Dünya Gazze'deki savaşta son dakika... Hamas'ın 'ateşkes' kararına İsrail'den 'savaş' cevabı! Açıklamalar peş peşe

Gazze'deki savaşta son dakika... Hamas'ın 'ateşkes' kararına İsrail'den 'savaş' cevabı! Açıklamalar peş peşe

06.05.2024 - 11:16 | Son Güncellenme:

Dünyanın gözünün çevrildiği Gazze ile ilgili devam eden ateşkes görüşmeleri sonrası Hamas kararını açıkladı. Hamas'ın ateşkes kararından sonra İsrail, Refah'a saldırıya geçti.

Gazze'deki savaşın 213'üncü gününde uluslararası ajanslar son dakika koduyla ateşkes kararını duyurdu. Hamas'ın 'ateşkes' açıklamasına İsrail 'savaş' diyerek yanıt verdi.

"REFAH'A KARA SALDIRISI KABUL EDİLEMEZ"

BM Genel Sekreteri Guterres, İsrail ve Hamas'a anlaşma çağrısı yaptığını anımsatarak, "Bu kaçırılmaması gereken bir fırsat ve Refah'a kara saldırısı kabul edilemez." dedi.

İSRAİL POLİSİNDEN PROTESTOCULARA SERT MÜDAHALE

CNN TÜRK muhabiri Serdar Er, Tel Aviv'de düzenlenen protestoları canlı yayında aktardı. İsrailli polislerin protestoculara sert müdahalesi canlı yayında görüldü. Öte yandan İsrail polisi Serdar Er'den kameranın ışığını kapatmasını istedi.

REFAH'A SALDIRI

Hamas’ın Katar ve Mısır tarafından iletilen "ateşkes önerilerine" onay verdiğini duyurmasının ardından İsrail Savaş Kabinesi, Refah’ta saldırılara devam kararı aldı. İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ndeki Refah kentinin doğusuna hava saldırısı başlattığını duyurdu. Netanyahu yaptığı açıklamada, "Refah operasyonuna oy birliğiyle karar verdik" dedi.

Haberin Devamı
BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

CNN TÜRK Washington temsilcisi Yunus Paksoy, Beyaz Saray'ın açıklamalarını aktardı. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: Rehineleri dışarı çıkarmak, altı hafta süreyle ateşkes sağlamak istiyoruz. İnsani yardımların artırılmasını istiyoruz. Ve bu noktada yapmak istediğim son şey, süreci riske atacak bir şey söylemek. Ne olursa olsun, daha önce de söylediğimiz gibi, hala bir anlaşmaya varmanın mutlak en iyi sonuç olduğuna inanıyoruz. Cevabın İçinde ne olduğunu görmek için değerlendirme yapmamız gerekecek. Elbette İsraillilerin buna bakma ve değerlendirme şansı da olmak zorunda. CIA Direktörü Burns, şu an ortaklarımızla görüşüyor.

ERDOĞAN HENİYYE İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kabine toplantımız öncesi Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdik. Sayın Heniyye ile görüşmemizde Gazze’deki çatışmaların ve şiddetin sona erdirilmesi için ortaya konan çabaları ele aldık. Hamas’ın ara buluculardan aldığı ateşkes önerisini onaylamasını değerlendirdik. Hamas’ın Türkiye’nin telkinleri ile verdiği kararı olumlu bulduğumuzu ifade ettiğim görüşmede, İsrail’in de kalıcı ateşkes için adım atması gerektiğini vurguladık.

ERDOĞAN'DAN İLK AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bizim telkinlerimizle Hamas'ın ateşkesi kabul ettiğini açıklamasından memnuniyet duyduk. Şimdi aynı adım İsrail tarafından da atılmalıdır.

Haberin Devamı
HAMAS ATEŞKESİ KABUL ETTİ

Hamas tarafından yapılan açıklamada, Mısır ve Katar tarafından sunulan Gazze Şeridi’ndeki ateşkes teklifinin kabul edildiği duyuruldu. Öte yandan İsrail, Hamas'ın kabul ettiği ateşkes önerisinin, İsrail'in kabul etmediği ve Mısır tarafından "yumuşatılmış" bir taslak olduğunu duyurdu.

