Ersin Süzer

Ersin Süzer

esuzer26@gmail.com

Tüm Yazıları

Genellikle böyle bir liste yaparken nedense İstanbul’dan başka bir yerde sosyal hayat yokmuş gibi davranılır. İstanbul’daki diğer mekanlar ağızlarıyla kuş tutsa, böylesi bir listeye giremezler.
Bu yıl sadece eğlencede değil, yemeği de şahane olan lokantalara haklarını verelim. İşte geçtiğimiz yılın en iyileri...

GECE KULÜPLERi

* Güney’in en iyisi: Alaçatı Göz Lounge
Alaçatı’nın yaz kış açık tek gece kulübü... Kışın Alaçatı’da in cin top oynarken bile hatırı sayılır bir kalabalığa ulaşması Güney’in en iyisi olmasını sağladı.
* En iyi Türkçe kulüp: Nişantaşı- Bodrum Türkbükü şubeleriyle Sess
Bugün İstanbul’da sadece Türkçe müzik çalan birçok gece kulübü hizmet veriyor. Ancak Sess’in tahtını hiçbir kulüp sarsamadı. Sess, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da en iyi...
* En iyi gece kulübü: Ortaköy Reina
İstanbul’da eğlence turizminin doğmasına ön ayak oldu. Son yıllarda İstanbul’a gelen yabancıların gece gitmek istedikleri tek gece kulübü. Reina, son 12 yılda eğlencenin zirvesini hiç bırakmadı. Bu yıl da en iyi o...
* En iyi parti konsepti: Kuruçeşme Albüm
Albüm, İstanbul’da birçok mekanda Arabesk parti yapılmasına ön ayak oldu. Bir yıldan bu yana her pazar dolup taşıyor... Arabesk müziğin yeniden gündeme gelmesini sağlayan partilerin baş kahramanı ise DJ Cenk Çöteli.

Haberin Devamı

RESTORANLAR

* Kebapçı: Gaziantep İmam Çağdaş
İstanbul’dakiler hiç kusura bakmasın, Gaziantep’teki İmam Çağdaş’tan daha iyi kebap yapan bir yer açılmadığı sürece kebabın ‘1 Numara’sı her daim burası olur.
* Balık restoranı: Bodrum Yalıkavak’taki Sait
Bir balıkçı düşünün ki, yer bulmak için araya birilerinin sokulduğu, rica minnet yer bulunabildiği... Sait, geçtiğimiz yılın en iyi balıkçısı oldu. Bodrum’a giderseniz mutlaka bir akşam Sait’e uğrayın.
* Balık restoranı: Arnavutköy Zıpkın
İstanbul’un en iyi balık restoranı, geçtiğimiz yılın başlarında çok iş yapamayan ama sonra sihirli bir değnek değmişcesine dolup taşmaya başlayan Zıpkın oldu.
* En iyi ev yemeği mekanı: Kemerburgaz Kardeşler Lokantası
İstanbul’un bir ucunda, öğlen kapısında kuyruk olan tek esnaf lokantası diyebilirim. En sevdiğiniz yemeği bile şahane lezzete kavuşturan ender lokantalardan biri. Bu yılın en iyi ev yemeği yapan yeri.
* En iyi steakhouse:
Reşitpaşa BySteak
İstanbul’un dört yanını etçiler sarmışken ve birçoğu popüler olmuşken en iyi etçi Reşitpaşa’daki BySteak oldu.
* En iyi İtalyan restoranı: Akmerkez Papermoon
Papermoon’a rakip olsun diye bir sürü yer açıldı. Hatta yurt dışındaki ünlü restoranlar bile getirildi. Ama hiçbir yer Papermoon’un geçemedi. Papermoon bu yılın en iyi İtalyan restoranı oldu.
* En iyi fine dining: Beyoğlu Yeni Lokanta
Yeni Lokanta, sayıları yok denecek kadar az olan fine dining restoranlar arasından sıyrılıp, en iyi adres oldu.
* En iyi proje: Eskişehir Gaga
Denizi olmayan bir şehirde ada projesi gerçekleştirildi. Porsuk Çayı sayesinde şehre ada yapıldı. Adaya öyle bir proje yapıldı ki, görülmeye değer. Gaga restoran, bu yılın en iyi işletme projesi...