Özgür Kaynar

Özgür Kaynar

ozgur.kaynar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

MARDİN’de 13 yaşındaki N.Ç. aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 26 kişinin tecavüzüne uğrayıp erkeklere satıldı.
Mahkeme, tecavüzcü erkekler lehine takdir indirimi yaptı, tüm sanıklara alt sınırdan ceza verdi. Ayrıca suçun mahiyeti değiştirildiği için de dava 7 yıl 6 ayda zaman aşımına girdi.
Yargıtay, silah zoruyla kaçırdığı kadına, direnmesi nedeniyle tecavüz edemeyen sanığın yargılandığı davada, kadının direnişinin tecavüzü engelleyecek boyutta olmadığına hükmetti.
Sanığın eyleminden gönüllü olarak vazgeçtiği, bu nedenle cezasının daha düşük tutulması görüşü ağır bastı, 9 yıl hapis cezası bozuldu.
* * *
Bursa’da otomobiliyle durakta bekleyenlere çarpıp 5 kişinin ölümüne neden olan üniversite öğrencisi 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Sanık, cezaevinde kaldığı süre dikkate alınarak tahliye edildi. Mahkeme başkanının verilen cezayı bir başka suç işlememesi koşuluyla ertelemesi talebi, heyetin diğer üyeleri tarafından geri çevrildi.
* * *
Başbakan Erdoğan’ın, “Malzemeden çalınmış, ihale şartlarına uyulmamış” dediği Bingöl depremiyle ilgili karar 7 yıl sonra açıklandı.
84 öğrenci ve bir öğretmene mezar olan Çeltiksuyu Pansiyonlu İlköğretim Okulu’nun depremde yıkılmasında ihmali olduğu öne sürülen 8 sanık zaman aşımından serbest kaldı. Mühendis 1 yıl, müteahhitse 1.5 yıl hapis yatacak.
* * *
İzmir’de 19 yaşındaki Ayşenur Yanık’ın öldüğü trafik kazasına yol açan alkollü sürücü için 15 yıla kadar hapis isteniyordu. Sanık 45 gün tutuklu kaldıktan sonra ilk duruşmada serbest kaldı.
Bornova’da evlilik hazırlığı yapan 18 yaşındaki Hülya Biltekin’i ezen ağır taşıt ehliyeti olmayan kamyon şoförünün özgürlüğüne kavuşması 3 ay sürdü.
Mahkeme son sözü söyledi: 20 ay hapsine, cezanın ertelenmesine, sanığın tahliyesine...
* * *
Karşıyaka’da kadın doğum doktoru Atilla Orhan’ı kalbinden bıçaklayarak öldüren katil, tutukluluktaki süresi 5 yılı aştığı için salıverildi.
Sanık, 6 ayı hücrede olmak üzere ömür boyu hapse çarptırılmıştı. Ancak bu cezası cinayetin üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen kesinleşmemişti.
* * *
Veee...
Bu da oldu!
Urla’da aldattığından şüphelendiği 16 yaşındaki lise öğrencisi Funda İşsiz’i, izlediği Testere gilmindeki gibi 37 yerinden bıçaklayarak öldürüp parçalara ayıran sanık, ömür boyu hapis cezası 5 yıldır kesinleşmediği için salıverildi.
Cezası, tahliye edildikten iki gün sonra kesinleşti, tekrar tutuklandı.
YORUMSUZ!..
* * *
Testere kazasından sonra Cumhurbaşkanı Abdullüh Gül, yüksek yargıdaki düzenlemeleri içeren yasayı bir günde imzaladı.
Gül, “İzmir’deki bir kızcağızın başını testereyle kesen de tahliye edildi. 200 bin dosyanın zaman aşımına girme riski de var. Böyle dehşet bilgileri önüme konuldu” dedi. NOKTA!..