REFAH KARARI SONRASI BIDEN VE NETANYAHU GÖRÜŞTÜ

İsrail'in 1.5 milyon Filistinlinin sığındığı Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentinin doğusundaki 100 bin kişiye tahliye emri vermesinin ardından ABD Başkanı Joe Biden ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, Biden’ın Netanyahu’yu Katar’ın başkenti Doha’da devam eden görüşmeler de dahil olmak üzere esir anlaşmasının sağlanmasına yönelik çabalar konusunda bilgilendirdiği ifade edildi.

Netanyahu’nun Gazze Şeridi’ne yönelik insani yardımların geçişi için Kerem Şalom Sınır Kapısı'nı açık tutmayı sağlamayı kabul ettiği belirtilen açıklamada, Biden’ın İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki Refah kentine yönelik muhtemel askeri harekatına ilişkin net tutumunu yinelediği vurgulandı.

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü ise yaptığı açıklamada, Biden'ın Netanyahu ile yaptığı görüşmede Refah'ın işgaline ilişkin endişelerini yinelediği ve Gazze'de tutulan İsrailli rehinelerin hayatlarını korumanın en iyi yolunun Hamas ile ateşkese varmak olduğuna inandığını söylediğini belirtti.

İSRAİL HÜKÜMETİ ESİRLERİ TERK ETTİ

İsrail muhalefet lideri Yair Lapid, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hükümetinin Gazze Şeridi’ndeki esirlere ilişkin tutumunu eleştirerek, “İsrail hükümeti esirleri terk etti” dedi.

İsrail muhalefet lideri Yair Lapid, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hükümetine yönelik eleştirilerine devam ediyor. Netanyahu hükümetinin Gazze Şeridi’ndeki esirlere ilişkin tutumunu hedef alan Lapid, Netanyahu ve bakanlara esirler hakkında duyurularına, tehditlerine, sorumsuz açıklamalarına ve siyasi hesaplarına son vermeleri çağrısında bulunarak, “Siz tamamen çıldırdınız mı? İsrail devletinde bu çılgınlığı durduracak sorumlu bir yetişkin yok” dedi.

Yetkililerin esir takası anlaşması hakkında yaptığı açıklamaları utanç verici bir küçümseme ve müzakerelerin kötü yönetilmesi olarak nitelendiren Lapid, “İsrail hükümeti esirleri terk etti. İsrail hükümeti onları eve geri getirmek için her şeyi ama her şeyi yapmalı” dedi.

Haberin Devamı
GAZZE'YE DESTEK PROTESTOLARI BÜYÜYOR

ABD’deki üniversitelerde başlayan Gazze’ye destek protestoları, Belçika ve Hollanda’daki üniversitelere de yayıldı. Belçika’daki Ghent Üniversitesi ile Hollanda’daki Amsterdam Üniversitesi ve Amsterdam Vrije Üniversitesi’ndeki öğrenciler, kampüslerde bazı bölgeleri işgal ederek, okul yönetimlerine İsrail ile olan ekonomik ve akademik ortaklıkları askıya almaları çağrısında bulundular.

Gent Üniversitesi Sözcüsü, 100 kadar öğrencinin kampüste bazı bölümleri işgal ettiğini belirterek, öğrencilerin protestolarının 8 Mayıs’a kadar süreceğini aktardı. Üniversite yönetimi öğrencilerin protestosuna onay vermezken, üniversite çalışanları ile bazı profesörler, üniversitenin İsrail ile ilişkilerini sürdürme kararını kınayan bir açık mektuba imza attı.

Amsterdam Üniversitesi Sözcüsü de, öğrencilerin gece boyunca protestolarına devam etmeleri halinde polisle temasa geçeceklerini açıkladı.

"FİLİSTİNLİLERE YÖNELİK YENİ BİR KATLİAM HAZIRLANIYOR"

İsrail ordusunun sabah saatlerinde Gazze Şeridi’ndeki Refah kentinin doğusundaki 100 bin kişiye tahliye emri vermesine Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi tepki göstererek, uluslararası topluma çağrıda bulundu. Safadi, “Filistinlilere yönelik yeni bir katliam hazırlanıyor. İsrail saldırı tehdidinde bulunurken, Filistinlileri Refah'ı terk etmeleri konusunda uyarıyor. Bunu önlemek için herkes şimdi harekete geçmelidir. Katliamın önlenememesi halinde uluslararası toplum için kara bir leke olarak kalacaktır. Çok fazla katliama izin verildi. Yeter artık” dedi.

