Antalya ATSO Başkanı Bahar'dan 23 Nisan mesajı

ATSO Başkanı Bahar'dan 23 Nisan mesajı

22.04.2024 - 11:46 | Son Güncellenme:

ATSO Başkanı Bahar'dan 23 Nisan mesajı

ATSO Başkanı Bahardan 23 Nisan mesajı

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 104'üncü kuruluş yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

23 Nisan tarihinin Cumhuriyete giden yolu açan önemli bir dönüm noktası olduğunu belirten Başkan Bahar, mesajında şunları kaydetti;

“Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı ve TBMM'nin kuruluşunun 104'üncü kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz.

Büyük fedakârlıklarla kurulan, eşi benzeri görülmemiş bir mücadelenin eseri Cumhuriyetimize giden yolu açan, egemenliğin kayıtsız şartsız halka verildiği 23 Nisan 1920 tarihi, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vizyonuyla bugünümüzü inşa eden dönüm noktalarımızdan biri.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının ve milletimizin egemenliğini ilan ettiği tarihin anısını yaşattığımız bu özel gün, aynı zamanda çağdaş Türkiye'nin önemli bir kilometre taşı. Tarihimizdeki bu güzel ve anlamlı günün yıl dönümünü kutlarken, bizlere kazandırdıklarını daha da derinlemesine anlıyor ve değerini her geçen gün daha iyi kavrıyoruz. Ülkemizin önemli kentlerinden Antalya'mızın bu anlamda üstlendiği misyonun da farkındayız. Çok kıymetli bir kentte yaşıyor, çok çalışıyor ve üretiyoruz, güçlü bir ekonomi için her zaman çalışmaya devam edeceğiz.

Sorumluluğumuz da çok büyük. Atatürk'ün fikirlerini, ideallerini, kurduğu Cumhuriyet'i yaşatmak, geliştirmek ve yeni kuşaklara aktarmak asli görevimiz. Milli mücadele kahramanlarımızı minnetle anarken, bizler için verdikleri kurtuluş mücadelesine şükran duyuyor, genç kuşaklarımız için çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni kuran, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını şükranla anıyorum. Dünyada çocuklara armağan edilen ilk ulusal bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, geleceğimizi aydınlatacak tüm çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyorum."

FOTOĞRAFLI

Yazarlar