Süreyya Üzmez

Süreyya Üzmez

s_uzmez@yahoo.com twitter.com/sureyyauzmez

Tüm Yazıları

Zamanı durdurmak olanaksız. İlerlemenin çok yavaş bazen de çok hızlı olduğunu, değişik yaş dönemlerinde kolayca hissediyorsunuz.

DEVELİ’NİN DÜĞÜNÜNDEN İZLENİMLER

25 yıl önce Samatya’da Arif Develi’nin elleriyle ikram ettiği fıstıklı kebabın tadını dün gibi hissediyorum damağımda. Bu özel mekandan başka şubeler açıp pek çok kişinin bu lezzetlere kolayca erişmesini istedi. Develi sonraları dev bir zincir oldu.

Mutlu bir yolculuk

Türkiye’de un sanayinde ilklere imza atan Erhan Özmen, gastronomiyle yakından ilgileniyor. Tabii ki dizinin dibindeki kızı İpek’in etkilenmemesi de mümkün değil. Anne Mine Özmen de ince zevkleri olan zarif bir hanımefendi.

Haberin Devamı

İstanbul’a her geldiğimde mola yerim, Yeniköy’de bulunan ve İpek Özmen’in işlettiği Sırçacı 14. Özmen’in yolu Ali Develi ile kesişince, Çırağan’da mutlu bir yolculuğa çıktılar. Düğünün yapıldığı yer neresi olursa olsun Develi’nin imza atacağı belliydi. Lokum dağıtılmadı, onun yerine sokak hayvanlarına yardım yapıldı. Yaban mantarlı baklava; pırasa-havuç kıtırları ve adaçayı sosuyla sıcak başlangıç olarak sunuldu. Tam karşımda oturan, baklavanın duayeni Nadir Güllü’yü izliyordum yorum almak için.
Yanı başımda Şölen Çikolata’nın yaratıcısı Ali Çoban da iyi bir gurme. Ana yemekte kırmızı biber kıtırlı dana bonfile, tatlıdaysa ödüllü Siam tatlısı, tutku meyvesi ve mango mousse, muz ve vanilya kreması, Hindistan cevizli dacquoise keki, damla sakızlı dondurmayla sunuldu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş nikahı kıydı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve pek çok ünlü davetli, bu mutluluğa şahitlik yaptı.

Düğün pastasından sonra Develi’nin ünlü çiğ köftesi gecenin son noktasıydı. Develi ve Özmen ailelerinin bu düğünü ve güzel anıları çok konuşulacak.

Pazı yaprağında mezgit

Malzemeler:

Yarım kilo mezgit balığı

Yarım kilo iri pazı yaprağı n Yarım çay bardağı elma suyu n 2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı nane

Karabiber ve tuz

Haberin Devamı

Yapılışı: Balıkları temizledikten sonra tuz ve karabiberle lezzetlendirin. Pazı yapraklarının kalın kök kısımlarını ayıklayıp fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine balıkları dizip, üst kısımlarını açık bırakın ve nane serpiştirin. Elma suyu ve zeytinyağını balıkların üzerinde gezdirip daha önceden 200 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika pişirin. Afiyet olsun.