26 AB ÜLKESİNDEN ORTAK BİLDİRİ

İsrail bugün erken saatlerde Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentinin doğusuna tahliye emri verdi. İsrail bombardımanından kaçarak bölgeye sığınan sivillerden güneydeki Han Yunus kenti ve el-Mevasi bölgesindeki kamplara gitmesini isteyen İsrail’e tepkiler gecikmedi. Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell yaptığı açıklamada, “Esirlerin kurtarılması ve açlıktan ölmek üzere olan sivillere yardım sağlanması için ateşkes acildir” dedi. BMGK’da alınan ve bölgede derhal kalıcı, sürdürülebilir bir ateşkes sağlanmasını talep eden 2728 no’lu kararın tam olarak ve derhal uygulanması gerektiği çağrısında bulunan Borrell, İsrail’in ihtiyaç sahiplerinin insani yardıma tam, güvenli, hızlı ve engelsiz erişimini sağlama yükümlülüğü devam etmektedir” ifadelerini kullandı.
Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen yaptığı açıklamada, İsrail'in Refah'a saldırmasının “tamamıyla kabul edilemez” olacağını söyledi. AB'ye üye 26 ülkenin dışişleri bakanları tarafından yayımlanan ortak bildiride, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya saldırıya devam etmemesi çağrısı yapılırken, bunun “zaten felaket olan insani durumu daha da kötüleştireceği” ifade edildi.

Haberin Devamı
GAZZE'DE BİLANÇO AĞIRLAŞIYOR

Filistinli yetkililer 7 Ekim'den beri devam eden İsrail saldırılarında ölü sayısının 34 bin 735'e yükseldiğini duyurdu. Bölgede şimdiye kadar yaklaşık 80 bin kişi ise yaralandı.

FRANSA'DAN ATEŞKES BASKISI

Fransa'nın İsrail büyükelçiliği, Emmanuel Macron'un pazar günü Netanyahu ile telefonda görüştüğünü belirten bir bildiri yayınladı. Bildiride, Macron'un Netanyahu'ya ateşkesin ilan edilmesi gerektiğinin hatırlatıldığı ve rehinelerin bu yolla serbest kalacağının vurgusu yapıldı. Macron ayrıca geçtiğimiz Mart ayında Refah'a yönelik bir saldırıyı savaş suçu olarak nitelendirmişti.

İSRAİL JETLERİ TAHLİYE EMRİ VERİLEN İKİ BÖLGEYİ BOMBARDIMANA TUTTU



Mısır'ın başkenti Kahire'deki ateşkes müzakerelerinden sonuç çıkması beklenirken tekrar alevlenen Gazze'deki savaşta, İsrail bu sabah Refah'ta tahliye emri verdiği iki bölgeyi öğle saatlerinde bombardımana tuttu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve radikal koalisyon ortakları, aylardır Refah'ı karadan işgal edeceklerini söylüyordu.

Tel Aviv'in en sıkı müttefiki ABD bile, 1,5 milyonu aşkın Filistinlinin sığındığı Refah'ı hedef alacak bir kara saldırısının insani felakete yol açacağını kaydediyordu.

Geçen hafta Kahire'deki müzakerelerin ivme kazanmasıyla silahların susması için bir umut doğdu ancak İsrail ordusu bu sabah Mısır sınırındaki Refah'ın doğusundaki mahallelere acil tahliye emri verdi.

Uçaklardan broşürler atıldı, SMS mesajları gönderildi ve bazı Refah sakinleri doğrudan telefonla aranıp evlerini terk etmeleri istendi.

Savaştan önce yalnızca 275 bin insanın yaşadığı Refah'a sığınanlar bir kez daha yollara düşerken, İsrail savaş uçakları öğle saatlerinde tahliye emri verilen iki bölgeye hava saldırıları düzenledi.

Pazartesi itibarıyla Gazze'den ayrılmaya çalışan İngiliz cerrah Nick Maynard, İsrail jetlerinin bıraktığı iki büyük bombanın Mısır sınırının hemen dışına düştüğünü söyledi. Maynard ayrıca, yaklaşık 100 metre yakınlarında şiddetli silah sesleri duyduklarını da ekledi.

