Erdinç Yumrukaya

Erdinç Yumrukaya

e.yumrukaya@hotmail.com

Tüm Yazıları

Geçen hafta AK Parti büyük kongresini değerlendirmiş ve “Bu derenin altından çok sular akar.” diye yazmıştım. Evet, sular yavaş yavaş akıyor. Ama insanların düşüncesi hızlı değişiyor. Fikirlerin bir anda 90 derece değiştiğine şahit oluyoruz.
Siyaset böyledir, sürprizlerle doludur. Kimin, hangi makama geleceği ve geldiği gibi gideceği de belli değildir.
Beni şaşırtan ise her olayın karşısında “Ben zaten bunun böyle olacağını biliyordum, benim haberim vardı” diyen çok bilmişler, beni çok ama çok şaşırtıyor. Bu insanlara gülüp geçiyorum. Çünkü onlar hiçbir şey bilmiyorlar. Kahvede, berberde duyduklarını doğruymuş gibi anlatıp komuoyunda kendilerine yer bulmaya çalışıyorlar.
Yazık!
İşin daha vahim olanı, bu insanlar burada belli yerlerde görev yapıyorlar.
Politika uzun soluklu bir maratondur. Politika sabır işidir. Bu meziyetlere sahip olmayanlar siyaset yapamazlar.
Geçen hafta da yazdım, bu hafta da yazıyorum. Sayın Hüseyin Tanrıverdi Başbakan Erdoğan’ın A Takımındadır. Ve eli çok güçlüdür. 20 gün önce görüştüğümde, bana bu tabloyu çizmişti. Bugün de her şey harfiyen Sayın Tanrıverdi’nin söylediği doğrultuda gelişiyor.
Bakan veya Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olup olmaması noktasında sıkıntı yok.
Biraz daha ileri gidiyorum.
Yakında Sayın Hüseyin Tanrıverdi’yi iyi bir yerde göreceğimiz kesin.
Sayın Bülent Arınç, TBMM Başkanlığı’ndan sonra bir dönem sadece milletvekili olarak kalmıştı. O gün “Güzel günler göreceğiz” demişti. Bugün Başbakan Yardımcısı.
Politika işte böylesine uzun soluklu bir maraton.
Nefesiniz varsa, kondisyonunuz iyi ise, sabırlı iseniz, bütün bunların yanında partinize ve genel başkanınıza bağlı iseniz muhakkak milletinize ve devletinize daha iyi yerlerde hizmet etme imkanı bulursunuz.
Her şeyin hayırlı olacağını düşünüyorum. Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi’nin yolunun açık olmasını diliyorum.

Haberin Devamı

HAFTANIN SÖZÜ
Mağlubiyet son derece motive edicidir. Dibe vurduğunuzda en tepeden başka gidecek yeriniz kalmaz.

Revizyon imar planı

Haberin Devamı

Manisa geçen haftayı belediye meclisindeki tartışmaları konuşarak geçirdi. Meclisin gündeminde su ve toplu ulaşım zamları da vardı. Ancak gündem 1989 yılından bu yana yapılamayan imar planıydı.
2 Ekim’de yapılan toplantıda Revizyon İmar Planı adeta direkten döndü. AK Parti’yle beraber CHP ve bağımsız üyeler de olumsuz görüş ileri sürdü. Toplantıda oylamaya dahi geçilemedi. Bu yüzden meclis 7 Ekim Pazar akşamına ertelendi.
Ben 2-7 Ekim arasında neler olacağını çok merak etmiştim. Çünkü CHP ve AK Parti kesin tavrını koymuştu. Ama 7 ekim akşamı MHP ve CHP’nin oylarıyla Revizyon İmar Planı kabul edilince mutlu olduğumu söylemek istiyorum.
Bu arada CHP Grup Başkanvekili Hüseyin Erkenci’nin ne oldu da görüşünün 90 derece değiştiğini de merak etmiyor değilim. Çekincelerinin ortadan kalktığını söyleyen Sayın Erkenci, herhalde en kısa zamanda bu çekincelerini ve değişiklikleri kamuoyu ile paylaşacaktır.
AK Parti Grup Başkanvekili Ömer Faruk Çelik ise çok tecrübeli bir politikacı. Ne var ki kabul etmeyiş nedenleri beni tatmin etmedi.
Seçim atmosferine girildikten sonra partiler arası çekişmeler olabilir. Ancak konu Manisa ve yatırım olunca, her parti kendine çeki düzen verip Manisa’nın menfaatleri çerçevesinde birleşmeli.
Büyük düşünen insanlar büyük kararlar alırsa Manisa büyükşehir olduğunda yaşantımız çok daha rahat olur. Bu toplantıdaki birlik ve beraberlik beni memnun etmiştir. İnşallah red edilen diğer kararlar da masaya yatırılır.

Haberin Devamı

Akhisar ve Keskinoğlu

Fabrika Akhisar hudutları içinde. Ama önce tüm Manisa’nın, sonra Ege ve hatta tüm Türkiye’nin gururu bir firma. Yaptığı ihracatı da göz önünde bulunduracak olursak, Keskinoğlu artık uluslararası bir marka.
Yıllar önce benim Anavatan Partisi İl Başkanı olduğum dönemde, Keskinoğlu bu kadar büyük olmamakla beraber hızla yükselişe geçen bir firmaydı. Babaları Rahmetli İsmail Keskinoğlu ile beraber yeni bir tesis açılışı için Ankara’dan bir bakanın gelmesini arzu etmişlerdi. Fakat Ankara’nın gündemindeki karışıklıktan dolayı bakan gelme ihtimali olmayınca, o günkü Akhisar İlçe Başkanım Hüsnü Kahraman aracı olarak bana geldi.
Ben de bu açılışın önemini Sayın Ekrem Pakdemirli’ye anlatarak, bir bakan gelmesini rica ettim. O gün özel bir helikopter ile bir değil, iki bakan gelmişti. Tabi ki Keskinoğlu Ailesi de çok mutlu olmuşlardı. O günden bu yana hız kesmeyen bir şirket emin ellerde ve piyasa stratejisini çok iyi kullanıyor. Beni en çok mutlu eden olaylar ise:
* Akhisar’da 4 bin kişiye iş vermeleri.
* 30 milyon TL’lik yeni yatırımla teknolojiyi tam takip etmeleri.
* Yüzde 35 büyümeyi hedefleyen beyinler iş başında.
* Türkiye’deki 500 sanayi işletmesi arasından 92.sırada olması.
* Dünyadaki 75 ülkeye ihracat yapmaları.
* İleri teknolojileri kullanarak yumurtanın raf ömrünün 1 ay kadar uzatılması.
Tekrar yazıyorum Keskinoğlu markasını gördüğüm her yerde gururlanıyorum. Tavukçuluk ve yumurta sektöründeki diğer şirketlerin de Keskinoğlu’nu örnek almalarını isterim. Önümüzdeki günlerde diğer yumurta ve kanatlı hayvan sektöründe başarılı olmuş firmaları size keyifle anlatmak istiyorum. Yıllar önce çok sıkıntılı günler geçiren bu iş kolu artık düzenli, intizamlı ve ayakları yere basan firmalar tarafından yapılıyor. Ve son olarak da doktor tavsiyesine göre herkesin günde 2 yumurta yemesi gerektiğini buradan sizlere hatırlatmak istiyorum. Hoşçakalın.