Merkez Amasya Valiliği bağımlılıkla mücadele için işbirliği protokolü imzalandı

Amasya Valiliği bağımlılıkla mücadele için işbirliği protokolü imzalandı

01.03.2024 - 17:24 | Son Güncellenme:

Amasya Valiliği bağımlılıkla mücadele için işbirliği protokolü imzalandı

Amasya Valiliği bağımlılıkla mücadele için işbirliği protokolü imzalandı

Şerife Serap KARA/AMASYA, (DHA) -AMASYA Valiliği öncülüğünde, hükümlülerin bağımlılıktan kurtulmalarına katkı sağlaması için hazırlanan ‘Bağımsızlık Türkünü Söyle Projesi’ kapsamında Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Amasya Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzaladı.

Valilik binasında gerçekleştirilen protokol törenine Amasya Valisi Yılmaz Doruk, Amasya Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Kocaman, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, Amasya Denetimli Serbestlik Müdürü Bekir Türkmen ve Yeşilay Amasya Şube Başkanı Selim Türkmen katıldı.

İşbirliği protokolünün imzalanması öncesinde konuşan Vali Doruk, “Bağımlılık, türü ne olursa olsun, çağımız insanının aklını ve ruhunu felce uğratan salgın bir hastalıktır" dedi.

BAĞIMLILAR SU SESİ VE MÜZİKLE TERAPİ GÖRECEK

Proje amacının uyuşturucu madde kullanan hükümlülerin, su sesi ve müzikle terapi yöntemiyle buluşmaları sağlanarak, "bedensel, ruhsal ve zihinsel" olarak yenilenmeleri ve bağımlılıktan kurtulmalarına katkı sağlanması olduğunu ifade eden Vali Doruk; “Bağımlılık insanı ihtiyaçlarının kölesi haline getirir. Hiçbir bağımlılığı bir diğerine tercih edemeyiz. Zira insanın iradesini elinden alan bu davranışların daha az tehlikelisi yoktur. Fakat madde bağımlılığı, elbette hayatın ışığını söndüren en trajik bağımlılıkların başında gelmektedir. Ne yazık ki günlük yaşantımızda zaman zaman, uyuşturucu kullanımından ötürü mahvolan yaşamları, dağılan aileleri, çevremizde görmekte; televizyonlarda ve sosyal medyada üzülerek izlemekteyiz. Biz de bugüne kadar yapılan rehabilitasyon çalışmalarına ilaveten, bu toplumsal sorunun çözümüne katkı sunmak amacıyla, Cumhuriyet Başsavcılığımız ve Amasya Üniversitesi Rektörlüğümüzle işbirliği yaparak, uyuşturucu suçlarına karışarak, cezalarını tamamlayan ve denetimli serbestliğe tabi olan hükümlülerimize yönelik ‘Bağımsızlık Türkünü Söyle Projesini’ başlatıyoruz. Su sesi ve müzikle terapi yöntemiyle, bağımlı hükümlülerin, müzik dinleme, ritim tutma, şarkı söyleme veya müzik yapma yoluyla duygusal durumlarını ifade etmelerine yardımcı olmak, duygusal durumlarıyla başa çıkma becerilerini geliştirmek, dikkat dağınıklığı, stres veya kaygı ile başa çıkma konusunda onları ruhsal olarak güçlendirmek öncelikli hedeflerimizdir. Proje ayrıca yükümlülerin suçtan uzak durmalarını, madde kullanma isteği ile başa çıkmalarını, iradelerine hakim olma sürecini, boş zamanlarını daha verimli şekilde değerlendirmelerini ve sosyalleşmelerini de sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.(DHA)

FOTOĞRAFLI