Karaburun Karaburun'da 23 Nisan coşkusu

Karaburun'da 23 Nisan coşkusu

24.04.2024 - 10:34 | Son Güncellenme:

Karaburun'da 23 Nisan coşkusu

Karaburunda 23 Nisan coşkusu

KARABURUN (İzmir), (DHA)-İZMİR'in Karaburun ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çeşitli etkinliklerle, coşkuyla kutlandı.

Karaburun'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen etkinliklerle kutlandı.Mordoğan Atatürk İlkokulu'nda öğrenciler Türk Bayrağı'nın altında tören alanında yürüdü, 23 Nisan şiirleri okuyup gösterilerini sundu. Yarışmalar yapıldı. Etkinlik sonunda pamuk şeker ikram edildi, öğrenciler arasında yüz boyama etkinliğine katılanlar da oldu. Karaburun Cumhuriyet Meydanı'ndaki resmi çelenk sunma ve kutlama programlarında ise, Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, Garnizon Komutanı Vekili Üsteğmen Cenk Bozlar, Karaburun Kaymakamı Mustafa Özbay öğrencilerin bayramlarını kutladı. Bayrama özel şiirler okunurken, meydanda öğrenciler ront gösterileri, dans ve halk oyunları sunumuyla izleyenleri mest ettiler.

'BAYRAM COŞKUSU YARIMADANIN HER BİR NOKTASINI SARDI'

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, bayram coşkusunun Yarımada'nın her bir noktasını sardığını belirtip, "Kürsünün, sahnenin, makamların sahipleri, yarının büyükleri, Mordoğan Atatürk İlkokulu'ndan Karaburun Meydan'a her yer rengarenk umut oldular. O minik yüreklerdeki yurt ve Ata sevgisi, egemenliğini yedi düvele karşı savaşarak kazanan, bir ulusun geleceğine güvenin sigortası. Dünya çocuklarının, tüm ulusumuzun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlarım. Gazi Türkiye Büyük Millet Meclisimizin 104. kuruluş yıl dönümü kutlu olsun" dedi.

TEMSİLİ OLARAK KOLTUĞUNU DEVRETTİ

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, daha sonra makam koltuğunu, temsili olarak Karaburun İlkokulu 4/B Sınıfı Öğrencisi Erdem Güneş'e devretti. 10 yaşındaki Güneş, koltuğa oturmasının ardından Başkan Erdoğan ve velilerle Karaburun'la ilgili sohbet etti. Güneş, törenlere katılan öğrencilere özellikle su ve kek-meyve suyu gibi ikramların gönderilmesini isteyip, denizlerin ve çevrenin temizliğinde halkın farkındalığını sağlayacak faaliyetlerin artırılması talimatı verdi. Güneş, özellikle geri dönüşüm bilincinin yaygınlaştırılması konularında ilgili birimlerin tanıtım yapmasını istedi.Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, talimatları nedeniyle Güneş'e teşekkür edip, "Çocuk gözüyle Karaburun vizyonu, Yarımadamızı temiz ve sağlıklı bir geleceğe taşıyacak" dedi.

KUTLAMALARA ŞELİKLİ FİNAL

Karaburun'daki şenlikler, Karaburun Gençlik Merkezi ve Karaburun Belediyesi İpar Buğra Parkı'ndaki müzikli oyunlar, yarışmalar, gösterilerle final yaptı. Etkinlik sonunda pamuk şeker, patlamış mısır ikram edildi; palyaço-animasyon gösterileriyle yüz boyamaya da ilgi büyük oldu.(DHA)

FOTOĞRAFLI