana göre Koray Aydın Manisa’ya gelen genel başkan adayları içinde en çok sesini duyuranlardan birisi oldu. Aydın’ın Manisa Belediyesi Kültür Merkezi Lale Salonu’nda gerçekleştirdiği toplantının seyircisi bol fakat delegesi ise azdı. MHP İl Teşkilatının içi kaynayan bir kazan gibi görünse de Manisa’dan tulum olarak Devlet Bahçeli çıkacağa benziyor.
Bu kararımı İl Başkanı Tamer Akkal’la yaptığım sohbette verdim. Sayın Akkal açık vermemeye çalıştı ve iki gün sonra basın açıklaması yapacağını söyledi. Tüm gelen adayların çok değerli insanlar olduğunu belirtti. Tabii ki gözden kaçırılmaması gereken bir konuda var ki siyasette çok önemlidir. Akkal bütün genel başkan adaylarını il binasında kabul ederken odasında koltuğuna hiçbir adayı oturtmadı. Bu da Sayın Akkal’ın hem siyasete bakışından hem de tüm adaylara aynı derecede yaklaşmasından kaynaklanıyor. Ama tekrar söylüyorum görünen tablo Manisa teşkilatı Devlet Bahçeli diyor.
Ben de diyorum ki; MHP’de Genel Başkanlığa Sayın Meral Akşener aday olsaydı değişim kesin olurdu. Ama şu anda Devlet Bahçeli çok önde...
Tamer Akkal’ı yakalamışken Manisa büyükşehir oluyor. Ne olacak diye sordum... Başkan hemen cevap verdi. Büyükşehir için kesin Cengiz Ergün dedi. Büyükşehir yasasına göre merkezde olacak 2 ilçe için ise isim vermedi. Sayın Akkal’la sohbet çok güzeldi. Büyük kongre sonrası buluşmak üzere ayrıldık. MHP’ye büyük kongre şimdiden hayırlı olsun.

Haberin Devamı

HAFTANIN SÖZÜ
İnsanın kazandığı paradan değil, paranın kazandığı insandan korkun.

Abdullah Ağabey (Kiğılı) geçmiş olsun

Haberin Devamı

Gerçekten ağabeydir Abdullah Kiğılı. Fanatik FB’li olmasına rağmen herkesimin sevdiği bir kişiliği vardır. Kendisini çok önceden tanımama rağmen 2004 yılından bugüne beraber çalışıyoruz. Kiğılı’nın Manisa’daki cadde mağazasını 2004 yılında, AVM’yi ise üç ay önce açtım.
Sayın Abdullah Kiğılı’nın 200’den fazla mağazası olmasına rağmen 20 tane de içlerinde benim de yer aldığım bayisi var. 20 gün önce görünmez bir kazayla sol ayağında diz kapağındaki kırık nedeniyle resimde görüldüğü gibi bir müddet daha baston desteği ile yürüyecek. Geçen hafta ziyaretine gittiğimde yine beni hayretler içinde bırakan tablo ile karşılaştım. Neden mi?
* Etrafına verdiği pozitif enerji hiç kaybolmamış.
*Türkiye’nin her yerinden gelen geçmiş olsun mesajlarıyla telefonu hiç susmuyor.
* Gelen telefonlara geçirdiği kaza için takdiri ilahi diyerek hiç şikayetçi olmuyor.
* FB içinde galiba yanlış yapıyoruz diyecek kadar dik duruşunu hiç bozmuyor.
* FB’nin oyununu çok beğendiğini anlatırken acısını unutuyor.
Bende diyorum ki sevgili ağabeyim bu kadar sevilen insan tabiÓ ki nazara uğrayabilir. Duam şudur ki Allah size sağlık ve uzun ömürler versin.

Haberin Devamı

Baronun yeni başkanı Zeynel Balkız

Zeynel Balkız’ı çok ama çok severim. Nedeni ise azimli kararlı ve inatçı kişiliğinden hiç ama hiç ödün vermiyor. İki hafta önce görüştüğü-müzde Manisa Barosu’na başkanlık için aday olacağını ve görev yapmak istediğini söyleyip fikrimi sorunca, kendisine çok yakışır demiştim. Bugünde aynı düşüncedeyim. Baro başkanlığı Zeynel Balkız’a çok yakışacak. Balkız siyasi tecrübesinin yanında olgun ve tecrübeli bir avukat olması ile benim sözlerimi doğruluyor. Avukat Fadıl Ünal da tecrübeli bir kişiliğe sahipti. Fakat Manisa merkezden olmak ağır bastı diye düşünüyorum.
Baro camiasına hayırlı uğurlu olsun.

MAGİAD başkanını seçti

Manisa’da MAGİAD’ın kurucu başkanı olarak bu genel kurulda davet almama rağmen katılamadım. Ama toplantıyı baştan sona takip ettim. Ömer Özkara tekrar seçildi. Seçildi ama çok fazla işi olduğu için MAGİAD’a fazla zaman harcayamadığını düşünüyorum.
Aslında liderlik özelliği olan bir kişiliğe sahip ama ağabey olarak tavsiyem üyelere bir şeyler veremezsen yavaş yavaş yanından kayarlar anlayamazsın. Ben Ömer kardeşimin daha büyük projeler yapmasını arzuluyorum. Hoşçakalın.