Merkez Engelli ve yatağa bağımlılar oy kullanmaya ambulanslarla götürüldü

Engelli ve yatağa bağımlılar oy kullanmaya ambulanslarla götürüldü

31.03.2024 - 14:42 | Son Güncellenme:

Engelli ve yatağa bağımlılar oy kullanmaya ambulanslarla götürüldü

Engelli ve yatağa bağımlılar oy kullanmaya ambulanslarla götürüldü

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)- OSMANİYE’de seçimde oy kullanmak isteyen engelli, yatağa bağımlı ve hastanede yatarak tedavi gören hastalar, sandığa ambulanslarla götürüldü.

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde, yatağa bağımlı olup sandığa gidemeyecek durumda olanların seyyar sandıkta oy kullanabilmeleri için 17 Ocak'a kadar muhtarlık tarafından başvuruları alındı. İl Sağlık Müdürlüğünce, seyyar sandık başvurusu yapamamış yatağa bağımlı olan veya başvuru tarihinden sonra yatağa bağımlı hale gelen vatandaşlar, ayrıca hastanede yatmakta olan hastalar talepte bulunarak hekim onayı alındıktan sonra hasta nakil araçları ve ambulanslarla oy verecekleri merkeze götürülerek oy kullanmaları sağlandı.

Osmaniye İl Sağlık Müdürlüğü Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi, oy kullanma saatleri süresince açık bulunacak. Seçimlerde oy kullanacak yatağa bağımlı hastalar oy kullanacağı yere ulaşım için destek talep ederlerse, Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezini ve ilgili hastanelerin Evde Sağlık Hizmetleri Birimlerini arayarak destek alabilecek. (DHA)

FOTOĞRAFLI