Filistinli yetkililer ise, saldırıdan dakikalar sonra İsrail savaş uçaklarının Refah'ta tahliye emri verilen iki bölgeyi bombardımana tuttuğunu söyledi.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Mısır'da ise sınır hattında önlemler artırılmış görünüyor, Mısır birlikleri alarma geçti.

Haberin Devamı
DÖRDÜNCÜ İSRAİL ASKERİ DE ÖLDÜ, MÜCAHİT TUGAYLARI YENİ SALDIRIYI DUYURDU

Hamas'ın Pazar günü İsrail'e fırlattığı roketler sınır hattının yakınındaki askerleri vurdu.

İsrail ordusu, Pazartesi günü saldırı sonucu dördüncü askerin de öldüğünü duyurdu.

Roket yağmuru, sınırdaki Kerem Şalom kapısı yakınını hedef almıştı.

Resmi açıklamaya göre, yaralanan 10 askerden üçünün durumu ağır.

Filistinli Mücahit Tugayları grubu ise, Gazze'nin merkezinde İsrail işgal ordusunun kurduğu bir askeri tesisinin kısa menzilli füzelerle yok edildiğini bildiriyor.

Grubun verdiği bilgiye göre, imha edilen söz konusu mevzi Netzarim koridorundaydı. İsrail ordusu tarafından inşa edilen Netzarim koridoru, Gazze Şeridi'nin kuzeyi ile güneyini ayırıyor.

KAÇIŞ BAŞLADI



İsrail işgal ordusu aylardır hazırlandığı Refah saldırısının sinyalini bu sabah verdi, Mısır sınırındaki şehrin doğu mahallelerinde yaşayanlardan bölgeden ayrılmaları istendi.

Refah, sekizinci ayına girilen savaştan önce yalnızca 275 bin insana ev sahipliği yapıyordu. Savaş devam ederken İsrail katliamından kaçanlar sürekli güneye gitmek zorunda kaldı ve Refah'ın son sığınak haline gelmesiyle 1,5 milyonu aşkın Filistinli kente sığındı.

İsrail'le kritik ateşkes müzakereleri yürüten Hamas, İsrail'in bu sabah verdiği tahliye emrini sonuçlara yol açacak tehlikeli bir tırmanış olarak tanımladı.

Bir Hamas yetkilisi ise, tahliye kararının ateşkes ve rehine takası müzakerelerinin çökmesine neden olacağını söyledi.

Gazze Şeridi'nin en güneyindeki Refah kentinden ise kaçış başladı. Uluslararası haber ajansı AFP, zaten savaş sırasında evlerini terk etmek zorunda kalmış bazı Filistinlilerin bir kez daha eşyalarını kamyonlara ve diğer araçlara yükleyerek Refah'tan ayrıldığını bildiriyor.

AFP'nin dünyaya servis ettiği fotoğraflarda ellerinde çanta ve valizlerle yaya olarak Refah'tan ayrılan Filistinliler de var.

CIA DİREKTÖRÜ BURNS KATAR'DA

Geçen hafta Mısır'ın başkenti Kahire'deki ateşkes müzakerelerine katılan ABD dış istihbarat servisi Merkezi Haber Alma Teşkilatı'nın (CIA) yöneticisi William Burns'ün sonraki durağı, Katar oldu.

Al Jazeera, CIA Direktörü Burns'ün ateşkes müzakereleri uzadıkça Doha'da kalacağını duyurdu.

Amerikan yayın kuruluşu Axios ise, William Burns'ün son dakika kararıyla Katar'a uçtuğunu ve Başbakan Muhammed bin Abdurrahman el Tani ile 'acil' şekilde görüştüğünü yazdı. Axios CIA Direktörü'nün yarın İsrail'e gideceğini bildirdi ancak daha sonra bu bilgi güncellenerek Tel Aviv seyahatinin bu hafta gerçekleşeceği belirtildi.

SAVAŞMAK İÇİN 11 BİN KM ÖTEDEN GELDİLER

Aylık 25 dolar kazanan Güney Amerika ülkesindeki erkeklerin yüksek maaş ve daha iyi bir pasaport için 11 bin kilometre ötedeki savaşa katıldıkları ortaya çıktı.

