Gökhan Türe

Gökhan Türe

gture@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı


     Ülkerspor, favori olarak geldiği Ankara'da "bekleneni" yaptı ve Türkiye Kupası'nı "elini kolunu sallaya sallaya" tarihinde ilk kez müzesine götürdü.
     Turuncu-Yeşilliler zaten yarı finalde Efes'i yendiklerinde şampiyonluk yolunda en önemli engeli aşmıştı. Kadro kalitesi olarak "ikiye katladığı" Türk Telekom karşısında üçüncü çeyrek bitmeden farkı da ikiye katlayan İstanbul ekibine karşı, ev sahibi takım direnme şansı bile bulamadı. Maçın sadece ilk beş dakikası başa baş geçerken ilk çeyrekte Harun'un 10 sayılık oyunu, ikinci periyotta da Serkan'ın sayıları Ülker'i devre bitmeden rahatlattı. Turuncu - Yeşilliler'in iyi savunmasının yanında Türk Telekom'un da "beceriksiz" hücum girişimleri ve top kayıpları üçüncü çeyrekte farkın açılmasını sağladı. Ellis'in de sakatlanmasından sonra pota altında iyice zayıflayan Türk Telekom zaten bu çeyrekte maça havlu attı. 20 sayının üzerine çıkan fark sonrası Ülker de konsantrasyonunu yitirince kalitesi iyice düşen, finale yakışmayan bir maç izledik.
     Ülkerspor'u onuncu yılında gelen şampiyonluktan dolayı kutlarken, Türk Basketbolu'nun kulüp bazında son yıllarda yaşadığı dramatik tablonun da artık iyice can sıktığını belirtmek lazım. Efes ve Ülker'in açık ara at koşturduğu ligde ve kupada güç dengelerinin yeniden eşitlenmesi, rekabet ortamının sağlanması için bir an önce harekete geçilmeli. Ekonomik krizi atlatan ülkemizde kulüplere maddi kaynak sağlamak ve güçlü sponsorlar bulmak için başta üç büyüklar olmak üzere hem kulüplerin hem de Basketbol Federasyonu'nun çalışmalarına hız vermesi gerekli. Aksi taktirde gerek ligde gerekse Final - Four'larda bu tip "sevimsiz, heyecansız" finaller izlemeye devam edeceğiz.
     
     

SPOR


ASLAN'A EV HAPSİ: 2-2
At yarışları
Avrupa Ligleri
KRAL ÜLKERSPOR: 79-63
2. LİG puan durumu
Hido’suz Kings, Jazz’a teslim
Kraliçe Eczacıbaşı: 3-0
KOD ADI TECRÜBE
Evet, Barca var
CİM-BOM YANDI
Kupa beyi kayıp: 0-0
Nihat da yetmedi: 2-1
Inter de tekledi: 1-1
LİDERE ÇELME: 2-2
GENÇLER YAŞLANDI: 3-3
Malatyaspor'dan Timsah'a darbe: 4-2
Ege Rallisi'nde Yazıcı şov
Sinan Şamil Sam Dünya'yı istiyor
Çil'e son görev
Düelloda son gülen Gaziantep: 4-3
Haber turu...
Demirlek faciası
Şok skor
Yitip gidenler
Konsantrasyon bozulunca
Sevimsiz final