Op. Dr. Ziya Saylan

Op. Dr. Ziya Saylan

ziya@saylan.com

Tüm Yazıları

Şimdiye kadar ihmal edilen boyun, eller ve kollar bu sene ön planda olacak. Bu bölgeler; lazer, kimyasal soyulma ve dolgu maddeleriyle gençleştirilecek. Amaç, ‘boyun ve el derisinin tekstili’ denen dış görünümü yenilemek.
Ellere konan dolgu maddeleriyle yaşlılıktan incelmiş eller, dolgunlaşıp daha genç görünecek.
Kaşların altına konan dolgu maddeleriyle de kaşlar, ameliyatsız olarak yukarı kaldırılacak. Bazı hastalarda alına sadece botoks yeterli olmaz ve nadiren de ortaya çıksa kaş aralarında birbirine paralel oluşan iki kıvrıma dolgu enjekte edilerek bu bölge düzleştirilir.

MEYDAN OKUYUN!
Modern estetik uygulamalarda tedaviniz muayenehaneden sonra mutlaka evde devam etmeli. Ne yapmanız gerektiğini estetik doktorunuz size anlatacak. Yüz hareketleri, özel nemlendiriciler ve deri soyucu kremlerle cildinizi bir sonraki doktor ziyaretine hazırlamalısınız.
Her şeyi doktorunuzdan beklemeyin. Yeni tedavi yöntemlerini okuyun, doktorunuza sorun ve hatta onunla tartışın.
Amerikalıların dediği gibi “Challenge your doctor”, yani doktorunuza meydan okuyun. Tedavi prensiplerini sorgulayın. Modern toplumlarda bu çok yaygın ve bilgili hekimler bunu sever. Son kitabımda da belirttiğim gibi “Başına geleceği bilmeyen hasta, hatalı karar verir.”

KOMBİ YÜZ GERME
Eskiden hastaların yüzlerini gerer, sarkan yanakları düzeltip “Haydi geçmiş olsun” diye evlerine yollardık. Artık yüz derisini düzeltmeden sadece yüzü germenin faydalı olmadığı anlaşıldı. Aynı usta bir terzi gibi cerrahınız kumaşı yani yüz derinizi yıkayıp, ütüleyip ondan sonra dikmeli. Aksi takdirde en iyi cerraha bile gitseniz, yüzünüz güzel görünmez.
Her yüz germe hastası, ameliyat öncesi ve sonrası operasyona hazırlanıyor. Bu sayede ameliyat yerleri çok daha çabuk ve düzgün iyileşiyor.

AMELİYATSIZ YÖNTEMLER
Bu sene yağ emme yani Liposuction’ın 30’uncu yılını kutlayacağız ama yöntem hâlâ mükemmel değil.
Geçen sene katıldığım New York’ta düzenlenen ‘Dünya Yağ Emme’ toplantısında yağ emmeyi öğrendiğim birçok ustam mükemmel bir yağ emme yöntemi olmadığını tartışıyor.
Başlangıçta güzel ve muntazam görünen göbekler ve bacaklar 7-8 ay sonra şişler inince sarkıyor. Alternatif olarak bu sene ilk defa yağ parçalayan, safra içeren kimyasal maddelerle yağ parçalama yöntemi Avrupa’da izin aldı ve yavaş yavaş ülkemizde de yaygınlaşıyor.
Yağın lazer veya ultrasonla dışarıdan parçalanmasına karşıyım. Yağdaki zehirler, vücutta kalıyor ve yaşlanmayı hızlandırıyor.
Bu hafta Amerikan Kozmetik Derneği yıllık toplantısı için New Orleans’tayım ve haftaya yenilikleri taze olarak oradan sizlere yazmaya devam edeceğim.

Haberin Devamı

Yüzde oluşan kırışıkları kalıcı olarak gidermenin etkili yöntemlerinden biri de Exoderm denen kimyasal soyulma. Bu sayede yüzünüz ameliyatsız olarak senelerce daha genç görünüyor.

Haberin Devamı

Erkeklerin de canı var! Estetik uygulamalar sayesinde kadınların gençleştiğini gören erkeklerin de bu işe akılları yattı ve genç kalmak için kendilerine bakmaya başladılar. Piyasa erkeklere özel kremler ve maskelerle doldu.

Haberin Devamı

2015’iN ESTETiK  TRENDLERi

Kızlarda meme protezi ameliyat yaşı 18’e düştü çünkü bu ameliyatlar güvenli ve protez üreten firmalar kişilere ömür boyu garanti veriyor.