Kemal Biçer

Kemal Biçer

amatorun.dunyasi@hotmail.com

Tüm Yazıları

Geçici ayrılık sonunda bitti ve amatörlerin çileli yolculuğu da başlamış oldu. Bir eli yağda ve diğer eli BAL’da olanları da, har vurup harman savuranları da, dar bütçeler ile bu işi sadece sevdaları için yapan yöneticilerimizi ve kulüplerimizi de bu sezon yine ön planda tutmaya gayret edeceğiz…

Yeni sezon öncesi Büyükşehir Belediyesi’nin belediye kulüpleri hariç amatörlere nakit yardımı onlar için can suyu oldu. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.

Neler oldu?

İstanbul’dan sonra Yenifoça’ya Tematik Futbol Lisesi açıldı ve 60 öğrenci kaydını yaptırdı. ‘‘Okulla beraber oyun, oyunla beraber okul’’ sloganı şu an tüm Foça’da yankılanıyor ve bu proje yakında ülkemizin her yanını kaplayacak gibi… Bu öğrencilerin büyük bir bölümü il ve ilçe dışından geliyor. Yurt inşaatı devam ettiği için konaklama sorunu başrolde. Özellikle bu işe gönül veren futbol aşıklarının, bu pazar Yenifoça’da yapılacak olan okul aile birliği toplantısına katılacaklarının duyumu bizi sevindirdi. Bizler Amatörün Dünyası olarak Yenifoça Futbol Lisesi’nin yanındayız.

Haberin Devamı

BAL 8. GRUP

Torbalıspor gol olup Dikili Çandarlıgücü’ne yağdı. İlk elin günahı olmaz derler; Sonuçlara takılmayın, dersler alın ve yolunuza devam edin. Asla ve asla pes etmeyin. Başarının kuralı budur; Çalış ve Vazgeçme! Ödemiş ve Söke… Şampiyonluğun güçlü iki adayı birer puanı paylaştı. Kuşadası, Uşak Vefa’yı yenerek ben de varım dedi. Kale BLD, Çal’ı ağırladı ve eli boş gönderdi. Yatağan-Bozdoğan, Sandıklı-Şuhut ve Ortaca-Sarayköy puanları paylaştı. 3. Lig’den BAL’a düşen Kütahyaspor deplasmanda Bozüyük Vitrayı yenerek iddialı olduğunu gösterdi. Dumlupınar Üniversitesi evinde Çengelköy’e takılırken; Tavşanlı Linyit fark attı. Moymulspor ise ilk maçta cesaretini kaybetti gibi. Sağlık olsun…

BAL 9. GRUP

Haftanın maçlarında ‘‘Futbol Şehri’’ Soma zorlandı ama Derince’yi tek golle geçti. Çayırova ve Ayvalık bir puana evet dedi. Balya BLD, 2-1’lik skorla Havran fatihi oldu, tebrikler. Alaşehir son an da Yunus Emre’yi eli boş gönderdi. Bornova Yeşilova iddialı çıktığı sezonun ilk maçında Çiğli’ye tek golle boyun eğdi.