Nazlıcan Göksu

Nazlıcan Göksu

-

Tüm Yazıları

Büyük bir heyecanla beklenen “dünyanın sonu” gelmeyince New York’lular bu kez de
yeni bir son için telaşlanmaya, hazırlanmaya başladı.
2012’nin sonu...
Bu hazırlık daha heyecanlı. Hediye alışveriş heyecanı bütün New York’u sardı. Bir sürü arkadaş, akraba, sevgili, dost, çok hediye, çok para...
New York’u büyük bir alışveriş merkezi olarak tanımlayabiliriz aslında, çok büyük bir alışveriş merkezi. Her yerde mağaza, her yerde hediye... Seçim yapmak zor, çok zor...

Hediye mi Yine mi

Hediye alışverişi telaşı tüm New York’u sardı. Koca şehir sanki büyük bir alışveriş merkezi

Haberin Devamı


New York’lular nelere göre hediye alıyor?
Gözlerinizi kapatın, şu ana kadar size armağan edilen en güzel hediyeyi düşünün... Sizi oturduğunuz yerden sıçratan hediye, çok büyük bir sarılmayı hak eden hediye, belki de aniden zili çalıp kapının önüne bırakılan hediye.
İşte New York’lular her aldıkları hediyede bu duyguyu yaşatmak istiyor.
Peki nasıl yapıyorlar?
En popüler hediye bu yıl nedir?

* İhtiyaç hediyesi
Hepimizin ihtiyaçları yok mu? Hayatımızı kolaylaştıracak eşyaların sahibi olmak temel isteklerden değil mi? İhtiyaç hediyesi adresi genelde dijital ürün mağazaları. En çok satılan ürünler ise hep aynı... Cep telefonu, alarm, video kamera, belli ki ihtiyaçlar da hâlâ aynı.

* Bilinçaltı istek hediyesi
Beynimizin karışık sistemi sağ olsun... Hepimizin bilinçaltında fazlasıyla istek gizli... Bu ortalığa saçılmayan istekler duygularımızla doğrudan ilişkide. Eğer biri bu isteklerimizden birini hediye ederse, işte o zaman çok büyük bir sarılmayı hak edebilir. Ne dersiniz?
New York’ta bu konuda size yardımcı olacak ürün Cabbage Patch Kids.
Her küçük kız annesi gibi olmak ister ve bu oyuncak bütün o bilinçaltınızdaki istekleri kapsıyor. Bu oyuncak bebek hediye edildiğinde arkasında bir hikaye ile geliyor. BabyLand’de yaşayan bu oyuncak bebeği, satın aldığınızda, evlatlık edinmiş oluyorsunuz hatta doğum sertifikasını bile alıyorsunuz. Küçük kızlar doğal ve duygusal bilinçaltı isteklerine dokunan şahane bir hediye.

Haberin Devamı

* Beklenmedik hediye
Daha önce varlığından bile haberdar olmadığınız bir şeyi hediye almak ne kadar zor olabilir? Çok zor. İşte bu beklenmedik bir hediye, bir sürpriz. Sürpriz, çok adrenalin, çok mutluluk demek...
Peki beklenmedik hediyeyi nasıl bulacağız? Öyle kolay değil tabii, çok araştırma gerekiyor. Bazı hediyeler var ki beynimizin üç noktasını birden uyarıyor. Hem ihtiyaç karşılayan, hem bilinçaltınızda yatan, hem de beklenmedik olması bir hediyeyi mükemmelleştiriyor. 90’ların Furby’sini düşünün, ilk cep telefonunu, hatta ilk oyuncağınızı. O duyguyu bugün tercüme etmeye çalışmak, çok büyük bir gülümsemeyle karşılık bulabilir. Kar yere dokununca, “üç, iki, bir” derken herkes karşısındakini eskiden, çocukken olduğu kadar mutlu edebilir.
Belki şirketler, tüketicilerin anlayışlarını ve davranışlarını derinden izleyerek harekete geçebilir, bizim işimizi kolaylaştırabilir... Böylece kolayca bir gülümseme yakalayabiliriz.
İhtiyaç, istek, beklenmedik.
Kolay gelsin, iyi alışverişler.
3, 2, 1...

Haberin Devamı

Yeni yıl gece yarısı koşusu

New York’ta yılbaşı gecesinin bazı klasikleri yavaş yavaş alternatiflere yerini bırakmaya başladı... 1904’ten beri, New York’ta yılbaşı gecesinin olmazsa olmazı olan Times Square kutlamalarına rakip programlar doğmaya çoktan başladı...
Her yıl “3, 2, 1” demek için değişik bir yer bulmak, alternatif bir program yapmak çok mümkün New York’ta.
Herkesin bildiği havai fişek gösterilerinin ve şık yemeklerin yanı sıra hiç akla gelmedik kutlamalar da mevcut yılın son gecesi için ve bunların planlamaları çoktan başladı...
Her dert bir kenara ‘kaldırıldı’ yılbaşı gecesi ne yapacağız sorusu soruluyor her yerde...
Alternatiflerden biri ise AA’nın düzenlediği parti. AA, Alcoholic Anonymous yani Anonim Alkolikler. Tek kural “İçkiyi bırakmak istemen” diyorlar. AA, yılbaşı gecesi için çok çılgın bir parti hazırlamış, içki içmesek de dans edebiliriz, üstelik ertesi gün uyandığınızda başınız da hiç ağrımayacak, daha ne!
Önce alkolik tedavi toplantısı ile başlayan bu parti, akşam yemeği ve sabahlara kadar dans ile devam ediyor...Yılbaşı gecesi, üyelerini her yerde alkol olan bir şehirde ayık tutmak için harika bir alternatif.
Başka bir çılgın program ise The Emerald Nuts Midnight Run, yeni yıl geceyarısı koşusu diyebiliriz. Katılanlar saat 22.00 sularında Central Park’tan başlayıp 4 mil boyunca bir parkuru saat 00.00’da tamamlıyorlar. Müzik ve dans eşliğinde koşan katılımcılar, saate karşı, 00.00’a karşı yarışıyorlar. Kostümlü katılımcılardan tutun, o gece o saate koşanları izlemeye gelenlere kadar herkesin alternatif bir program aradığı kesin.

Yılbaşı yogası da var
New York’luların her boş vakit bulduğunda yoga yaptıklarını daha önce de söylemiştim, fakat bu kadarını ben de beklemiyordum. Yılbaşı gecesi için yoga okulları yılbaşı yogası planlamış. Yeni yıla güzel enerjiyle girmeniz için yapılmış bu program öğleden sonra 17.00’de başlayıp gece 00.30’a kadar devam ediyor... Meditasyondayken “üç, iki, bir” demek, bu yıl da sakin geçsin dileği...
Anlayacağınız bu yıl her yıl olduğu gibi değil, programlar farklı, alternatif çok.