Merkez Vali Canalp: Türkiye'nin üçüncü büyük hayvan merkezini kurduk

Vali Canalp: Türkiye'nin üçüncü büyük hayvan merkezini kurduk

15.03.2024 - 17:55 | Son Güncellenme:

Vali Canalp: Türkiye'nin üçüncü büyük hayvan merkezini kurduk

Vali Canalp: Türkiyenin üçüncü büyük hayvan merkezini kurduk

Bayram AYHAN/BATMAN, (DHA)- BATMAN’da yapımı tamamlanan Hayvan Tedavi, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinin açılışında konuşan Vali Ekrem Canalp, “Türkiye'ye model olacak olan bu merkezimizde toplam 80 dönüm arazi üzerine kuruludur. Türkiye'de şuanda üçüncü büyük hayvan merkezini biz burada kurmuş olduk” dedi.

Raman Dağı’nda yapımı tamamlanan Hayvan Tedavi, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi için açılış töreni düzenlendi. Törene Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, başkan yardımcıları Muzaffer Özkan ve Metin Gürbüz, AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, kurum müdürleri ve teknik personelleri eşlik etti. Merkezin 80 dönüm arazi üzerine yapıldığını belirten Vali Canalp, “Bu merkez Türkiye'de sokak hayvanları ile ilgili son yıllarda gittikçe artan bir soruna çözüm önerisi olarak, bir model olarak, Batman modeli olarak sunmuş olduğumuz bir modeldir. Bu Batman modelinde hayvanlarımızın hem steril ve en uygun koşullarda, beş yıldızlı otel standartlarında, hem otelcilik hizmetinin ama aynı zamanda da sağlık hizmetinin verildiği bir tesis olması ama burayı çok daha özellikli kılan bir başka özelliği de burada hayvanlarımızın da serbest dolaşım alanı içerisinde hem beslenmelerinin hem de yaşamsal ihtiyaçlarının karşılanması suretiyle buradaki hayvanlarımıza da yaşam koşullarının sağlanması ve kentin içerisindeki, kent üzerindeki sokak hayvanları baskısının bu şekilde azaltılarak sürecin makul ve yönetilebilir bir hale getirilmesini amaçlıyor. Şuanda Türkiye'nin her şehrinde sokak hayvanlarından kaynaklanan bir sıkıntı yaşanıyor. Sayı arttıkça sorunda katlanarak artıyor. Özellikle kadınlar ve çocuklar, özellikle de geç saatlerde, akşam saatlerinde, karanlığın olduğu saatlerde sokaklara çıkamamaktan mustarip olabiliyorlar” dedi.

‘5 YILDIZLI OTEL KONFORUNDA HASTANE DE OLACAK’

Merkezde 2 ameliyathane ve muayenehanenin de olduğunu belirten Vali Canalp, “Bu alanın içerisinde her bir hayvanın kendisine ait olan bir yeri olacak. Hayvanların yeme ihtiyacını, tedavi ihtiyaçlarını, bakım ihtiyaçlarını soğukta, yağmurda, bu şekildeki uygunsuz koşullardaki yaşamsal ihtiyaçların hepsini de burada karşılamış olacağız. Hayvanlar burayı benimsediği zaman, burada kendi özgür iradeleri ile kalmayı seçtikleri zaman bizim Batman'ın sokakları üzerindeki sokak hayvanları baskısı da azalmış olacaktır. Türkiye'ye model olacak olan bu merkezimizde toplam 80 dönüm arazi üzerine kuruludur. Türkiye'deki en büyük, İstanbul'da en büyüğü var Türkiye'de çok büyük, kapsamlı. Sonra bir başkası var Konya da. Buradan birazcık daha büyük, 100 dönüm üzerinde ve burası üçüncü büyük merkezdir. Yani 80 dönüm ile Türkiye'de şuanda üçüncü büyük hayvan merkezini biz burada kurmuş olduk. Bu merkezimizin içerisinde beş yıldızlı otel konforunda yapılan bir hayvan hastanemiz olacak. 2 adet ameliyathanemiz var. 2 adet muayenehanemiz var. Tam donanımlı laboratuvarımız var. Röntgen cihazlarımız var. Yoğun bakım ünitemiz de gene bu hastanenin içerisinde bulunuyor. Burada da 200 köpek ve 150 kedi kapasiteli hayvanlarında sürekli kendi evlerinin olduğu, yani köpek evlerinin olduğu, kedi evlerinin olduğu bir alan var. Toplam projemizin maliyeti 18 milyon 500 bin liraya bize mal olmuş durumdadır. Bu merkezimizde 20 personelimiz görev yapacaktır. İhbar aracı ve ambulans ile adreslere yönelik de herhangi bir ihbar geldiği zaman ambulansımız ve ihbar aracımızla beraber adrese yönelik hizmette bu merkez vasıtasıyla vereceğiz. Bu merkez aynı zamanda bizim Batman’daki sokak hayvanlarının da etkin bir şekilde, yeterli sayıda kısırlaştırmanın da yapılacağı bir merkez olacak” diye konuştu.(DHA)

FOTOĞRAFLI