Gamze Ünsal

Gamze Ünsal

a.gamzeunsal@gmilliyet.com

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Kalabalıkta bir vaha: Tipsy



İşletmesini, Esra Gürsoy ve Mustafa Başcı’nın üstlendiği Tipsy, Alaçatı’nın masalsı sokağında, geniş bir iç avluda, aynı anda 85 kişiye ev sahipliği yapabilecek kapasitede bir mekan.
Dünya mutfağından çok özel lezzetler tadıp, aradığınız pek çok marka şarabı bulabileceğiniz “gurme” damaklara hitap eden, özel bir restoran Tipsy...
Nasıl huzur dolu, nasıl keyifli bir atmosfer görmelisiniz... Burada insanın şair olup şiir yazası geliyor...
Tipsy, kalabalıklar arasında bir vaha...
Mekanın iç avluda faaliyet gösteriyor olması, Alaçatı sokaklarındaki yoğunluktan kaçanlar için sakin, huzur dolu bir sığınak...
İç dekorasyonunu Filiz Kamiloğlu’nun tasarladığı Tipsy, eski Tropicana Restaurant’ın binası kullanılarak baştan aşağı yenilenip restore edilmiş.
Özel davetler için ideal
Tipsy’de vereceğiniz özel davetlerde hem siz hem de konuklarınız untulmaz güzellikte zaman geçirebilirsiniz. Öncelikle tertemiz bir mekanda, son derece güler yüzlü bir servis alacaksınız. 15 Eylül’e kadar açık olan işletmede aynı servisi arzu ederseniz Catering’de de isteyebilirsiniz.
Burada kendinizi, farklı hissedebilirsiniz. Serin, herzaman olduğunuzdan daha huzurlu, daha sakin, hatta belki de daha mutlu... Burada hayata daha farklı bakabilirsiniz. Herşey gözünüze daha güzel görünebilir.
Harika bir akşam yemeğinden sonra, ılık bir Çeşme gecesinde, yumuşacık bir müzik ve
siz “çakırkeyif”...


Tipsy Bar’da 90 çeşit şarap seçeneği
Tipsy Restaurant’ın girişinde mönüyü inceleyebilir, tadacağınız nefis lezzetlere kendinizi önceden hazırlayabilirsiniz. İçeride restoranın yanısıra bistrolar ve 6.5 metre uzunlukta bir bar bulunduran mekanda, Barmen Melih Çam 100’ün üzerinde içecek ve aklınıza gelebilecek her türlü kokteyli ağzınıza layık şekilde hazırlayıp sunuyor. Tek firmaya bağlı kalmadan yaklaşık 90 çeşit yerli ve yabancı şarap çeşidini, müşterilerin beğenisine sunduklarını belirten Mustafa Başcı, en büyük idealinin müşteriye “yok” cevabı vermemek olduğunu belirtiyor. Şarap stoklarında Fransız, İtalyan, Şili, Arjantin, Güney Afrika, Avustralya ile Portekiz’in ünlü markaları ve yerli şarap çeşitleri mevcut.



Mutfakta yeni lezzetler var
Gurme dünyasındaki son trendler Şahika Başcı tarafından Tipsy’e enjekte ediliyor. Böylece en yeni, en güzel lezzetlerle buluşma imkanınız oluyor.
Shina ve Alyans’ta uzun yıllar İzmirlilere nefis tatlar hazırlayan, tecrübeli şef, Fikret Yavuz yönetimindeki mutfakta neler var, neler...
İşte mönüden iştah açıcılar:
•Kaz Ciğeri, yanında Polenta ile. •Robespierre. •Bresaola, Sebzeli Kiş ile. •Enginar yatağında marine edilmiş ahtapot. •Şarap soslu, midyeli Taglietelle. •Pastırmalı, çıtır yufka. •Kadayıfa sarılı karides. •Dragon Bali. •Thai usulü sebzeli, çıtır levrek. •Morel mantar soslu, rulo dil balığı. •Çam fıstıklı Farfalle.

Özel müziklerle nostalji turu
Esra Gürsoy’un kendi arşivinden derlemiş olduğu müzikler sizi bazen Yunan adalarına, bazen Latin Amerika’ya, bazen de geçmişe götürecek. Nostaljik, Latin, Chill-Out, Lounge, Happy-House müzikler hafta arası, “bağırmadan konuşabileceğiniz” tonlarda, hafta sonları ise daha yüksek sesle çalınıyor.


Bu haftaki kampanyalar
n Faconnable‘da %50‘ye varan indirim,
n Fabrika’dan sezon indirimi
n Marella’da %50 +%10 indirim. Ayrıca seçili ürünlerde tek fiyat fırsatı.
n Marks&Spencer %50 ve ikinci ürüne %40 indirim ile şimdi daha avantajlı.
n Mudo Concept‘te tüm ürünlerde Advantage Card’a ekstra %10 indirim sürüyor. Son 15 gün fırsatını kaçırmayın.
n GAP’te 10 adet Vespa LX 150 çekilişi var. Katılım için son gün 6 Eylül.
n Altınbaş’ta World Card ile 12 taksit imkanı.
n Ariş pırlantalı, incili ürünlerde özel indirim haftası.
n Sheraton Çeşme’de özel bayram fırsatı: 26 Ağustos-15 Eylül arasında, beş gece konaklayan herkese Amsterdam’da üç gün kalma imkanı.