Reha Arar

Reha Arar

reha.arar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

İstanbul yiyecek-içecek sektöründe herkesin bahsettiği, misafir sayısı ne kadar fazla olursa olsun yemeklerin çok hızlı bir şekilde masaya gelmesiyle ün yapan Hazine’ye sonunda ben de gittim. Zeynep Alphan yönetimindeki orkestra, hiç çatlak sese mahal vermeden çalıyor. Baş kemancı, gece 12’ye kadar restoran sorumlusu Mustafa Coşkun. Daha sonra ise görevin ağırlığı kulüp müdürü Hakan Aytan’a geçiyor. Restorandan kulüp haline geçişi gidip seyretmeniz lazım. Toplamda dört dakika sürüyor ve özellikle de müdavimler bu duruma çok alışmış. Hemen yeni yerlerini buluyorlar.

Haberin Devamı

Gelelim yemek öncesindeki ikramlara; buzda taze Beykoz cevizi, badem, krudite ve

HAZİNE’DEN NOTLARIM
Şam fıstıklı çikolata glase. Başlangıçlardaysa ekşi mayalı köy ekmeği ve pesto soslu bahçe domatesiyle gelen burrata, Antakya zeytin salatası ve buffalo mozzarellayya pestolu bruschetta özel tabaklarda sunuluyor.

Arkasından avokado, enginar ve taze fesleğenle gelen ızgara kalamar salatası çok başarılı. Sıcak başlangıçlardaysa kendimi bir an için Sen Nehri kenarındaki dünyanın sayılı restoranlarından Tour d’Argent’da hissettim.

Hazine için size tavsiyem; Çin yufkası, incecik doğranmış Çengelköy salatalığı, kereviz filizi ve taze soğanla servis edilen hoisin soslu Pekin ördeğini dürüm yapıp yemeniz.Swissotel’in ilk sahibi Bay Kihara’nın emek verdiği Miyako restoranın kapanmasından sonra, Tayfun Topal’ın akıllıca hareket ederek transfer ettiği şef Mustafa Keleş ve ekibi, Miyako’nun suşi ve tempura kültürünü Hazine’ye taşımış.

Makarnalar günlük yapılıyor

HAZİNE’DEN NOTLARIM

Bu arada bir başka enteresan nokta da makarnaların günlük hazırlanması ve milföyün de isteğe göre anında yapılması. Paris’teki Plaza Athenee Hotel’in pastanesinde bu uygulamayı yıllar önce görmüş ve hayranlıkla izlemiştim. Makarnalardaki tavsiyelerimse; kuşkonmaz ve trüflü linguini ile kuzu incikli pappardelle.

Ayrıca ana yemeklerde masaya özel tenceresi içinde gelen kereviz ve midyeyle (moules marinieres) de adeta Brüksel’e gittim. Yan tarafımızdaki grubun yediği mantarlı taze enginar ve karidesli risottolar da gözümden kaçmadı.

Haberin Devamı

Tatlılardan kestaneli sufleyle yemeğin sonlandırılmasının çok doğru bir karar olacağını düşünüyorum. Şef Özer Efe, gayet tanıdık ve başarılı bir isim. Sonuç olarak bu mekanın yöneticisi olan yıllarca Bodrum Mimoza’da görev yapmış Zeynep Hanım’ın eli ve bakışları her yerde hissediliyor. Müessesenin sahibi Tayfun Topal, gece gündüz yiyecek-içecek sektöründeki bilgi ve becerisini ekibine aktarıyor.

Şu sıralar Jüpiter Grubu’nun yeni projeleri de yoğun şekilde devam ediyor. Bir yazımda da onları paylaşacağım. Bu yükselişin aynı kalitede artarak devam etmesi en büyük arzum…