Erdinç Yumrukaya

Erdinç Yumrukaya

e.yumrukaya@hotmail.com

Tüm Yazıları

Ege’nin tüm illeri ve ilçeleri çok güzeldir. Ben Manisa’da yaşadığım için Manisa sevdalısıyım.
Bu yazımda da size Turgutlu ilçemizden bahsedeceğim. Üç gün önce babalar günü kutlandı. Tüm babaların babalar gününü tebrik ediyor ve sizlere Turgutlu ilçemizin üç babasından bahsetmek istiyorum.


1- TURGUTLU KAYMAKAMI NAZMİ GÜNLÜ
Sn. Günlü Turgutlu’ya güven veren ciddi bir devlet adamı. Kapısı herkese açık. Misafirperverliği ise ayrı bir özelliği. Halk hiçbir resmi kurumda sıkıntı çekmiyor. Daire müdürleri ve memurlar da kaymakam beyin çizgisindeler.

Haberin Devamı


Sosyal çalışmaları ile tüm Turgutlu’yu harekete geçiren ve sivil toplum örgütlerini, odaları, borsayı da yanına alarak Turgutlu’ya büyük hizmetler veriyor.
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu ve devletten aktarılan paranın yüzlerce kat fazlasını yardım olarak toplayıp ihtiyaç sahiplerine dağıtılmasında da çok önemli rolü var. Turgutlu’da sevgi var saygı var. Turgutlu’nun devlet babası kaymakam Nazmi Günlü var.


2- BELEDİYE BAŞKANI SERHAT ORHAN
Serhat Orhan’ı Milliyet okurlarıyla daha fazla buluşturacağım. İki dönemdir belediye başkanlığı yapıyor. 8 yıl önce belediye başkanlığı adaylığı esnasında Irlamaz Vadisi Projesi’ni açıkladığında bu projenin olabilirliğine kimse inanmamıştı. Bugün ise 50 bin ağaç dikili orada. Irlamaz müthiş bir yeşil vadiye dönüştü.


İnatçı bir kişiliği olan Serhat Orhan adeta yatırım delisi. Turgutlu’ya yapılan her hizmette belediyenin katkısı var. Her yatırımına bir hayırsever buluyor. İkili ilişkilerle Turgutlu’nun tüm sorunları çözülmüş durumda.


* Turgutlu Meslek Yüksek Okulu
* Yeni Sebze ve Meyve Hali
* Emniyet Müdürlüğü binası
* İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü binası
* Toplum Merkezi gibi yatırımların yanında bir yıldan bu yana Teknoloji Üniversitesi’nin Turgutlu’ya kazandırılması için Serhat Orhan, Ankara, YÖK ve CBÜ üçgeninde yüzlerce kez gitti geldi.
* Rektör Pakdemirli’yi ikna etti.
* 25 milyonluk arsayı CBÜ’ye hibe etti.
* Teknoloji Fakültesi için YÖK’ten izin çıktı. Önümüzdeki yıl öğretim elemanları atandığında fakülte öğrenci almaya başlayacak.

Haberin Devamı

Serhat Orhan’ın keyfi yerinde. Turgutlu’ya yatırım yapmaktan başka hiçbir düşüncesi yok. Aldığım bilgilere göre Başbakan Erdoğan’ı Turgutlu’ya getirmenin yollarını arıyor. İşte Turgutlu’nun hem ağabeyi hem de hizmet babası Serhat Orhan.

3- HAYIRSEVER HASAN FERDİ TURGUTLU
Soyadı Turgutlu olan bir insanın Turgutlu’ya bağlılığını tartışmaya bile gerek yok. Turgutlu, Devlet Üstün Hizmet Madalyası almış bir isim aynı zamanda. Bugüne kadar Turgutlu’ya 20 milyon TL’den fazla yardımı bulunuyor. En önemlisi yaptığı her yatırımı bizzat kendisinin kontrol etmesi. Örnek alınacak mütevazı bir hayırsever. Bir yatırımı bitiriyor, diğerine başlıyor. Teknoloji Fakültesi binası da onun hediyesi. Jandarma ve yurt yapacağı da söyleniyor. En kısa zamanda kendisini ziyaret edeceğim. O da Turgutlu’nun Ferdi Babası.

Turgutluspor ve seyirci kitlesi

Turgutlu’da futbol çok önemli. Kaliteli ve fanatik bir seyirci kitlesi var. Geçen dönem çok büyük ümitlerle kurulan kadro hayal kırıklığı yarattı.
Kendi özüne dönme kararları alabilecekleri en doğru fikir. Bu karar onları bir iki yıl içinde istedikleri hedeflerine ulaştıracaktır.
Ama bunun için de sabırlı olunmalı.
Sağlıkla kalın...
Haftaya Manisa Merkezdeyiz.