Fedai Ünal

Fedai Ünal

fedonunal@gmail.com

Tüm Yazıları

“Çocuklar ölmüşler baba...”

Oğlum Efe, daha bugün bir şeylerin olduğunu anlamaya başladı. Televizyondaki haberlerden duyduğu “çocuklar ve ölüm” kelimeleri kalmış aklında. Gün boyu söyledi bu iki kelimeyi, gün boyu sordu durdu aynı şeyleri. Biz de ona depremi, dilimiz döndüğünce ölümü anlatmaya çalıştık. Sonra birden vazgeçtik!

Çocuklar ölmüşler baba

O saf hali, temiz yüreği ölümle kırılmasın dedik... Ama nafile, biz bi şey demesek de çevremizdeki iletişim araçları bangır bangır türküsünü çığırıyor ölümün. Biz anlatmasak da bi gün o da anlayacak, o da yüzleşecek ölümle. Gel gelelim aklım hiç kabullenmek istemiyor bunu. Hiçbir çocuk ölümü tanımasın, anmasın istiyorum. Olmuyor ama, olmuyor!

Haberin Devamı

Durmuyor o, çoluk çocuk demeden ateş gibi düşüyor ocaklara. Hepimizin yüreklerini yakıyor. Instagram’da önüme düşen bir video bunları bana düşündüren. Deprem bölgesinde bazı yıkıntılara rengarenk balonlar bağlamışlar. O apartmanlarda, evlerde yaşayan çocukların anısına. Bi arabadan çekmişler videoyu. Araç geçip giderken balonlar öyle bir sallanıyor ve hareketliler ki rüzgardan. Biraz uzun bakarsanız sağa sola koşturan çocukları görüverecekmişsiniz gibi geliyor insana.

Çocuklar ölmüşler baba

Ama renkli balonlardan başka bi şey yok maalesef görüntülerde. Oysa, çocukların ellerine yakışırdı o balonlar. O videoya hüzünlü bir müzik değil, eğlenceli bir şarkı eşlik etmeliydi... Çocuklar hiç bilmemeliydi ölümü, hem de hiç!

6 bin depremzede

Aklımdan bunlar geçerken mesaj kutuma bir not düştü. Uzun yıllar reklam sektörde rakip olarak çalıştığım, kıymetli ablam Canan Şen’di mesajı yollayan. Menderes, Özdere, Gümüldür, Ürkmez bölgelerine gelen ve buralarda misafir edilen 6000’den fazla depremzede için çalışan gönüllülerden söz ediyordu. Kızı Gizem Şen’de o gönüllülerin arasındaymış. Gizem’in telefonunu aldım, aradım kendisini. Menderes Belediyesi’nin öncülüğünde çalışmalarını sürdürüyorlarmış. Gümüldür’de spor salonunu koca bir ihtiyaç markete çevirmişler. Gönüllüler her gün depremzede misafirlerimizle görüşüp aile aile ihtiyaçları tespit edip, oluşturulan markette ihtiyaç sahiplerine özel koliler hazırlayıp bizzat teslim ediyorlarmış. “Her şey var mı, yetebiliyor musunuz herkese?” diyorum Gizem’e.

Haberin Devamı

Çocuklar ölmüşler baba

“Abi hem Menderes Belediyesi hem de çevre esnafımız, insanlarımız çok duyarlı. İhtiyaçlar için açtığımız instagram sayfasında, şu eksik, dediğimiz her şey ivedi ulaştırılıyor bize. Dileriz bu yardımlar ilerleyen zamanda da sürer” diye de ekliyor.

Sürekli orada olan belediye görevlileri ile çalışan 15 civarı gönüllü ekip varmış. Ayrıca Menderes’in emekli teyzeleri de zaman zaman destek veriyormuş bu organizasyona. Bravo Menderes, bravo gençler, bravo emekli teyzeler...

Bu günleri hep birlikte, ele ele, omuz omuza aşacağız. Yeniden güzel günlerde, lezzetli, eğlenceli sofralarda “hep birlikte” oturacağız.

Kalın sağlıcakla...