Ersin Süzer

Ersin Süzer

esuzer26@gmail.com

Tüm Yazıları

Bodrum’un en popüler balık restoranlarından ‘Balıkçı Sait’in D.ream’e geçmesinin ardından İstanbul’a gelip gelmeyeceği konuşuluyordu. Sait için İstanbul’da harıl harıl yer arayan D.ream ekibi sonunda uygun bir yer bulmuş.
Sait, bu kış Ferit Şahenk’in Kuruçeşme’deki yalısında hizmet vermeye başlayacak. Tatilciler Sait’in pahalılığından yakınsa da, burayı hergün tıka basa doldurmuşlardı. Bakalım Sait İstanbul’da aynı şekilde dolacak mı?

NİŞANTAŞI SEZONU BAŞLIYOR
İstanbul, kış moduna çoktan geçti. Nişantaşı’nın favori mekanları ise bugün itibariyle kış sezonuna ‘Merhaba’ diyecek. Nişantaşı’nda yaşayanların buluşma noktası haline gelen Kav Butik ise yenilenmiş haliyle dün itibariyle hizmet vermeye başladı. Cenk Çöteli’nin işletmesindeki mekan, yeni haliyle Nişantaşı’nın yine en hareketli yeri olmaya devam edecek.

SESS bodrum kapandı
Geçen yaz Bodrum’un en iyi mekanı olan ve her gece dolup taşan Sess, bu gece Nişantaşı’nda açılış yapıyor. Yaz sezonunu havai fişeklerle kapatan Sess’in, açılış partisine katılmayı düşünenler, erkenden yerini alsın derim. Yoksa uzun bir süre kapıda beklemek zorunda kalabilirler.

Haberin Devamı

İZ BIRAKAN LEZZET DURAKLARI

Bugünlerde İstanbul’da üç restoran konuşulmaya başladı. Üçünde de kimsenin ‘hayır’ diyemediği yemekler servis ediliyor. Biri; Ümraniye’deki
Lider Pide. Gerçek Karadeniz pidesi servis ediyor. Burada yemek yiyenler, Karadeniz’de bile böyle pidenin servis edilmediğini söylüyor.
Ben henüz gidemedim ama giden arkadaşlarım; İstanbul’un en iyi dönerinin Kardeşler Lokantası’nda olduğunu söylüyor. Hatta daha da ileriye gidip, sadece döner değil; “Burada bamya yiyen bamyaya aşık olur” diyorlar. İstanbul’a döndüğümde ilk işim buraya gitmek olacak

GİZLİ FAVORİ; BY STEAK
Son yıllarda o kadar çok etçi açıldı ki artık hızına yetişemiyoruz. Sonu ‘et’ ile biten tüm kelimeler tükendi...
Etçinin bu kadar çok olduğu yerde, ancak aradan sıyrılanlar başarıyı yakalıyor. Bunlarda biri de Reşitpaşa’daki
By Steak. Tadına bakanlar müdavimi oluyormuş. By Steak böyle giderse, Nusret kadar adını duyurur.

KAZANCI’DAN ‘DÖNER MARKET’
İstanbul’un önde gelen aileleri, yemek sektörüne yatırım yapmaya devam ediyor. Ayşe Kazancı Cook Shop’la ciddi bir başarı yakalayınca; aynı aileden Cenk Kazancı da bu sektöre yatırım yapmaya karar vermiş.
Dönerci zinciri açmak için kolları
sıvayan Kazancı’nın Döner Market’inin ilk şubesi; Meydan AVM’de açılacak.
Bir ay içinde de İstanbul’daki Döner Market’lerin sayısını beşe çıkarmayı
hedefleyen Kazancı, gerçekten lezzetli bir döner yaparsa kısa sürede şubelerin sayısını artırır.

Haberin Devamı

Bunlara dikkat etmeyi unutmayın

1- İlk defa gittiğiniz bir yere uzun süredir gidiyormuş gibi yapmayın. Tuvaletiniz geldiğinde ne yapacağınızı şaşırıverir, uzun süre
gidemezsiniz.
2- Gereksiz yere hesaba itiraz etmeyin; oranın en sevilmeyen müşterisi oluverirsiniz.
3- Çok zengin imajı vermeyin. Kimse sizin cebinizdeki paraya göre itibar göstermez. Çok paralı imajı verip, az bahşiş verirseniz de bir dahaki sefere garsonlar yüzünüze bile
bakmaz.
4- Ne yiyeceğinize siz karar verin.
Garsonlara bırakırsanız, en az tüketilen ve
en pahalı olan yemeği yeme riskiniz artar.
5- Gittiğiniz yerin işletmecisine uzun süre masanızda oturması için ısrar etmeyin.
Bir dahaki gidişinizde kaçacak delik arar.