Özgür Kaynar

Özgür Kaynar

ozgur.kaynar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

BİR kentin yeşil alanı ne kadar çoksa o kadar yaşanılabilirdir. Yaprakların rüzgarda salındığı, kuşların ağaç dallarında ötüştüğü, çiçeklerin o narin güzellikleriyle toprağı örttüğü yerler huzur verir.
Ne zaman şehrin hengamesinden bıksak; kırlara, ormanlara, sakinliğin ömür sürdüğü alanlara gitmek istemez miyiz? Oralara kavuştuğumuzda gökyüzünün mavisiyle doğanın güzellikleri arasında mutluluğu avuçlamaz mıyız?
Biliriz ki yeşilin kucağında içimize ferahlık süzülecek, bedenimiz ve ruhumuz canlanacak.
İzmir bu açıdan şanslı. Çünkü tam göbeğinde 360 bin metrekarelik bir orman, Kültürpark var.
Havadan bakıldığında yeşil bir nazar boncuğu gibi durur bu koca park. Beton denizinde şehrin can simididir adeta. İzmir’i; tıpkı Körfez’i, Kordon’u gibi çok farklı kılan çok özel yerdir.
Unutulmaz Belediye Başkanı Behçet Uz, 1936 yılında İzmir’e bu alanı kazandırarak bizlere, yarınlara en büyük iyiliği yapmıştır.

Efsane başkanın ismi yaşatılsın


Bir düşünün burası olmasaydı acaba İzmir nasıl olurdu? Aşkların filizlendiği, pek çok bebeğin ilk kez ayağa kalktığı, insanların yaşam sevgisini yakaladığı bu şehir ormanının yeri de betonla kaplı olsaydı!..
İyi ki Behçet Uz gibi bir başkan geçmiş de ardında böyle büyük bir iz bırakmış. Bizlere beton denizinde boğulmaktan kurtaracak can simidi armağan etmiş. Oksijen deposu ağaçlarla bir nefes sıhhati hepimize sunmuş.
Aldığımız her temiz havada Uz’un izi var...
Ve şimdi İzmir’e büyük bir görev düşüyor. Büyük İzmir yangınının kararmış izlerini Kültürpark gibi bir cennetle silen Uz’un ismi tam da burada yaşatılmalı.
Bu amaçla başlatılan kampanyaya destek verilsin. Behçet Uz’un adı, eseri olan Kültürpark’ta ölümsüzleşsin.

Haberin Devamı

Müzekent Konak
MESLEK büyüğüm Hakan Tartan, turizmde adeta ders veriyor. Müzeler hamlesi alkışlanmaya fazlasıyla değer.
Medeniyetlere beşiklik eden, neredeyse her karışından tarih fışkıran Konak’ı bir turizm kenti yapmaya kararlı.
Şimdi de karşı kıyıdaki, “Bizde neden yok” dediğimiz Akropol’ün bir benzeri için kolları sıvadı.
Altınpark’taki kazı alanının üzerini tıpkı Atina’daki dev müze gibi camla kaplayacak.
Geçmiş, sanki bir tiyatro sahnesine taşınacak, heyecan verici bir görüntü ortaya çıkacak.
Eminim ki hiç müzeye gitmeyi aklına getirmeyenler bile görmek isteyecek.
Bir parlak fikir de burada oluşturulacak dinleti alanı... Dünyaca ünlü sanatçılar konser verecek.
Bir süredir kapalı olduğu için uzak kaldığımız Efes Antik Tiyatro’daki o eşsiz tarih-sanat buluşması kent merkezine taşınacak.

Haberin Devamı

Turizm Meclisi yola çıkıyor
İZMİR’DEN yayın yapan TRT Turizm ve Belgesel Kanalı, sektöre nabız tutuyor. Turizm Meclisi kuruluyor, A’dan Z’ye her şey konuşuluyor. İzmir ekibi yaz boyunca kent kent gezecek, farklı yerlerden yayın yapacak.
Turizm Meclisi, 5 Haziran’da Bodrum, 12 Haziran’da Afyon, 19 Haziran’da Urfa, 26 Haziran’da Samsun, 3 Temmuz’da Trabzon, 10 Temmuz’da Marmaris, 17 Temmuz’da Ayvalık, 24 Temmuz’da İzmir, 31 Temmuz’da Kars, 7 Ağustos’ta Hatay, 14 Ağustos’ta Kuzey Kıbrıs, 21 Ağustos’ta Nevşehir, 28 Ağustos’ta İstanbul’da olacak.
Cumartesi günleri saat 20.30’dan itibaren canlı yayınlanacak program büyük önem taşıyor.
TRT’nin tematik kanal atağında önemli adımlardan biri olan, yayın adresi olarak da en doğru adres İzmir seçilen Turizm ve Belgesel Kanalı’nın sıkı bir izleyicisiyim.
Bir eksikliği iletmeden geçemeyeceğim. Her şey iyi güzel de yabancılara yönelik tanıtıcı programlar yapılmalı. Ve tüm programlar en azından İngilizce altyazılı olmalı.