"BAŞKA SEÇENEĞİMİZ KALMADI"

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Amerikalı mevkidaşı ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile gece boyunca yaptığı telefon görüşmesinde, İsrail'in güney Gazze'deki Refah'a saldırı başlatmaktan başka seçeneği kalmadığını söyledi. Gallant ayrıca, ABD kanadına savaşın başından beri yaptıkları işbirliği için teşekkür etti.

İSRAİL ORDUSU HAVADAN BROŞÜR BIRAKTI! 'KABUS GİBİ SENARYO BAŞLIYOR'

İsrail'in 1,5 milyon Filistinlinin sığındığı Refah kenti için tahliye emri vermesi, şok dalgaları yayıyor.

Norveç Mülteci Konseyi, İsrail'in yayınladığı emirle kabus gibi senaryonun başladığını açıkladı. Konseyin sözcüsü Semih Hadid, tahliye emrinin bütünüyle problemli, insanlık dışı ve tehlikeli olduğunu söyledi.

Al Jazeera'ya konuşan Hadid, tahliye adreslerinden biri olarak gösterilen El Mevasi'de halihazırda katliamdan kaçan yüz binlerce insanın barındığını ve kampa daha fazla insanın yerleşemeyeceğini aktardı.

Norveç Mülteci Konseyi sözcüsü, El Mevasi'de daha fazla insanın barınmasını sağlayacak yeterli insani yardım ve hizmetin bulunmadığını da ekledi.

Semih Hadid'e göre, tahliye emri aylardır dehşet içinde bekleyen Refah sakinleri için kabus gibi bir senaryonun başlangıcı.

İsrail ordusu ise Refah semalarından sabah saatlerinde broşürler bıraktı. Söz konusu broşürlerde 'güvenli yerler' işaretli şekilde gösteriliyor. Ancak savaşın başında da benzer bir taktik izleyen İsrail ordusu güvenli olduğunu öne sürdüğü konumları hava saldırılarıyla vurmuştu.

İSRAİL BEKAA VADİSİ'Nİ VURDU

Gazze Şeridi'ndeki savaştan bir gün sonra başlayan sınır çatışmalarında, İsrail işgal ordusu bir kez daha Lübnan'ın orta kesimindeki Bekaa Vadisi'ni hedef aldı.

Sınır hattına yaklaşık 100 kilometre uzaklıktaki Bekaa Vadisi'ndeki İsrail saldırısında en az üç kişinin yaralandığı bildiriliyor.

İsrail savaş uçaklarının vurduğu Bekaa Vadisi Lübnan'ın kuzeydoğusunda ve Hizbullah'ın kalesi olarak görülüyor.

Lübnan medyası, Suriye sınırına yakın konumdaki Saviri köyünde bir fabrikanın İsrail jetleri tarafından hedef alındığını yazdı.

İsrail ordusunun Pazar günü gerçekleşen bir başka saldırısında ise sınır hattındaki Meis el Cebel kasabasında aynı aileden dört kişi yaşamını yitirdi.

Lübnan'ın en büyük askeri gücü Hizbullah, İsrail saldırısına sınırdaki Margaliot yerleşimine bir dizi roket ateşleyerek misillemede bulundu.

SAVAŞ UÇAKLARI KAMİKAZE DRONE İÇİN HAVALANDI

İsrail ordusu, ülkenin doğusuna yaklaşan bir kamikaze silahlı insansız hava aracı için savaş uçaklarının kalkış yaptığını duyurdu.

Jetlerin düşürdüğü doğudan gelen kamikaze drone'un hangi ülkeden fırlatıldığına ya da nerede vurulduğuna dair bir bilgi verilmedi.

Irak'taki İran destekli milis grupları, gece yarısı İsrail'in en güneyindeki Eilat kentine iki kamikaze silahlı insansız hava aracı ateşlediğini duyurdu.

Kızıldeniz kıyısındaki tatil merkezi Eilat hem Yemenli Husiler hem de Irak ve Bahreyn gibi ülkelerdeki İran destekli gruplar tarafından birçok kez hedef alındı.

İSRAİL'DEN TAHLİYE EMRİ! SINIRDAKİ MAHALLELER BOŞALTILIYOR



Mısır'ın başkenti Kahire'de geçen haftanın başında bir kez daha başlayan ateşkes müzakerelerinde sonuç alınamadı, dünyanın kilitlendiği görüşmeler hafta sonu yeniden başladı.

