Dünya Güvenlik güçleri taciz ettikten sonra öldürmüş!

Güvenlik güçleri taciz ettikten sonra öldürmüş!

01.05.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

İran’da 2022’de rejim karşıtı bir protestoya katıldıktan sonra kendisinden haber alınamayan 16 yaşındaki Nika Şakarami’nin, 3 güvenlik görevlisi tarafından cinsel saldırıya uğradıktan sonra öldürüldüğünü ortaya koyan belgeler sızdırıldı.

Güvenlik güçleri taciz ettikten sonra öldürmüş

“BBC”nin haberine göre, güvenlik güçlerince yazıldığı anlaşılan “çok gizli” ibareli belgede, ülkenin İslami kurumlarını savunan güvenlik gücü Devrim Muhafızları Ordusu tarafından yapılan bir duruşmanın özeti yer aldı. Şakarami’nin katillerinin ve olayı gizlemeye çalışan üst düzey komutanların isimlerinin de yer aldığı belge, güvenlik güçlerinin genç kızı alıkoyduğu plakasız bir minibüsün arkasında yaşananlara ilişkin rahatsız edici ayrıntılar içeriyor. 

Haberin Devamı

Şakarami, Mahsa Amini adlı kadının başörtüsünü takmadığı gerekçesiyle Eylül 2022’de gözaltındayken ölmesinin ardından ülkede başlayan protesto gösterilerinden birinde kaybolmuştu. Ailesi, Şakarami’nin cesedini 9 gün sonra bir morgda bulmuş, İranlı yetkililerse genç kızın intihar ederek öldüğünü öne sürmüştü.