Erdinç Yumrukaya

Erdinç Yumrukaya

e.yumrukaya@hotmail.com

Tüm Yazıları

Geçen ay belediye meclisinde kabul edilen imar planı, Manisa’daki tek gündem oldu. Herkes birbirine şu soruları soruyor.
1-Arsamı kaybettim mi?
2-Evim yeşil alana mı dönüştü?
3-Evimin yarısı otopark olmuş, doğru mu?
Tedirgin vatandaş, her gün belediyeye işte bu sorularla gidip geliyor. Neden mi? 17 Kasım itirazların son günü.
Muhalefet ise
1-Bilgilenemiyoruz,
2-Yönetmelik şartlarına uymuyor,
3-Yeterli sosyal donatı alanı bulma sıkıntısı var,
4-Revizyon planın büyük şehir olduktan sonra yapılması lazımdı,
5-Vatandaşın görüşü alınmadı, diyor.
Bu konuya daha açıklık gelmesi için Belediye Başkan Yardımcısı Azmi Açıkdil’den aldığım bilgiler de şöyle;
1-Vatandaşımız 17 Kasım’dan sonra da itiraz edebilir,
2-Biz vatandaşlarımızla gereken görüşmeleri yaptık,
3-Şu anda planlama üzerine çalışıyoruz,
4-Ve en net görüntü de 1/1000 planların herkes arsasının ve evinin yerini net göreceği için itirazların o zaman yapılması en uygunudur. Manisalılar merak etmesin, kimsenin mağdur olmayacağı daha güzel bir Manisa yaratmak istiyoruz” dedi.
Benim söyleyeceğim de imar planı içine giren tüm mülk sahiplerinin bu süreci iyi takip etmeleri...

Haberin Devamı

Bahçeli’den Manisa’ya 5 dakika

Manisa’ya uğrayıp sadece 5 dakika kalan Bahçeli, buraya ne kadar önem verdiğini aslında Kurban Bayramı’nda göstermişti.
İl başkanıyla yaptığım sohbette “Manisa teşkilatı olarak Bahçeli’nin yanındayız” demişti. Ama bir şeyi gördüm ki Bahçeli Manisa’nın yanında değil.
Tarihinde ilk kez Manisa’da bu kadar oy alan ve Belediye Başkanlığı’nı kazanan Manisa’ya bu ilginin az olduğunu düşünüyorum. Manisa’nın Mesir Festivali’ne bile katılmayan Bahçeli’ye birileri bu şehrin önemini anlatmalıydı ki MKYK’da Manisalı birilerinin olması gerekirdi.
Geriye dönüp bakarlarsa Manisa, Ege’nin siyasi dengesidir. Bu ildeki oylar diğer illere yansır. Ben teşkilatın bu konuda üzgün olduğunu tahmin ediyorum. Ama onlara da şu tavsiyede bulunacağım. Çok başlılık ve Ankara’ya iletilen şikayetlerin genel başkan üzerindeki etkisi böyle oluyor. Ama siz yine de çalışmaya devam edin.

Haberin Devamı

Manisa bunu konuşuyor

Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelerde idari işleyiş değişti. Buna bağlı olarak Manisa Merkez ve il genelinde bir çok hastanenin başhekimleri de değişti. Üstelik hastanelere başhekim dışında ayrıca birer yönetici daha atandı.
Bu çerçevede Manisa Merkez’de Devlet Hastanesi ve Manisa Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi başhekimleri değişti. Merkez Efendi Devlet Hastanesi ile Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi başhekimleri ise yerlerini korudu.
Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Sayın Ahmet Ayer’e iki görev birden verildi. Ahmet Ayer hastanenin hem başhekimi, hem de yöneticisi. Bence işin doğrusu da buydu. İsabet oldu. Ahmet Beyin her iki görevi de başarıyla sürdüreceğine güvenim tam. Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Murat Türkyılmaz, vatandaşa sunulan sağlık hizmetlerindeki kalitenin artması amacıyla düzenleme yapıldığını açıkladı. Umarız hedeflenen olur. Aksi halde daha önceki yazılarımda da dile getirdiğim gibi son birkaç yıldır Manisa’daki hastanelerle ilgili vatandaştan şikayet sesleri yükselmeye başlamıştı.
Bence bugünden sonra Manisa AK Parti teşkilatlarının da atanan isimler üzerinde tartışmak yerine, vatandaş memnuniyetinin artırılması yönünde yoğunlaşması daha doğru olacaktır.
Ben kan değişiminin faydalı olacağı umudundayım. Şimdi Murat Türkyılmaz’dan boşalan İl Sağlık Müdürlüğü koltuğuna kimin oturacağı konuşuluyor. Bakalım Sağlık Bakanlığı nasıl bir hamle yapacak? Henüz Türkyılmaz ile görüşmedim. Ama en kısa zamanda kendisini ziyaret edip yakından tanımak istiyorum.