Op. Dr. Ziya Saylan

Op. Dr. Ziya Saylan

ziya@saylan.com

Tüm Yazıları

“Güzel bir erkeğin yüzünü ameliyatla bozamazsınız”
Yukarıdaki cümle, futbolcu Diego Maradona’ya (55) ait. Ama biz yüz cerrahları aynı fikirde değiliz. Bazılarına göre futbol hayatı biten Diego, belli ki şimdi de başka yollardan sahnede kalmak istiyor.
Maradona kendi televizyon programı ‘Da Zurda’ için bir reality show gibi yüzünü gerdirip göz torbalarını aldırmış, ayrıca yüz derisini de gençleştirmiş. Hatta 5 - 6 kilo da yağ aldırmış.

HOŞ GELDiN MAMA - DONNA

Yüz germe ve göz ameliyatlarından sonra kadınımsı göründüğü için İngiliz basını “Maradona gitti MAMADONNA geldi” demişti. Alın kısmına bence botoks gerekli. Dudaklarınaysa ne yapıldığı bilinmiyor.

Haberin Devamı

Emilerek giden kilolar, geri geldi
Maradona, ameliyat ve yağ emme sonrası televizyona çıktığında ve çektirdiği fotoğraflarda incecikti fakat 2 - 3 ayda tekrar eski kilosuna kavuştu ve yüzü yine doldu. Biz cerrahlar bu duruma “Asansör gibi kilo vermek” diyoruz, yani bir aşağı bir yukarı.
Ameliyatla emilen yağlar, hasta diyet ve spor yapmazsa kısa zamanda başka bir bölgede geri gelir. En iyi diyet; az ve dengeli beslenmektir. Bu da ancak kuvvetli bir iradeyle olur.
Amerika’da bugünlerde diyetisyen yerine psikoloğa gitmek daha yaygın. Çünkü iştah merkezi beyinde!
En gizemli olanı ise Maradona’nın dudaklarının da dolgunlaşmış olması, herhalde alınan yağlar çöpe atılacağına, dudağına sıkıldı. Bunu ancak zamanla dudaktaki yağlar eriyip kaybolunca anlayacağız.

10 - 20 yaş genç görünmek mümkün
Günümüzde erkeklere uygulanan estetik ameliyatların başında gıdıdan yağ emme, yüz germe, göz ameliyatları ve yağ emme geliyor. Erkekler ayrıca ‘can kurtaran simidi’ denen karın kenarlarındaki yağları aldırıyorlar.
Göz kapağı ameliyatları sayesinde
erkeğin, 10 - 20 yaş kadar genç
görünmesi mümkün.

Erkekler de artık yüz gerdiriyor
Artık, erkekler de aynaya bakınca bedenlerinde beğenmedikleri yerlerini görüp bunun hakkında konuşuyorlar.
Erkek hastalar, özellikle benim geliştirdiğim S - Lift ve diğer benzeri mini yüz germeler gibi daha az komplikasyonu olan ameliyatları tercih ediyor. Bu yöntemin özelliği, iyileşme süresinin daha kısa olması ve yan etkilerinin çok daha az oluşu.
Mini Face Lift’in en önemli avantajı ise doğal gözükmesi, başkalarının cerrahi bir müdahale yapıldığını anlamaması, sadece gençleşme ve taze görüntüyü fark etmesi. Amerikalıların dediği gibi ‘Done Face’ yani ‘ameliyat olmuş’ (yapılmış) yüz görünümü istenmiyor. Erkeklerin estetik uygulamalardan yararlanmak istemesinin altında, kadınların gözünde ve iş hayatında daha genç görünmek istemeleri; bu sayede de daha kolay iş bulmaları ya da mevcut işlerini ve eşlerini de elde tutabilecekleri inancı yatıyor. Unutmayın! Maradona’nın karısı Rocio Oliva, ondan 30 yaş daha genç.