İskenderun Viyana ve Prag'da sos yarışmasında Türkiye’yi temsil ettiler

Viyana ve Prag'da sos yarışmasında Türkiye’yi temsil ettiler

22.04.2024 - 11:11 | Son Güncellenme:

Viyana ve Prag'da sos yarışmasında Türkiye’yi temsil ettiler

Viyana ve Pragda sos yarışmasında Türkiye’yi temsil ettiler

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)- İSKENDERUN Sahil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Türkiye Ulusal Ajansı’nın desteğiyle 'Güçlü İstihdama Büyük Bir Adım, Ben Avrupa'dayım' adlı projeleriyle Avusturya'nın başkenti Viyana ve Çekya'nın başkenti Prag'daki restoranlarda Türk kültürüne ait damak tadını tanıttı. Türkiye'den götürdükleri baharatlarla soslarını yapan 15 öğrenci, yurt içinden ve yurt dışından iş teklifleri aldı.

İskenderun Sahil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Türkiye Ulusal Ajansı’nın desteğiyle 'Güçlü İstihdama Büyük Bir Adım, Ben Avrupa'dayım' adlı proje geçekleştirdi. 15 öğrenci, 4 haftalık sos yapımı eğitimini staj dönemlerinde aldı. Yiyecek İçecek Bölüm Şefi Neslihan Tuncer, çok çeşitli sos türlerinin olduğunu, öğrencilerin kendilerine özgü katkılarıyla da renklendirdiği ve tatlandırdığını belirterek, "Projemiz Viyana ve Prag'da bulunan restoranlarda düzenlendi. Uluslararası sos çeşitlerini öğrenmelerine yönelik öğrencilerimiz yurt dışında özellikle Türk kültürüne ait damak tadımızın soslarından kendi becerilerini katarak ürünler sundular. Ekmeğin sosu Chimichurri, makarnanın sosu Arabiata, Tavuğun sosu ıspanak, gibi birçok sos çeşidi büyük ilgi gördü" dedi.

'ÇOCUKLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ'

Okul Müdürü Naciye Güneş, Viyana ve Prag’da düzenlenen etkinlikte öğrencilerin Türkiye'den götürdükleri baharatlarla kendi becerilerini ve sevgilerini de katarak soslar yaptıklarını anlatırken, "Özbeklerin en iyi şeflerinin, yamaklarının çalıştığı restoranda kızlarımız ayakta alkışlandı. Biz onlarla gurur duyuyoruz. Öğretmenleri olarak Türk mutfağının yetkinliğini, becerisini, aromasını, lezzetini Türkiye Cumhuriyeti'nin dışına taşımakla mükellefiz. Kızlarımıza yurt içi hem de yurt dışından teklifler geldi. Antalya ve özellikle turistlik bölgelerden, bu teklifleri gelecek yıl sürecin de değerlendireceğiz" diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI