Gamze Ünsal

Gamze Ünsal

a.gamzeunsal@gmilliyet.com

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

At binmek, haykırmaktır



İzmir’imizin biricik atlıspor kulübü, son birkaç yılda katettiği aşama açısından İzmir’deki tüm kurumlara örnek oluşturacak nitelikte. Bu sene İzmir Valiliği’nin Tören Düzenleme Komitesi’ne giren Buca Atlıspor Kulübü, önceki yıllarda da il ve ilçe bazında Buca Kaymakamlığı’nın resmi programına dahil edilmişti. 29 Ekim Cumhuriyet Kupası müsabakalarına yüksek tempolu bir hazırlık dönemine giren kulüpte 9 hoca ve antrenör görev yapıyor. 28-29-30-31 Ekim’de ücretsiz izleme olanağı bulacağınız bu müthiş etkinlikten çocuklarınız da faydalansın.

Sekiz haftada sertifika veriliyor
20 dönüm arazide faaliyet gösteren Buca Atlıspor İhtisas Kulübü’nde, bir kapalı büyük manej, 4.5 dönümlük bir açık manej, çocuklar için bir Pony Maneji ve bir Lonj Maneji bulunuyor. 50 at barındıran kulüpte, (6-12 yaş arası) çocuklara biniciliği sevdirebilmek amacıyla her iki ayda bir kurslar düzenleniyor. 16 derslik paketler halinde haftada iki gün kursa katılım gösteren öğrenciler, sekiz haftanın sonunda, katılım sertifikası ile ödüllendiriliyor.
Sadece kulüp üyelerine değil, herkese açık olan Atlıspor Restaurant’ta haftanın her günü a la carte yiyecek bulunuyor. Grup rezervasyonlarında ise size özel mönüler de hazırlanabiliyor.
Şirket yönetim birimleri toplantıları, okul-öğrenci yemekleri, nişan, düğün organizasyonları, tanıtım ve sanatsal etkinlikler gibi kalabalık pek çok davete ev sahipliği yapabilecek kapasitedeki restoranda 10-12 kişilik şömineli salon, 75-100 kişi kapasiteli bir A La Carte Salon, 250 kişilik, manej manzaralı bir bölüm ve 1000-1500 misafire hizmet verebilecek kapasitede bir bahçe bulunuyor. Üye lokalinde ise gün boyu servis alabilmek mümkün.

Engelli çocuklara da hizmet var
Çocuklarda denge unsurunun gelişmesinde önemli rol oynayan bu spordan faydalanabilmeleri amacıyla Atlıspor Kulübü, sene içinde engelli çocuklara yönelik faaliyetler hazırlıyor. Buca Atlıspor Kulüp Müdürü Adnan Tokdemir ile yaptığım görüşmede öğrendim ki, 65-68 yaşlarında biniciliğe başlamış ve dünya çapındaki müsabakalara katılmış sporcu sayısı, küçümsenmeyecek kadar fazla.
Kocaman, çok güçlü bir varlık... At... Güzel olduğu kadar, güzelliğinin farkında olduğu kadar gücünün de farkında... Düşünsenize böyle bir güce hükmetmek... Böylesi bir güzellikle bir amaç uğruna beraber koşmak... Kim bir atın üzerinde kendini iyi hissetmez ki... Böylesi bir heyecan kimin kanını kaynatmaz ki?...


Çocuklara at sevgisini öğretelim
At sevgisini çocuklarımıza aşılamalıyız, çünkü at kendine güven duygusunu geliştirir, at, istikrarlı ve sabır gerektiren, çalışma isteyen bir spordur, çocuğunuz düzenli ve devamlı çalışmanın önemini kavrar ve bu kavradıklarını ileride, yaşam içinde uygular. Öyle inanılmaz duygular hisseder ki insan, tarifi olamaz, ancak hissedilebilir... At binmek; çağlamak, haykırmak, coşmaktır, at binmek yaşamla dansetmektir, at binmek özgür olmak, at binmek, kendin olma cesaretini bulmaktır. Ah nasıl anlatsam... At sevgidir, at aşktır, at paylaşmaktır, tek yürekte çarpan iki ruh olmaktır, at konuşmadan anlaşmaktır, gözlerden gönüllere akmaktır, at cesur yaşamaktır...


Bu haftaki kampanyalar
- Ariş’te fırsat ürünlerini kaçırmayın.
- Tefal’de World’e özel 7 taksit imkanı sürüyor.
- Kapitoneli Rubberduck’lar bu kışın hitleri... Boyner, YKM, Divaresse, Nursace Mağazaları’nda.
- Step Halı’da World’e özel % 5 indirim.
- YKM’de World’e % 25 indirim.
- Beymen’den alışveriş yapın, Chicago Müzikali’ne iki kişilik bilet kazanın.
- Marella 2010 Kış Koleksiyonu’nu çok beğeneceksiniz.
- Garanti Tam Destek Kampanyası’ndan görülmemiş fırsat: Düşük taksitli, cazip kredi olanakları.
- Apple sezon sonu indirimi; herşey 19.90, 29.90, 39.90 TL.
- Mudo Outlet’lerde dip indirim günleri başladı.
- Marks&Spencer’da her 200 TL ve üzeri alışverişinize 40 TL hediye çeki.
- Agora Style, Aber Crombie&Fitch yeni sezon ürünleri Alsancak ve Agora Mağazaları’nda sizi bekliyor.
- GAP‘ta tüm jean’lerde % 20 indirim var.