Gazze Şeridi'ndeki işgalde silahların susması ve rehinelerin serbest bırakılmasını ele alan İsrail ve Hamas heyetlerinin ana anlaşmazlık noktası, ateşkesi kalıcı mı yoksa geçici mi olacağı. Hamas Pazar günü yeni bir müzakere turunun başlayacağını duyurdu.

Masada tartışılan üç aşamalı teklifin ilk adımı, 40 günlük bir geçici ateşkeste Gazze'deki rehinelerin bir kısmının serbest bırakılmasına karşılık İsrail hapishanelerindeki Filistinli mahkumların özgürlüğüne kavuşmasıydı.

Hamas İsrail işgal ordusunun Gazze Şeridi'nden çekilmesini ve savaşın sona ermesini talep ediyor.

İsrail ise kalıcı ateşkes istemiyor ve işgal edilmeyen tek yer olan Refah'a saldırıya hazırlanıyor.

İsrail ordusu, bu sabah Refah'ın doğusundaki mahallelerde yaşayan Filistinlilere tahliye emri verdi. Söz konusu mahalleler İsrail sınırındaki çitlerin kıyısında.

İşgal ordusu katliamdan kaçan 1,5 milyon insanın sığındığı Refah'ın doğusundaki mahallelerde yaşayanlardan Han Yunus ve Mevasi bölgelerine gitmelerini istedi.

SMS mesajları, el ilanları ve Arapça yayınlarla iletilecek tahliye çağrısının 'geçici' olduğunu belirten işgal ordusu, tahliyenin kademeli olarak hayata geçirileceğini de ekledi.

İsrail ordusu tahliye rotalarını gösteren bir harita yayınladı. Bu emir, Refah'a kara saldırısının kısa sürede başlayabileceği sinyalini veriyor. İsrail ordu sözcüsü, Refah'ın doğusundaki mahallelerden yaklaşık 100 bin kişinin tahliye edileceğini söyledi.

İsrailli yetkililer, hafta sonu isim vermeden yaptıkları açıklamalarda ateşkes olsun ya da olmasın Refah'a saldıracaklarını söyledi. Benzer açıklamayı geçen hafta Başbakan Binyamin Netanyahu da yaptı.

İsrail tarihinin en sağcı koalisyon hükümetinde yer alan radikal partiler, Refah'a saldırı olmadan savaşın bitmesine şiddetle karşı çıkıyor.

Tel Aviv yönetiminin ana müttefiki ABD dahil dünya üzerindeki çok sayıda ülke ve uluslararası kuruluş ise, 1,5 milyon insan için son sığınak haline gelen Mısır sınırındaki Refah'a bir kara saldırısının büyük bir insani felakete yol açacağı uyarısında bulunuyor. ABD, evlerinden edilmiş Filistinlileri korumaya yönelik bir plan görmek konusunda ısrarcı.

İsrail Pazar günü Refah'ı havadan bombardımana tuttu, 22 Filistinli hayatını kaybetti. Saldırıda can veren kurbanların sekizi çocuktu.

Ateşkes görüşmeleri aylardır bir ilerleme kaydedilmeden devam ediyor ve Kasım sonundan bu yana çatışmalarda bir duraklama söz konusu olmadı, herhangi bir rehine de serbest bırakılmadı. Görüşmelerin son turundaki gelişmelerden haberdar bir kaynak, uluslararası medyaya yaptığı açıklamada müzakerelerin hala karmaşık bir halde olduğunu ve herhangi bir ilerlemenin birkaç gün sürebileceğini söyledi.

HAMAS'IN ROKET YAĞMURUNDA ÜÇ İSRAİL ASKERİ ÖLDÜ

Gazze Şeridi'ni yöneten Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları, Pazar günü İsrail ordusunu roketlerle vurdu.

10 roketin atıldığı saldırıda üç İsrail askeri öldü.

İsrail ordusu, roketlerin Refah'taki bir kampın yakınından ateşlendiğini savundu ve Kerem Şalom sınır kapısının kapatıldığını açıkladı.

Kerem Şalom geçidi, Gazze'ye insani yardım ulaştırmak için kullanılan az sayıdaki güzergahtan biriydi.